345. VARFÖR FÖRFÄRAS ÖVER MÅNGKULTURELLA YTTRINGAR?


345. VARFÖR FÖRFÄRAS ÖVER MÅNGKULTURELLA YTTRINGAR?
av Jan Ivarson, 2015-10-09.

Media försöker ständigt övertyga om mångkulturens välsignelser. Samtidigt kan vi läsa artiklar som föranleder allt från höjda ögonbryn, via ogillande till avsky, för sådant som man vet är del av mångkultur. Vi betalar för stor invandring för att kunna tillgodogöra oss ny kultur och andra värderingar.

Vid butiker sitter nu tiggare. I några badhus har man fått förstärka bevakningen och införa separata badtider för män och kvinnor och avvisa badande med full mundering. I en kommun som väntade en grupp ensamkommande, uppmanade en kommunpolitiker unga kvinnor att inte klä sig för lätt i sommarvärmen.

Vissa bibliotek är inte längre en tyst plats för läsning, studier och eftertanke, trots utsorterade böcker som är kritiska till mångkultur. Utryckningsfordon utsätts för stenkastning.

Det värsta folk hört, verkar vara de senaste dagarnas reportage om inspektion av unga kvinnors underliv. Varför har det upprört så, när det är en självklar företeelse i många länder och i olika religioner? Oskuldsintyg är i vissa kulturer lika självklara som intyg över godkänd bilbesiktning i Sverige.

Vi har förhållit oss tysta inför kvinnoinspektioner utomlands men upprörs när de sker på vårdcentralerna. Där utförs de kanske av personal med kulturell kompetens, högutbildade som har besatt vårdtjänster vi lider brist på.
Det framgick av TV-reportaget att vårdpersonalen främst talade med dem som skulle ha intyget, inte med den som skulle undersökas. Så fungerar denna del av mångkulturen.

Det är vi som varit okunniga. Rom byggdes inte på en dag. Lika lång tid tar det att utrota medeltida föreställningar som tillämpats i århundraden. Våra politiker har valt att öppna gränserna för orientalisk kulturberikningen, framför västerländska kunskaper i naturvetenskap och teknik.

Vi kan försöka tvinga fram viss anpassning till svensk värdegrund men det kommer att ta generationer. Under tiden blir de med utländsk bakgrund i majoritet så tvånget kommer att ebba ut. I stället får svenskar anpassa sig på en rad områden. Till enklare anpassningar, hör att skolbarn får vänja sig att äta halalslaktat kött och för flickor att bära mer kläder.

Vi är på god väg. Se på tiggeriet och på EU-migranternas kulturellt avvikande bosättningar utan avtal om sorterad sophämtning.
Vi har inte kunnat föreställa oss situationen och har därför inte ens lagstiftning, så vi kan avvisa bosättningarna. Vi har istället anpassat oss till den. I det tysta undrar många vilka de goda kulturyttringarna är.

Skall vi införa mångkultur får vi räkna med att ta hela kittet. Det har kritiker påtalat som en anledning för att begränsa invandringen men de har fått utstå kritik.

Kritiker är inte främlingsfientliga, de är främlingsskrämda.

– Förfäras ej du lilla hop, är en psalm med tyskt ursprung som sägs ha sjungits av Gustav II Adolfs styrkor inför slaget vid Lützen 1632.

Många svenskar är idag oroliga för den utländska anstormningen, men den svenska hopen växer. Så är det även i dagens Tyskland. Svenskar och tyskar har anledning att åter sjunga psalmen.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

3 tankar på “345. VARFÖR FÖRFÄRAS ÖVER MÅNGKULTURELLA YTTRINGAR?

  1. Bortsett från den lilla(?) klicken som oroar sig för utvecklingen, så undrar jag över hur de övriga(stora massan?) ser på det som händer? Eller snarare varför de INTE SER vad som händer. Varför ser vi inte samma saker, eller ser dom faktiskt och tycker det är bra??! Man undrar… Även de mest inbitna godhetsivrarna måste väl inse att samhället håller på att glida isär? Jag förstår inte hur man kan skylla det på Sverigedemokratern? Tack för bra krönika, Jan Ivarsson!

    • Hej Eva!

      En mycket bra iakttagelse och fråga!
      Det eventuella svaret, om det finns något, ligger nog i att att hela det trygga fundament som hela deras världsbild vilar på, riskerar att falla ihop.
      Därmed är det så obehagligt för många att man hellre ägnar sig åt självbedrägeri för att slippa se verkligheten och ta uti med problemen.

      Majoriteten av svenska befolkningen klarar inte av att stå på egna ben, utan har sedan barnsben och drygt 40 år av socialdemokratiskt styre blivit lärda att staten tar hand om oss!
      Denna nya verklighet är därmed för otäck för att ta in i medvetandet.
      Bättre då att fly in i någon realityserie och låta Big Brother på TV uppta det medvetna tänkandet.

      /Lars Agerstig
      honesty4u@hotmail.se

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.