63. VID ÅRETS SLUT


63. VID ÅRETS SLUT
av T. Trodé, 2013-12-28.

Ett par barn och deras gömda föräldrar har nyligen beviljats varaktigt uppehållstillstånd i Sverige. Frågan har vandrat i rättssystemet under åtta år. Det skulle vara okänsligt att utvisa barnen och deras gömda föräldrar efter åtta års hantering bland myndigheter.

Om barnen får stanna bör även deras föräldrar få det, som hållit sig gömda. Så har det framställts i TV-nyheter. Läget för de vuxna hade varit något mindre gynnsamt om de inte haft barn, eftersom de vuxna hållit sig gömda. Skattebetalarnas omhändertagande av barn i kostsamma familjehem underlättar föräldrarnas försörjning på den svarta marknaden. Det kan låta grymt att tänka så, men sådan är verkligheten. Familjens uppträdande i Sverige har ur deras synpunkt varit optimal. Strategin är välkänd bland utlänningar som vill komma till Sverige för att få livstids försörjning, med eller utan arbete.

Frågan om ärendet för barnens framtid visar på svenskt haveri, när det tagit åtta år att avgöra ett asylärende. När beslut tas efter så lång tid är utgången given. Ingen politiker eller tjänsteman kan i en sådan situation gå emot TV-kanalernas sofftyckare från kulturvänstern. Delar av denna har nyligen förklarat att media inte skall publicera annonser för böcker som redovisar invandringspolitikens kostnader. De menar helt öppet att verkligheten skall undanhållas svenskarna. Biblioteken har inga invandringskritiska böcker för utlåning. Ingen bibliotikarie vågar beställa en bok om invandringens kostnader i dagens Sverige. Om någon skaffat en invandringskritisk bok till sitt bibliotek, skulle denne förklaras olämplig och i bästa fall få fortsatta sin anställning, med att osynlig för allmänheten byta tidningar och ställa tillbaka böcker utanför öppettiden. Absolut ingen kundkontakt med sagoläsning för varken barn eller vuxna.

Att vara gömd i Sverige har blivit en ny sorts medborgarskap med begränsade rättigheter men utan skyldigheter. Personer som uppehåller sig illegalt i landet kallas sedan en tid tillbaka för papperslösa för att på så sätt framställa dem som mer rumsrena.

Svårigheter avgöra asylärenden beror på att Sverige till skillnad från andra länder slopat krav på handlingar som visar den sökandes identitet. Det har lett till att flyktingsmugglare mot betalning utför riskabla transporter. De uppmanar sina kunder göra sig av med identitetshandlingar och talar om för asylsökande vad de bör säga för att få uppehållstillstånd.

Migrationsverkets generaldirektör lär ha uttalat att verket sedan en tid övergått från utredningar, till att underlätta hur uppehållstillstånd snarast skall kunna beviljas. Regeringen har inte tilldelat Migrationsverket och domstolar de resurser de behöver för rättssäkra utredningar. Då anses uppehållstillstånd vara en bättre lösning trots att de är avsevärt dyrare, men det drabbar inte myndigheternas budget – däremot skattebetalarna med regeringens tysta medgivande.

Regeringen ger mer pengar för livstids försörjning av dåligt utredda asylsökare. Många av dem har låg utbildning och är oanställningsbara även om staten erbjuder upp till 80 % av lönen.

Skolornas dåliga resultat beror i hög grad på att en stor del av eleverna inte förstår språket de undervisas på. Invandrare med över 100 olika språk finns i landet. Elever utan tidigare skolgång kan inte följa undervisning i en klass med jämnåriga svenska elever. Därför upplever vi skolans förfall. Det drabbar även svenska elever, vars föräldrar inte haft råd att sätta sina barn i annan skola. Det som är naturligt för ansvarsfulla föräldrar, att välja skola för sina barn, anser regeringen bör förbjudas, för det skapar segregation. Hur många riksdagsmäns barn går i en klass där hälften är invandrarbarn som dåligt kan tala och skriva svenska?

För många nysvenskar börjar deras liv i Sverige i slott som stått tomma för att svenskar inte haft råd att bo i dem. Varför har slott, herrgårdar och andra stora byggnader inte blivit ombyggda till goda äldreboenden med hög personaltäthet, när vi ser att det finns pengar i flyktingbranschen och mängder med arbetslösa som kallas arbetskraft? Är yrkesutbildningen styrd för att tillgodose områden med arbetsbrist?

Pampiga byggnader med fina anor byggs om för att bli nysvenskars första bostad. Geschäftet har blivit en miljardindustri betald med skattepengar. Hur mycket det kostar vill tidningarna inte redovisa. Väljarna skall hållas okunniga. De som försöker beskriva verkligheten bemöts sällan med fakta och synpunkter, utan med nedsättande tillmälen.

Kommunpolitiker vågar inte protestera. De har hittills i hög grad klarat sig med att förklara för sina väljare att staten betalar för kommunens invandrare de första åren. Som om kommuninvånare inte bidrar med skatt till staten. Några som inte betalar statlig skatt tror kanske det. Fler börjar efterhand begripa att de betalar med nerdragen välfärd.

För en del kommuner har tiden löpt ut för statlig ersättning för flyktingars uppehälle. Verkligheten gör sig då drastiskt påmind med kännbara besparingar. Då kan gamla få fryst mat i veckoleveranser som inte går att sälja på en lunchrestaurang.

(SD) vill se en stramare politik bl. a. så att myndigheterna hinner behandla asyl- och invandringsärenden inom rimlig tid. Antar att partiet vill se beslutstider på åtta år, att de istället bör kortas till åtta veckor för de flesta och högst åtta månader för enstaka fall.

(MP) vill ha fri invandring. Man kan undra hur partiet tänkt att en mångdubblad befolkning skall leva ekologiskt utan importerade livsmedel. Import förutsätter att det finns något att importera i en överbefolkad värld och att det finns pengar att betala med. Import medför långa energikrävande transporter. Knepigt blir det om svenskarna ogillar att äta vad enbart landets jordbruk kan erbjuda som vinterföda. Det var för att klara vinterfödan som traditionen med saltad mat, surströmming, lutfisk och slakt av julgrisen uppstod.

I väntan på att gränserna öppnas helt, ser (MP) myndigheternas långbänkar som en godtagbar lösning. De innebär i praktiken nästan fri invandring med den skillnaden att det tar några år för några att få uppehållstillstånd beviljat.

De illegala får nu ha sina barn i skola. Därför har det blivit förbjudet att fotografera skolklasser av risk för att avslöja illegalas barn. Svenskarna får alltså inte längre fotografera sina barns skolklass!

– Var bor du lille Assad?
– Jag e gömd.

De som uppehåller sig illegalt i landet får eftersökas av polisen, men inte på platser där de ofta vistas (!) som vid entréer till tunnelbanor. Polisen tvingas driva fångst med grovmaskiga nät. Illegala har beviljats tand- och sjukvård med symbolisk avgift, medan svenskar inte längre har råd att sköta sina tänder och sjukhusköerna blir allt längre.

Nyligen har företrädare för (MP) föreslagit att de illegala skall få rösträtt (!) Det är sista steget innan helt fri invandring med ”all inclusive” utan krav eller möjligheter till försörjning med arbete.

De få invandrare som har hög utbildning kan räkna med goda uppdrag i landets förvaltningar och få råd med bostad i politikernas kvarter. Med fler utlandsfödda och andra generationens invandrare i beslutande positioner, påskyndas avvecklingen av svensk livsstil.

Huvudparten lågutbildade hänvisas till områden som redan har stor mångkultur med sociala problem som kvinnoförtryck, skottlossning och brinnande bilar som lett till moraliskt förfall och svensk underkastelse. Ingen svensk skulle tillåtas vistas i en simbassäng iförd ribbstickade underkläder. Däremot vågar ingen vidta åtgärder då invandrare badar med kläder som täcker kroppen.

(V) vill ha fri invandring av lågutbildade. Partiets affärsidé är att vara på de svagas sida. Därför vill de fylla på med fler svaga. I annat fall brister den gren partiet sitter på. Att det går ut över landets välstånd bryr man sig inte om. Huvudsaken är att det gynnar partiet.

Mer osäkra kort är hur övriga partier vill ha det.

Vill (C) fortfarande ha fri invandring med målet 30 miljoner nya invandrare som skall fylla glesbygder utan jobb? Den som överväger att rösta på partiet bör känna till det.

Menar centertänkare att lågutbildade kommer skapa nya jobb som svenskar hittills inte fått till stånd? Hur vill partiet ha det med månggiften och konsekvenserna för arvsrätten?

Tankarna leder till den mångkunniga estradören Brita Borg. Hon sjöng en schlager om det ljuva sextiotalet då de flesta kände sin far. Nu får myndigheterna tillämpa dna-analys för att fastställa om invandrade föräldrars påstådda barn är deras biologiska. Nog har landet förändrats.

(M) har grävt en grop åt sig självt. Partiledaren har förstått att han riskerar att inte bli omvald. Därför vill han ta in så många bidragstagare som möjligt för att hämnas på de som gått över till (SD) och försvåra budgeten för en ny regering, även om det går ut över landets välstånd.

En ny (S)-ledd regering får svårt att minska invandringspolitikens kostnader och problem, eftersom (S) varit för stor invandring i opposition. Situationen underlättas inte av att (S) är sammanvuxet med LO som kastar ut medlemmar ur fackföreningarna som sympatiserar med ”fel” riksdagsparti. Svenskar måste nu rösta på ”rätt” riksdagsparti för att få vara med i en fackförening!

Det är inget svensk media med statsstöd tycker är värt att diskutera. Ledarspalterna är i stället fyllda med artiklar om hur svenskarna bäst skall anpassa sig till invandrare och dela med sig av sin välfärd.

En ny regering blir tvungen att höja skatterna och försämra välfärden oavsett politisk färg. Den utvecklingen får svenskarna finna sig i. De har röstat på partier som vill ge bort deras land. Då får de leva med landets kräftgång mot varaktig försämring. När en majoritet drabbas mer påtagligt och röstar annorlunda, är det för sent.

Därför känns det föga övertygande när politiker som driver svenskfientlig politik önskar sina landsmän Gott Nytt År.

T. Trodé

2 tankar på “63. VID ÅRETS SLUT

 1. Den här vulgära politiska bubblan kommer självfallet att spricka och vad har hänt då?
  Jag tror att dels har vi fått ett präglat anarkistiskt samhälle och politikerna blir överflödiga när folket har tagit lagen i egna händer.
  Vill folk verkligen fortsätta att rösta på Sveriges undergång? Ja, enda tills det får folk att börja svälta, då först kommer reaktionen och vi står mitt uppe i ett anarkistiskt samhälle. Men det är så dags då att ångra att de röstat fram 7-klövern som är vårt lands förgörare!

  • Hej ar4ne!

   Ja, det värsta är att folk ogärna vill se sanningen, eftersom sanningen ruskar om
   hela det fundament vår världsbild vilar på. Sanningen blir därmed alltför skrämmande
   och jobbig att hantera.
   Människans inneboende rädsla för förändring, gör att svenskens röstande på politiska
   block missgynnar exempelvis SD, som är det enda oppositionspartiet i Sverige idag.

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.