340. GOD HEN


340. GOD HEN
av Jan Ivarson, 2015-10-04.

Svt.se skriver att i Tomelilla fylldes en lokal snabbt när överförmyndaren ordnade informationsmöte om hur man blir ”God Man” för ensamkommande barn. Behovet av ”goda män” blir stort i alla kommuner, eftersom Migrationsverket räknar med att det kommer många barn den närmaste tiden.

Gräsrötter har svårt att förstå att de som klarat av att resa till Sverige från andra världsdelar och kringgått EU: s alla hinder, behöver hjälp. Men här gäller det att få kunskap om bidragsformer och rättigheter som inte förekommer i andra länder. Allt har heller ännu inte översatts till de hundratals språk som talas i Sverige.

Man kan ifrågasätta om det är tillräckligt feministiskt att använda uttrycket ”God Man”. Uttrycket bör snarast bytas till ”God Hen” nu när Sverige har en feministisk regering. Jag ser fram mot att orden ”God Man” rensas ut ur förvaltningsdokument, böcker och bibliotek. Det nya uttrycket bör snarast införas i offentliga handlingar och i nästa utgåva av Svenska Akademiens Ordbok.

I det nya Sverige är ”God Hen” ett bra instegsjobb för karriär i den snabbt växande migrationsbranschen. Nästa steg kan vara att studera juridik och bli ”God Advokat” med specialitet på migrationsärenden. Lite andra uppdragstyper behövs inledningsvis för advokater, då Migrationsverket betalar uppdragen i efterskott.
Svenskar ombeds däremot ibland sätta in en summa i förskott för att få juridiskt biträde. Migrationsärenden kräver att advokaterna klarar sig ett år utan ersättning, men då betalning kommer är den rejäl.

Det högsta steget i migrationskarriären, bortsett från politiska uppdrag med livstids lön, är att bli fastighetsägare med inriktning på nysvenskars behov, helst med Migrationsverket som beställare.
Även om alla inte blir en Bert Karlsson, finns möjligheter till goda förtjänster. Herrgårdar som svenskar inte har råd att bo i och de flesta hotell kan öka sina intäkter efter anpassning för migrationsboende.

Ett annat område som vuxit upp i entreprenadbranschen vid sidan om bostadsmarknaden, är företag för enklare vård och omsorg. Företag som talar vårdtagarnas språk och delar deras kultur har goda möjligheter. De kan påräkna lönesubventioner upp till 80 % om de anställer rätt personal.

Hoppas läsekretsen noterat, att jag inte skrivit nedsättande om de som utgör förutsättning för den växande migrationsbranschen.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

1 tanke på “340. GOD HEN

  1. Och allt som sker är bra för Sverige, och en ren ekonomisk vinstmaskin!
    För att inte tala om hur bra de 40 miljoner människor som är kvar i krigets närhet har fått det. Hurra vad Sverige är bra!

Ange din e-postadress och kommentera här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.