286. EN LEDARE MED SANNING – OLYCKSFALL ELLER NY TREND?


286. EN LEDARE MED SANNING – OLYCKSFALL ELLER NY TREND?
av Jan Ivarson, 2015-06-05.

Med förvåning och glädje läste jag Karl af Geijerstams ledare ”Bland oändliga fält och skogar” i Bohusläningen. Sällan finner man ledare i svensk press som så tydligt beskriver sanningen.
Låt vara att kostnaden för flyktingbranschen sannolikt är betydligt högre än angivna 80 miljarder per år, om man tar hänsyn till ökade kostnader för bl. a. rättsväsendet, vården, skolan och bidrag för att få några i påhittade arbeten.
För bara något år sedan beskrevs invandring som nödvändig för välstånd och pensioner.

Jag hoppas af Geijerstams artikel inte var ett undantag, utan kommer att följas av reportage som redogör för migrationspolitikens sociala och ekonomiska problem. En stor del av läsekretsen ser fram mot det.
Ett område som bör belysas, är hur man bekostar bostäder för hundratusentals hyresgäster som inte kan betala hyran.

Geijerstam skriver att flyktingar placeras i små orter utan arbeten, istället för i städer. En riktig iakttagelse som kontrasterar mot vad politiker länge förkunnat. De har sagt att Sveriges glesbygder behöver invandring för att skapa jobb och välstånd. Centerpartiet ville ha flera miljoner invandrare för att lyfta glesbygden!

Naiva kommunpolitiker skriver att det är glädjande att deras kommuns befolkning åter ökat genom flyktingmottagning. Om något år blir de varse att även socialbudgeten ökar men då är de ansvariga kanske utbytta.
Nya jobb förväntas bli skapade av svenskar som hittills inte klarat av jobb för egna befolkningen.

Sverige behöver media som vågar förmedla sanningar för att balansera osanna politiska påståenden.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.