470. NEDSTIGNING FRÅN VÄLSTÅNDSBERGET


470. NEDSTIGNING FRÅN VÄLSTÅNDSBERGET
av Jan Ivarson, 2016-07-08.

Under cirka ett århundrade arbetade svenskarna hårt för att ta sig upp för välståndsberget. Toppen nåddes för något årtionden sedan och nu är nedstigningen i full gång.

Under klättringen uppåt hade vi vissa tider från slutet av 1800-talet hjälp av några tiotusen ”sherpas” i olika omgångar. De flesta var valloner, finnar och jugoslaver som hjälpte till med kunskap och arbetskraft. De har i den svenska debatten jämförts med dagens massinvandring. Det är en stor överdrift både volymmässig och kunskapsmässigt. De som kom fram till slutet av 1900-talet hade i hög grad samma kvinnosyn och värderingar som svenskarna. Lite allvar och skämt om knivbråk och fylleri förekom, men kvinnor gick säkra.

I början av 2000-talets massinvandring försökte politiker och media övertyga om att Sverige behövde fler invånare för att klara av efterfrågan på arbetskraft, för att ta hand om åldrande befolkning och klara pensionerna. Argumenten hade likheter med kedjebrev. Svenska politiker menade på fullt allvar att befolkningen hela tiden måste öka för att välfärden skall fungera. Samtidigt talade de gröna om hållbar utveckling.

Än idag tycks många mena att landet kan fyllas på med miljoner människor som vill äta grönsaker, trots att de bara kan odlas under några få månader. Gräsätande kor som ger mjölkprodukter och kött skall avvecklas menar de. Griskött får man knappt tala om.

Nu är lögnerna om behov av arbetskraft uppenbara. Behov av arbetskraft har förbytts till behov av enkla arbeten för lågutbildade. Därtill kommer vuxna analfabeter som skall undervisas i elementära kunskaper som vad symboler betyder, hur ett kök fungerar och hur man åker buss. Så bygger man ett land som går utför i välstånd.

Enkla jobb vi tidigare inte haft, skall betalas lika högt som mer kvalificerade i drömmarnas land, med subventioner så länge statskassan räcker till. Som lök på laxen anses personer osunda som har råd att köpa tjänster av lågutbildade. Det anses vara att gynna de förmögna, så vilka goda köpare skall vara är en öppen fråga.

Argumenten för befolkningsutbytet vädjar nu till svenskarnas solidaritet. Svenskarna förväntas försörja andra länders medborgare för att deras kultur inte medger att de kan producera välstånd själva. Det har lett till fattigdom och konflikter. Regering uppmuntrar invandrarnas värderingar för att påskynda utförslöpan. Målet måste rimligen vara att det skall bli som i länder folk lämnar. i rättvisans och jämlikhetens namn. Svenskar måste medverka till utförslöpan om de vill klättra i karriären och förbli socialt accepterade.

I politikerveckan i Almedalen förslår (C) att företag som anställer ungdomar skall befrias de första åren från arbetsgivaravgift. En klok tanke. Vi har skatt på alkohol och fossila bränslen för att minska konsumtionen, sägs det. Fast jag tror det mest är för att dra in skatt. Få tror att skatten försvinner med miljövänliga alternativ. Samtidigt vill (S) belasta företagen med 25 % av anställdas sjukersättning efter viss tid. Förslaget är i linje med landets nerstigning från välståndsberget.

Tidigare uppmanade politiker svenska ungdomar att studera. Nu vill man få fram enkla jobb för lågutbildade. Centerpartiet föreslår miljarder till svenskdiskriminerande arbetsmarknadsåtgärder, för att dämpa konsekvenserna av migrationspolitiken. Det passar politiken för nedmontering av välfärd och utbyte av svenska värderingar. Vi har kommit en bra bit på vägen med snart en miljon personer i utanförskap,10 % av befolkningen som skall försörjas. Det påskyndar nedstigningen från välståndsberget.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/469-madrass-for-berikad-somn/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/471-tidsresa-fran-medeltiden-till-nutid/

4 tankar på “470. NEDSTIGNING FRÅN VÄLSTÅNDSBERGET

  1. MopDet behövs eftertanke analyser utan plitiskaflosklet det som den här artikeln beskriver !!!

  2. TILL ALLA LÄSARE

    Jag läser med stort intresse era inlägg och kommentarer här på Honesty4u. Mycket uppfriskande!

    Det fria åsiktsutbytet, är faktiskt själva anledningen till att denna webbsida överhuvudtaget finns.
    Jag anser att åsikts- och yttrandefrihet är bristvaror i dagens Sverige!

    Vi måste våga tala om ALLT

    Jag skulle vilja vända på det hela genom att säga, att de som inte öppet vågar säga sitt hjärtas mening här eller på något annat sätt mörkar vad de tycker och tänker, behöver knappt ens göra sig besvär att besöka Honesty4u!
    På Honesty4u råder det total åsikts- och yttrandefrihet!

    Denna åsikts- och yttrandefrihet måste dock ske under eget ansvar men också hanteras med förnuft och respekt för andra människor. Det innebär att Honesty4u aldrig tillåter förtal av andra människor!
    Alla åsikter från vänster till höger är dock välkomna, om de innehåller saklighet och främjar ett förnuftigt debattklimat.

    Något att tänka på
    Ur tystnad föds bara fördomar och dumhet. Låt debatten flöda fritt för ett bättre Sverige!

    /Lars Agerstig
    honesty4u@hotmail.se

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.