202. FÖRSVARET SATSAR PÅ DUSCHAR


202. FÖRSVARET SATSAR PÅ DUSCHAR
av Jan Ivarson, 2014-12-09.

På försvarets hemsida kan man läsa att försvaret satsar på miljövänliga duschar (http://www.forsvarsmakten.se/sv/aktuellt/2014/11/forsvarsmakten-satsar-pa-nya-miljoduschar/).
Försvaret har köpt in två duschkabiner med anordning för uppsamling och rening av duschvattnet så att det mesta kan återföras till duschmunstycket.

Med ihållande regn är vattenbesparande åtgärder inte de mesta angelägna men tiderna kan ändras och då är det bra att vara förberedd. Dessutom minskar belastningen på våra åldrande avloppssystem. Om provet slår väl ut, kan vi räkna med tusentals kabiner och ett särskilt underhållskompani med duschsilar som symboler på vapenrockarna.

Då vi bara har en spillra kvar av vårt försvar, kan två kabiner i nuläget antas svara för en inte oväsentlig del av behovet. Å andra sidan hörs röster i politiken för utökat försvar. Då kan nya duschar behövas. Till de miljömässiga fördelarna kommer även en viss avskräckande effekt på en eventuell fiende som inte har kunskaper om vår miljövänliga teknik. Fiendesoldater vill förmodligen inte duscha i varandras vatten.

Ytterligare en fördel med miljöduscharna är att de levererats av företaget Orbital Systems med Mehrdad Mahdjoubi. Ett bra exempel på nya tiders entreprenörer som media inte får missa att göra känt hos allmänheten.

Jan Ivarson

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.