352. TVÄRT OM


352. TVÄRT OM
av Jan Ivarson, 2015-10-27.

Ibland tycker jag tvärt om mot andra i vissa frågor. Fler gör nog så men vill inte tala om det. Här är några exempel.

Kommuner erbjuder pensionärer åka gratis i kollektivtrafiken efter 75 år. Det borde istället vara gratis för pensionärer under 75 år. De flesta pensionärer har ungefär samma pension i alla åldrar, även om det finns orosmoln. Däremot är vi inte lika aktiva i högre ålder och gör därmed inte av med så mycket pengar. Fast avgifter, skatter och kostnader för vård kommer förstås att öka med åren.

Nej, kommunens motiv är inte omsorg om gamla pensionärer, utan om sin egen kassa. I högre ålder behöver många resa för att få vård och då är det billigare om de kan åka kollektivt än med färdtjänst.
Om det finns något åldringsboende kvar som inte blivit ombyggt för annat ändamål, bör man som pensionär ha gett bort sina tillgångar om man får en plats på ett boende.
Vill man hålla fanan högt, kan man ha kvar pengar till begravningen. Annars gäller det att spendera eller ge vad man har till arvingarna innan hjärtat tvångsöppnas.

Nu har vi gått över till vintertid igen, d. v. s. riktig tid. Jag ser omställning av klockorna som ett påfund av sydeuropéer som de påtvingat oss nordbor, liksom de en gång försökte bestämma formen på våra gurkor.

Min åsikt är att man inte skall trixa med tiden. I så fall kan vi även säga att en mil är hälften så lång under sommaren! Då kan vi tro våra bilar bara drar hälften så mycket bensin på semesterresorna. Det skulle vara bra för både plånböcker och miljön.
Om vi skall trixa med tiden borde det vara tvärt om. Det vi kallar sommartid borde gälla på vintern. Då skulle vi få lite mer ljusa kvällar efter arbetet. På sommaren är våra kvällar ljusa utan att klockan ställs om. Till och med myggorna vet det.

Så det där med datorernas lösenord. Har nog skrivit om det tidigare men det behöver upprepas.
Jag har glömt ett lösenord och får frågan om jag vill återställa det.
Nej, det vill jag inte. Jag vill välja ett nytt.
För mig betyder återställa att ta tillbaka det gamla och det har jag ju glömt. Tänk att det skall vara så svårt att förstå i IT-branschen.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

1 tanke på “352. TVÄRT OM

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.