328. FOLKVANDRING TILL SVERIGE


328. FOLKVANDRING TILL SVERIGE
av Cornelia Dahlberg, 2015-09-10.

Några citat ur Ivar Arpis ledarartikel i SvD:
”I över trettio år har svenska politiker oroat sig för att Sverige tar ett oproportionerligt stort ansvar för asylsökande…”
”Men i stället för att göra som våra grannländer som har fört en allt restriktivare migrationspolitik, har Sverige gått åt andra hållet.”
”…är Sverige ett skräckexempel i flera av våra grannländer.”

Artikeln avslutas med ”…är det upp till varje demokratisk stat att själv välja sin migrationspolitik…”

Det är den försiktiga slutsatsen i Svenska Dagbladet efter senaste dagarnas nyhetsbombardemang av bilder och vinklad info, om alla flyktingar svensken skall försörja livet ut genom permanenta uppehållstillstånd.

Att det skulle kunna tänkas vara självklart med en återvandring när kriget, som Sverige som sagt är medskyldigt till, är över – det alternativet existerar inte. Förslagsvis borde det vara självklart att sluta förstöra flyktingarnas länder samt använda våra resurser till att hjälpa 1 000 barn på plats, istället för 1 barn här.

Löfven sade igår, igen, att det är bra för oss att få in fler nu när vi blir äldre! – och våra ungdomar visst inte räcker för alla lediga jobb på Arbetsförmedlingen, min anm. Det är bra i den globaliserade ekonomin, sade han i gott sällskap av Merkel.

”Är det upp till varje demokratisk stat att själv välja sin migrationspolitik” – Tack så hemskt mycket, får vi det? Sedan när är vi självstyrande?
Nej tack, vi orkar inte bry oss, vi har det ganska bra i TV-soffan, det är underhållande där och nu äntligen händer nå´t, Sverige är så tråkigt och grått.

Vikarierande mentalskötare på Beckomberga mentalsjukhus blev mitt första arbete. Efter studenten gick jag till Arbetsförmedlingen i Stockholm och deklarerade att jag ville jobba med narkomaner. I terapeutiskt syfte, inte som langare.
Arbetsförmedlaren gav mig en hastig blick, bläddrade i sin katalog och sade att det närmaste jag kunde komma min önskan var ett jobb på Beckomberga. I folkmun kallades det Beckis, känt över hela landet, rättare sagt ökänt, men det visste jag inte då.
Kort därefter stod jag på arbetsgolvet på en av Beckis avdelningar, utan utbildning men med stora förväntningar inför framtiden.
Året som följde blev mycket lärorikt, fast inte på det sättet jag hade föreställt mig. Om ni har sett filmen Gökboet (1975) med Jack Nicholson så får ni en ganska bra bild av hur det var.
Varför tänker jag på det nu? Minnet från avdelningen med schizofrena tanter (jag träffade aldrig någon narkoman på Beckis mer än i personalen), påminner om vårt politiska styre. Det brann bokstavligt talat i knutarna på den avdelningen. Här och där fanns rökskadorna kvar på väggar och tak.

Bilderna från Stockholmsförorten Husby har blivit världsberömda. Igår snuddas vid den numera dagliga nyheten att just idag en 25-årig kvinna blivit mördad, just idag i Sundsvall – av en 17-åring. Vem är han? O.s.v.

Ärligt talat så tror jag Sverige hade raserats lika snabbt med damerna på avdelningen vid makten. Advokaten Henning Witte sade en gång – ”Det pågår ett experiment med Sverige”. Kan man tro annat? Eller kan det vara så som en del säger – att vi har blivit så förvirrade av all trådlös strålning, så hjärnan liksom kollapsat? På det området pågår också ett experiment i Sverige.

Om du tycker att det som händer nu inte är så farligt, så hoppas jag du är beredd att städa upp efter det annalkande kriget. Måste ju avsluta med ett skämt, riktigt dåligt skämt…
Förresten, jag fortsätter. En annan röst, denna gång av Ulf Bjerén ur Blekinge Läns Tidning, med ungefär samma innehåll som mitt inlägg igår. Jag tror inte det kan bli för mycket just nu – vi MÅSTE vakna, för våra barns skull om inte annat.

Funderar på vem som äger Blekinge Läns Tidning? Om den också är Bonnierägd, så borde ju dessa tankar censureras? Eller kanske har folk i trakten vaknat så pass att det inte längre går?
För dig som är kvar och orkar – ännu mer i temat ur samma tidning.

Cornelia Dahlberg

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.