735. EN OHÅLLBAR HÅLLBAR LIVSSTIL


735. EN OHÅLLBAR HÅLLBAR LIVSSTIL
av Jan Ivarson, 2019-09-26.

Vi skall konsumera mindre men vi skall bli fler.
Det budskapet får vi från miljörörelsen. Den livsstil miljöfolk förordar som hållbar, är i praktiken ohållbar.

Vårt land (får man kalla Sverige så?) har plats för många miljoner fler invånare påstår de som vill begränsa konsumtionen. Vi är redan för många på jorden för att kunna leva på enbart omanipulerade grödor, utan insatser av fossila drivmedel, konstgödning och insektsbekämpning. När fick du flugor på bilens vindruta senast?

Politikers budskap är att vi inte skall inte äta mat som vi vant oss vid i Norden. Maten har varit grönsaker på sommaren och rotfrukter, fisk, kött och fågel under övriga året. Vår mat har delvis redan ersatts med genmodifierad föda och processade fröoljor som människan inte är anpassad för.

Några menar att industriellt beredd kost är förklaring till en världsomfattande metabol pandemi med sjukdomar, som fetma, diabetes och cancer.
Skolmedicinen kan bota och lindra cancer bättre än förr, men fler får nu cancer per tusen invånare än i tidigare generationer! Det beror i hög grad på vår kost och för lite motion. Jag är ett exempel på det, som sitter för mycket och skriver för er.

Man vill förbjuda trålning av fisk för det förstör bottnarna. Snörpvadernas tid är förbi.
Nätfångst i svenska vatten kan ge småsill att lägga i glasburkar. Inlagd sill kallas den och får mig tänka på trängsel i sjukhus. Återstår mete med rev, men den metoden mättar inte många munnar.

Kor är inte bra för atmosfären sägs det, så vi skall inte äta kött.
Politiker söker ständigt nya skattebaser och funderar på att införa köttskatt. Om de lyckas kommer de upptäcka att landets försörjningsgrad blir än mindre. Jordbrukare får ekonomiska problem som gör dem än mer politiskt bidragsberoende.
Landskapet växer igen utan bidrag för röjning. Politiker får fundera över ytterligare skatter för att röja sly eller försöka övertyga om nyttan av igenvuxna åkrar för att nya träd binder koldioxid.

Då slyröjning inte är ett eftertraktat jobb av de som bor i landet, kan vi behöva flyga in slyröjare från andra sidan jordklotet som vi gör för bärplockning. Nya skatter för landskapsvård skulle förstås sättas så höga att de även kan bidra till försörjning av arbetslösa som inte röjer.

Det globala problemet sägs vara överbefolkning. Sammantaget innebär den svenska ohållbara hållbara livsstilen, att vi går mot ett bidragsdrivet samhälle som riskerar att sluta med kollaps.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan! 

Föregående krönika: 734. SKOLAN BLIR BÄTTRE MED GODKÄNDA BETYG

Nästa krönika: 736. ORD FÖR VISST SYFTE, SOM SPRÄNGA ELLER BOMBA

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.