323. VARFÖR FÖRSÖKA STOPPA SD?


323. VARFÖR FÖRSÖKA STOPPA SD?
av Jan Ivarson, 2015-09-03.

Två företrädare för en PR-konsult, Kristoffer Housset och Lisa Blomqvist anser det går att stoppa SD:s framfart. Det kan man. Bästa sättet är att regeringen ändrar sin politik och begränsar invandringen.

PR-konsulterna skall bilda opinion för en hopplös idé.
De skall övertyga folk om att invandring är en tillgång, trots att den på en månad (!) kostar enbart Migrationsverket 3,5 miljarder. Det är mer än regeringens satsning på bostäder för flera år och i närheten av försvarsbudgeten.
Ett alternativ kan vara att plädera för hjälp för nödställda med att öppna våra plånböcker, men uppdraget tycks vara att övertyga om invandringen som en resurs. Att driva opinion för ett sådant uppdrag kräver rymligt samvete.

Det har påståtts i media att SD:s väljare är korkade men jag undrar vilka som är korkade, väljarna eller de som försöker övertyga väljarna om att rösta mot sunt förnuft.

Housset och Blomqvist anför tre punkter
1. Motverka främlingsfientlighet…
2. Bemöta argument med respekt…
3. Skapa en positiv motbild…

Vi är överens om punkt 1 och 2. En fråga som kräver respekt, är om det är möjligt att begränsa invandringen utan att kallas rasist eller främlingsfientlig? Svar ja. Det är en medborgerlig rättighet! Det är förnekelser av denna rättighet som får SD att växa.

Punkt 3 ställer PR-byrån på prov. Uppdraget byrån åtagit sig, visar på haveri i svensk politik. PR-folk skall övertyga väljarna vad partierna inte klarar av sedan de målat in sig i ett hörn. Väljarna skall övertygas om att betala för ökad invandring och samtidigt inbillas att den är lönsam. Det förvånar att någon vill åta sig ett sådant uppdrag.

Om det är sant att invandringen är berikande, varför har då de mest berikade kommunerna dålig ekonomi och stora sociala problem? Varför har påstådd rasism, stenkastning, bilbränder, utanförskapsområden och våldtäkter ökat i takt med invandringen?

En vädjan till Housset och Blomqvist. Skriv en ny insändare och ge substans åt vad som är berikande och lönsamt med invandringen. Det skulle bidra till en saklig debatt.
Många invandrare är både duktiga och arbetar, men låt oss få höra om fler fördelar som kan balansera alla problem vi dagligen får del av.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.