227. POLITISKT ÖNSKETÄNKANDE


227. POLITISKT ÖNSKETÄNKANDE
av Jan Ivarson, 2015-02-10.

En av Lysekils (M)-politiker, Cheyenne Röckner, framförde i Bohusläningen vikten av att förbättra integrationsarbetet. Röckner tycks mena att det skall ske med förtur för invandrare. Så här ser jag på några av Röckners citerade påståenden.

”Det är svårt för de som kommer att få arbete.” Just därför bör volymen diskuteras. Sverige har hög arbetslöshet utom på vissa områden där särskilda kunskaper erfordras som få invandrade har. Läkare har vi brist på men få sådana kommer från Mellanöstern och Afrika.

”Man får inte glömma bort att invandrare är en resurs..” De som inte efterfrågas är ingen resurs.

”Vi har helt enkelt inte råd att misslyckas med integration.”
Vi har redan misslyckats genom att vi tagit in fler än vi behöver, en del med avvikande värdegrund. Därför närmar vi oss 200 utanförskapsområden i landet. Arbetskraftsinvandring har blivit välgörenhetsinvandring med förtur till bostad och påhittade arbeten för att dölja politikens haveri. Svenskar trängs undan av lönebidrag för invandrare och asylindustrin skapar gigantiska kapitalomflyttningar som tycks gillas av både (M) och (V).

”Man får inte glömma bort att en 25-åring som aldrig kommer in på arbetsmarknaden kostar samhället cirka 12 miljoner kronor.” Helt rätt. Därför kommer invandringens kostnader stiga och urholka välfärden än mer. En del med icke västerländsk kultur kommer aldrig i arbete. Efter åtta år har bara ca hälften av invandrare i arbetsför ålder riktiga jobb trots omfattande stödåtgärder. För vissa arbeten betalar staten 80 % av lönen. Det förbättrar jobbstatistiken men är ingen resurs för landet.

Vi har inte mängder av arbeten för lågutbildade. Det är högt kunskapsinnehåll som säkrar vår välfärd. Därför finns inte jobb för lågutbildade med löner enligt kollektivavtal.

”I Solna kom man fram till att 18 procent av de utbetalningar som gjordes var felaktiga. Kanske är detta vi borde titta på i Lysekil”.
Rätt iakttaget. I takt med ökad invandring har belastningen och fusket inom välfärden ökat.

”Vi fick en lista på tio män då vi sökte arbetskraft. Jag undrade varför det inte fanns några invandrare.” Förmodligen fanns inga som passade kraven. Så var det då jag sökte konstruktörer i byggbranschen. Jag tolkar Röckner så, att hon menar att invandrare skall kvoteras till arbete genom undanträngning av svenskar. Invandrare är en resurs om de skapar företag och anställer så att balans uppstår mellan invandring och arbetstillfällen. Där är vi inte. De arbetstillfällen svenskar skapar kan vi med få undantag besätta själva.

Röckners prat må vara välment men passar bäst för den politiska karriären.

Jan Ivarson
politiskt oberoende

4 tankar på “227. POLITISKT ÖNSKETÄNKANDE

  1. Ja har man varit terrorist och kamel fösare så är det svårt att få nått kvalificerat arbete.. Känner mig genast mycket tryggare LOL

  2. Hej, Jan!

    Säkerligen kan du Sveriges ekonomiska historia och ställt dig frågan hur har Sverige kunnat klarat sig bra utan en massinvandring genom tiderna?
    Du känner nog till det här utan har skrivit om det, att det som startade den hejdlösa invandringen är Storfinansen, kapitalets hela upplägg är att göra sig själva ännu rikare med 7-klöverns hjälp!
    På 60-talet började arbetsgivarna att importera billig arbetskraft! Arne Geijer (LO boss) protesterade mot detta, tills Olof Palme tog över rodret och själv såg till att Socialdemokraterna hjälpte till att importera folk ifrån Europa länder. Jag har personligen läst vilket erbjudande de skulle få om de kom till Sverige och jobbade.
    Direkt en bostad och trettio tusen för att möblera lägenheten och självklart jobb med hjälp av utvalt folk som kommer att stå till deras förfogande, tills de har kommit in i vårt samhälle!
    Märk väl, de som kom hit fick ta med sig hela sin familj som grädde på moset. Så detta snack att de första som kom hit, de fick minsann att börja att jobba och göra rätt för sig har blivit en myt vilket vi framhåller som fina invandrare. men ingen har talat om att det kostade skattebetalarna miljontals kronor för att få igång dem!
    Sedan sådana bagateller som att brottsligheten sköt i höjden sopades under mattan.
    Resten vet vi, att övriga partier skrek efter invandrarna inte för att de behövdes som billig arbetskraft utan som röstboskap.
    Jag törs påstå om invandrarna inte fick någon rösträtt som nu nästan omgående och Sverige följt den gamla regeln, minst tio år boende i landet, för att få bli svensk medborgare!
    I sak utan invandrarnas röster hade vänstern inte haft regeringsmakten idag!
    Frågan är om inte V och Mp hade varit utanför Riksdagen om så vore fallet, det är högst troligt!
    Självklart så hade svenska folkets talan varit viktig idag, men vi behövs inte längre 7-klövern klarar sig bra på invandrarnas röster!

  3. Härligt att läsa en skarp avrättning av PK floskler, men NEJ, så slår det mig HERREGUD det är ju Sverige detta sker i……Mitt gamla fosterland.

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.