291. SETT FRÅN TVÅ HÅLL


291. SETT FRÅN TVÅ HÅLL
av Jan Ivarson, 2015-06-23.

Denna artikel kommenterar vad två kända personer nyligen skrivit, civilekonomen m.m. Peter Hjörne i Göteborgs-Posten och phil. dr. Tino Sanandaji på Facebook.

Hjörne gläntar på en dörr i åsiktskorridoren men vågar inte ställa den vidöppen. Det skulle påverka hela hans tidningsimperium och större delen av hans journalister skulle hastigt insjukna.
I en ledare i GP frågar Hjörne under rubriken ”Sommarläxa till politikerna”, om det gagnar landet och politikens anseende om invandringen inte diskuteras på djupet?
Han konstaterar att (SD) marscherar vidare. I åldrarna 50 till 64 år stöds partiet av var femte väljare. Hjörne hade inte de senaste opinionsundersökningarna. I en av dem stöds (SD) i hela befolkningen av var femte väljare (22 %).

Hjörne frågar, hur många Sverige klarar av att ta emot? Efter en sådan djärv fråga skjuter Hjörne fram en pudel i dörröppningen. Han frågar om brist på diskussion istället gynnar (SD), underförstått att det enda parti som diskuterar frågan just därför framställs som ett problem.
När SD ser problem med invandring är det rasistiskt och populistiskt. Det är därför inga andra vågar ta i den. Hjörnes tidningar har en stor pedagogisk uppgift framför sig.

Sanandaji skriver i sin blogg, att Malmö är bankrutt!
Sveriges tre mest mångkulturella kommuner fick år 2005 ca 3,5 miljarder i kommunalt utjämningsbidrag. År 2015 blir bidraget 7 miljarder, nästan lika mycket som går till hela Norrland (där pengar för bekämpning av stickmyggor är slut). Malmö, staden som framställts som mångkulturens pärla, är bankrutt men hålls igång så länge övriga landet kan täcka underskottet.

– För en generation sedan var Malmö, Botkyrka och Södertälje genomsnittliga i term av skattekraft och inkomster. Idag är de beroende av subsidier från övriga landet, skriver Sanandaji och frågar vem som skall täcka hålen när Sverige inte längre har råd?

Tydligare kan man knappast visa på migrationspolitikens konsekvenser för landets välstånd.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.