367. KUHNKETRANSFORMATIONEN


367. KUHNKETRANSFORMATIONEN
av Jan Ivarson, 2015-11-24.

Einstein visade hur materia kan omvandlas till energi och att tiden går långsammare när man färdas nära ljusets hastighet. En som bidrog till att klarlägga sambanden kring relativitetsteorin var Hendrik Lorentz (1853 – 1928) med en uppsättning ekvationer.
De har kommit att kallas Lorentztransformationen. De förklarar varför din bil blir kortare och tiden går långsammare om du kör mycket för fort.

Med Lorentz som förebild vill jag föreslå att regeringen Löfvens kulturminister går till historien som den som såg sambanden mellan kultur och politik och gav namn åt – Kuhnketransformationen – om hur kultur omvandlas till rätta politiska åsikter.

TV-kanalers och stora tidningars kulturredaktioner har kidnappats av vänsterfolk som flitigt tillämpar Kuhnketransformation för politisk propaganda. Den har blivit så vanlig att vi finner det naturligt då en kulturskribent inte talar om kultur som konst, teater och musik, utan om politik.

När kultur är inblandad är det ofta för att sprida politisk propaganda, som politisk teater på skolor. Kuhnketransformationen tillämpas redan i för- och grundskolan. Kunskaper i matematik och andra ämnen kan eleverna själva få via läsplattor, så som om Lorentztransformationen. Den beskrivs föredömligt på Youtube av professorer på Stanfords och Yales universitet. Föreläsningarna kan följas med kunskaper i engelska och algebra på studentnivå.

Regeringen uppskattar politiska kulturyttringar så länge de har rätta åsikter. Ambitionen att sammanblanda kultur och politik framgår av att Alice Bah Kuhnke utsetts till kultur- och demokratiminister. En minister för politisk indoktrinering under täckmantel av kultur.

Nyligen har kulturministern bjudit in en rad muslimska organisationer för att i januari diskutera invandrares diskriminering. Det är bra om träffen leder till förbättrad integration. Sändlistan omfattar ett tjugotal mottagare.

Bosniakiska Islamiska Samfundet, Mustafa Setkic
Förenade islamska föreningar i Sverige, Khemais Bassouni
Göteborgs interreligiösa center, Yasser Hammoud
Guds hus, Awad Olwan
Hatbrott.se, Mehrako Masifi
Ibn Rushd, Mustafa Tumturk
Islamic Center i Malmö, Bejzat Becirov
Islamiska förbundet i Järva, Ibrahim Bouraleh
Islamiska kulturcenterunionen, i Sverige, Hüsein Ayata
Islamiska Förbundet, Omar Mustafa
Islamiska Shiasamfunden i Sverige, Haider Ibrahim
Kista Fölkhögskola, Abdulkader Habib
Muslimska rättigheteskommittén, Fatima Doubakil
Sensus Norra Norrland, Anna Waara
Somaliska riksförbundet, Abdi-nur Isse
Svenska Islamiska Församlingarna, Abd al Haqq Kielan
Svenska muslimer för fred och rättvisa, Yasri Khan
Sveriges Muslimska Förbund, Tahir Akan
Sveriges Muslimska Råd, Elvir Gigovic
Sveriges Unga Muslimer, Rashid Musa

Låt oss hoppas att ministern får kunskaper om invandring och därefter kan kalla till motsvarande sammankomst med organisationer som talar för utsatta svenskar.

Invandrare kan röra sig riskfritt i svenskdominerade områden, medan exempel på att svenskar inte bör promenera i invandrarområden är många. Det sägs att Sverige nu har femtiotal områden dit svenskar inte vågar gå. Inte ens enstaka poliser vågar ta sig dit.
Rapporter om skottlossningar, bilbränder och stenkastning på utryckningsfordon förekommer i media, trots ovilja att rapportera sådant. Det finns således många nya kulturfrågor för ministern att snarast ta sig an.

Jag föreslår att organisationer för kvinnofrågor, polisen, sociala myndigheter och företrädare för utryckningsfordon och försäkringsbolag kommer inbjudas för att diskutera kulturfrågor med kulturministern, som är av intresse för landets ursprungsbefolkning.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

2 thoughts on “367. KUHNKETRANSFORMATIONEN

  1. Det stämmer så bra det du skriver. Kan inte du ordna en sådan träff med berörda organisationer. Försäkringsbolagen har säkert stort intresse av detta. Kvinnoorganisationerna också. Kanske finns det andra berörda som säkert vill vara med. Tänker på de kristna i utanförskapsområdena.

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.