380. VÅRDEN OFFER FÖR POLITISK SOLIDARITET


380. VÅRDEN OFFER FÖR POLITISK SOLIDARITET
Svar på Yngve Berlins artikel – Brastads vårdcentral offras
av Jan Ivarson, 2015-12-28.

Berlin (KP), Kommunistiska Partiet, beklagar att Brastad ser ut att bli utan vårdcentral. Jag delar hans oro men har annan uppfattning om orsaken. Berlin skyller på det han kallar den marknadsliberala utförslöpan och på privata företags krav på lönsamhet.

Visst vore det bra om det allmänna kunde leverera god vård, men så är det inte alltid. Det visar folks val.
Det är inte värre med privata företag i vården än att privata företag levererar medicinsk utrustning och bygger sjukhus, områden där det allmänna saknar kompetens.

Problemet ligger i att samhället inte längre har råd i tillräcklig omfattning, att varken tillhandahålla vård i egen regi eller köpa den åt sina medborgare.

Samhället saknar pengar efter att de flesta budgetområden utsatts för nerdragningar för att finansiera världens mest omfattande migrationspolitik. Hundratals miljarder kan årligen inte överföras till migrationspolitiken utan konsekvenser.

Köerna vid tandklinikerna har vuxit dramatiskt genom asylsökares akutbehov. Svenskar som har råd får uppsöka privatläkare och uppskattar att de finns. Svenskar som inte kan betala, blir utan tandvård.

Den här politiken har Berlins Kommunistiska Parti drivit och står alltjämt bakom. Därför bör Berlin uppmana väljarna att gilla läget. Så yttrar sig solidaritet.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

1 tanke på “380. VÅRDEN OFFER FÖR POLITISK SOLIDARITET

  1. Är ju likadant här i Sverige.
    Efter alla höjningar som blir nu 2016 så kommer inte vi ha råd att fixa min mans tänder utan ett banklån och då har vi betalat skatt sedan vi var 14 år tills nu och det är 50 år nu som staten har fått in pengar. Fy sjutton vill inte bli sjuk eller gammal i Sverige i dag när
    7-klövern styr landet, in med SD så det blir ordning i landet.

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.