66. ANDRAS CITAT ELLER EGNA ÅSIKTER


66. ANDRAS CITAT ELLER EGNA ÅSIKTER
av Arne Holmström, 2013-12-30.

Vi kan alltid välja bort vad andra tycker och tänker eller göra som de flesta gör, citera mera!
Redan som barn hade jag fått en inbyggd förmåga att vara självständig och definitivt började andra att lyssna på mig. Med ett barns förtjusning fick jag beröm av vuxna människor, med orden – har dina föräldrar talat om det här för dig?

Just dessa ord, ”har dina föräldrar talat om det här för dig”, fick mig att lära av det jag såg och hörde och jag gjorde allt för att deklarera min personliga uppfattning om saker och ting!

Det tog många år för mig att förstå, varför så få människor kommer med personliga uppfattningar? Det mesta är citat som andra har dillat i dem! Ja, just dillat i dem och allra helst de som bara flyter med när det gäller de sjuka påfund som politikerna kommer med, utan att de ens förstår dess konsekvenser!

Det är inte korrekt att prata om ditt och datt och sedan nästan plikttroget rösta på det parti som har ljugit dig full av floskler. 7-klövern är just de partier som har en typisk förmåga att ljuga för folket, för att få makten av väljarna.

Det här är just en situation när jag anser att man ska bilda sig en personlig uppfattning om sakernas tillstånd. Jag lovar, att om alla var av den kalibern, tror jag att vi hade max tre partier i Riksdagen? Det skulle innebära att dessa tre partier skulle sluta att ljuga för folket och inte heller att rådande regim hemligstämplar vart de vill komma med sin politik!

Tänk om alla lyssnade på sig själva och kom med personliga åsikter och slutade med att citera andras åsikter? Främst de åsikter som politikerna vill inbilla oss som de enda rätta! Om vi följde våra egna tankar och värderingar, så skulle vissa partier åka ut ur Riksdagen efter varje val?
Dessutom skulle våra politiker vara tvungna att lyssna på sina väljare.

Arne Holmström

 

 

1 tanke på “66. ANDRAS CITAT ELLER EGNA ÅSIKTER

 1. De flesta svenska politiker är bara beredda lyssna till väljarna om många av dem lämnar partiet.
  Dagens politiker ser inte som sina uppgifter att utföra det deras väljare vill, utan arbetar för att undervisa väljarna om vad de skall tycka.

  Försäkringsbolag har höjt priserna för gamla kunder och gett lägre pris till nya. Därför har de mist mig och många andra kunder. Nu arbetar de för att återta dem men det är inte lätt. Telebolag tillämpar samma princip. En säljare på det telebolag jag har sa förvånat:
  – Har du ett sådant gammalt avtal, nu finns det bättre.
  Bolaget hade ingen avsikt att självt förbättra en trogen kunds avtal.

  Slutsats: Byt bolag och rösta på ett annat parti som du tycker det gynnar dig och svenskar bättre eller gilla läget.

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.