342. VERKLIGHETEN BESKRIVEN I EN KVÄLLSTIDNING


342. VERKLIGHETEN BESKRIVEN I EN KVÄLLSTIDNING
av Jan Ivarson, 2015-10-06.

Håller svensk press på att överge självpåtagen censur till förmån för sanningsenlig rapportering om migrationspolitiken? Den frågan ställer sig en och annan efter att ha läst Aftonbladets nätartiklar om flyktingsmuggling. Största rubriken lyder ”Smugglaren: Jag hjälper bara till” (4 okt. kl. 09:10).

Tre journalister skriver om hur flyktingsmugglare omsätter mångmiljonbelopp, pengar som till stor del kommer från svenska skattebetalare.

Aftonbladet berättar hur smugglarna erbjuder bland annat svenska pass. Priset är ca 25 000 kr för ett pass med uppehållstillståndskort. Svenska pass är bland de mest missbrukade, skriver Aftonbladet.

Vi har hört i åratal om hur personer kan ansöka om nya pass flera gånger och sälja dem med annonser om Borttappat.
Kanske får vi se säkrare pass om ett antal år, rent av samtidigt med att staten kan beslagta bilar som ägs av medellösa så kallade målvakter. Utredningar ha pågått i flera år.

Det förvånar med en så rättfram beskrivning i Aftonbladet. Man undrar om den beror på en journalistisk tillnyktring eller om tidningen känner sig tvingad att skriva sanningsenligt, för att inte mista fler läsare till nya nättidningar.
Om svenskvänliga nättidningar skrivit motsvarande hade det lett till ramaskrin om främlingsfientlighet och usel människosyn, men bättre sent än aldrig.

Låt oss hoppas att svenskarna sakta får vänja sig vid sann nyhetsförmedling.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

20 tankar på “342. VERKLIGHETEN BESKRIVEN I EN KVÄLLSTIDNING

  1. Bedöm du Jan Ivarsson som är en mycket begåvad Krönikör och kritisera rakt och ärligt det du inte håller med om och självfallet med argument.

    Vår elvamannagrupp hade möte igår och det som är skrivet nedan, är vad vi kom fram till och vi är bedrövade över svenska folkets Törnrosa sömn!
    Läs den här förklaringen noga och eftertänksamt, så får de flesta här något att bita i och ställa sig frågan hur ska vi få stopp på denna utveckling?
    I princip bör de inte ha någon rösträtt eftersom de då gör sig skyldiga till landsförräderi.
    Detta gäller både svenskar och objudna gäster som väller in i vårt land!
    Man kan prata med vem som helst som antingen tycker synd om eller anser att folk har rättighet att bo var de vill i världen???
    Denna kategori är ju självklart totalt oansvariga och hänsynslösa.
    Vem vill leva i en värld där folk måste vara ständigt beväpnade? Alltså en värld utan lag och ordning som vi redan märker av i vårt land, vi som tappar bor lag för lag, i hänsyn till invandrarnas kulturer!
    Frågan blir, ska vi gå emot de svenskar som har detta hänsynslösa beteende och straffa dem för sitt hänsynslösa beteende att vägra att bli vuxna?
    Först och främst ta ifrån dem deras rösträtt!
    De som inte är födda i Sverige ska givetvis aldrig få ha någon rösträtt om de inte tillhör den nordiska vita rasen.
    Ja tro vad ni vill men säkerligen försvinner då 50-60 % av befolkningens rösträtt.
    Att kalla dessa för vad som försiggår i deras huvuden, skulle vi mer än gärna kunna få specificerat.
    Den som har fördjupat sig i världshistorien, kan läsa sig till att Sverige hade lätt kunnat anpassa sig till antikens dagar och varit härskarnas slavar!
    Märk väl, historien går igen på sikt, vi gör nu oss själva till ett slavfolk som härskarna i världen strävar efter 25 rikaste personerna i världen som längtar efter att äga världens alla pengar och låta vanligt folk bli deras slavar som får betalt med mat och uppehälle.
    Bilderbergargruppen med sina fästen i FN, EU, och USA:s strävan att rädda det kapitalistiska systemet som föddes med deras globalisering som 95 % av Europas befolkningen inte har förstått!
    Främst alla som åberopar att NATO skyddar oss, vadå skyddar oss, de är ute efter att ”starta krig” så att inte USA:s ekonomiskt faller ihop!
    Svaret på allt ihop, vi är inne i den nya världsordningen och när inbördeskrigen sätter igång och en fred uppstår till slut. Så har en Världsregering skapats och Europas folk är deras slavar och NATO är Världsregeringen legitimerad garanti på att ingen vågar sticka upp mot världsregeringen!!
    Ni som ropar efter att Sverige och Finland ska gå med i Nato är nazister! Vi är underställda nazisternas kamp att få styra vår värld!
    Så allt gnäll på våra politiker är egentligen helt värdelöst, de har inte något val än att hänga med i den utveckling vi är drabbade av!
    Gissa då varför de är så rädda att SD får ta hand om landets styre? Risken finns att vårt land kommer då att hamna i krig mot NATO för de skulle inte godkänna en svensk regering!

    • Hej Ar4ne!

      Så enligt dig och er elvamannagrupp, är det bara drygt 40 % som är födda i Sverige och som är vita?
      Den gruppen förefaller väldigt oseriös som inte har bättre kolla på fakta!
      Så 50 – 60 % ska fråntas rösträtten…hehe?

      /Lars Agerstig
      honesty4u@hotmail.se

      • Hej broder.
        Om man är född av svenska föräldrar får man väl anse att de är svenskar?
        Vad jag säger är att dessa svenskar sviker en stor procent sitt eget folk.
        ‘Tala skit om invandrarens land bör man passa sig för, då visar de sin nationalitet i högsta grad eller hur? Men största delen av svenska folket tycks ha givit upp sin nationalitet?
        Så nu har du fått en förklaring som du kanske håller med om?

        • Vad har ditt svar att göra med ditt påstående att 50 – 60 % ska fråntas rösträtten, då endast cirka 40 % uppenbarligen är svenskar enligt dig?
          Det är ju helt befängt!
          Lite krav på faktainhämtning bör man nog ha, innan man sänder en kommentar här på Honesty4u!

          /Lars Agerstig
          honesty4u@hotmail.se

          • I procentsatsen är även svenska medborgare inräknat, det trodde jag att du förstod och alla som åker tunnelbana är svenskar enligt Åsa Romson.
            Vill du ifrågasätta fakta, så prata med våra folkvalda politiker så får du hur mycket fakta som helst! Så jag har aldrig förstått ditt krav på fakta som finns överallt?

          • Nej ar4ne, jag vet att du inte förstår att jag har krav på fakta!
            Jag anser dock inte att fritt fabulerande och rena fantasier kan gynna en lösning på något problem och absolut inte Sveriges problem.
            Möjligtvis menar du något annat än det du skriver, för din text är på gränsen till obegriplig och syftar åt alla håll samtidigt.
            Hur dina procentsatser blev mer begripliga utav din kommentar nu, förstår i varje fall inte jag.

            /Lars Agerstig
            honesty4u@hotmail.se

          • Hej, Lasse

            Synd att du inte hängde med och förstod att det här var bara en sammanställning hur vi tycker och andra har funderingar om detsamma varför säger vi si eller så och inte någon Krönika
            Jag märker att andra förstår det jag har skrivit och haft en saklig diskussion och på något sätt tycker merparten om, att välja ut någon rad som de känner igen och kan mycket om. Att kalla detta för fabuleringar är väl långsökt av dig.
            Om jag berättar hur jag upplevde 40-50 talet så kan du inte förneka det jag berättar om! Detta känner jag igen exakt, vad du har påpekat, men så har jag hunnit bli åttio år och du har mitt fulla stöd säger den gamle kloke mannen.
            Andra kan väl bli tveksamma och tror att man bara har hittat på det man skrivit. Självklart, de har aldrig upplevt ett annat Sverige och som du, har inte den kunnigheten heller och därutav ligger jag steget före.
            Men för din skull kan du fördjupa dig i denna video.

            Sedan kan du sortera ut din syn på fakta som du inte kommer att klara av.

            Ha det bra
            ar4ne

          • Du är kul du Arne!
            Tror du att detta med Bilderberggruppen, är okänt för mig?
            Tvärtom har jag ju redan avslöjat att dessa bara utgör den rökridå som så omsorgsfullt har lagts ut, för att dölja utsikten till insikt om den riktiga verkligheten och jag har dessutom skrivit en stor krönika om skojeriet. Du har ju själv läst/hört den!

            När jag påtalade din faktabrist i din kommentar, om att endast cirka 40 % skulle få ha rösträtt i Sverige, så börjar du helt plötsligt babbla massa osammanhängande om något helt annat.
            Den typen av debatt- eller diskussionsteknik är bara genomskinlig och oärlig!
            I detta forum håller vi oss till sanning och fakta. Trams är inte välkommet här!

            /Lars Agerstig
            honesty4u@hotmail.se

          • Hur du har fått siffran 40 % är ditt tolkningsproblem?
            Okej, jag drog fram en generell bedömning med flera faktorer som inte din vana trogen kan räkna ut själv. För att du gör alltid så, det du inte ser som fakta, är det jobbigt för alla, att du själv är domaren och avgör allt vad fakta heter.
            . Bra nu fick jag det sagt, fakta är troligen 40 % sant, resterande procent är din konstruktion att lägga till för din ordnings skull.
            Jag har kontakter t.ex om SD vill ha ännu fler röster så är jag en förbindelselänk mellan assyrier och en SD politiker om han inte kan resonera fram något trovärdigt som SD hjälper assyrierna med på sikt, renderar det att partiet kan gå miste om ca 160 000 röster. Detta är Fakta!

          • Det blir nu värre och värre Arne!
            Det var ju dina egna siffror jag utgick ifrån och nu säger du dessutom att de stämmer.
            Herre min je…!
            Lägg ner nu. Detta är ju bara rent svammel!
            Öva dig att skriva på svenska för ditt skrivspråk är nu närmast obegripligt!

            /Lars Agerstig
            honesty4u@hotmail.se

      • Din självskrivna övertro på psykologi och dess utövare som är skolade psykologer, Så du bör ta del av den här videon.
        Psykologen förnekar vad andra människor känner till och dessutom i högsta grad kunnigt folk som yrkesmässigt måste vara extra uppmärksamma över vad de ser och hör?

        • Skärpning nu Arne!

          Som sagt, det blir bara värre och värre! Nu har du hastigt gått över till UFO också.
          Fanns det några BEVIS i detta fjantiga klipp du skickade?
          Svar: NEJ!

          Jag har själv blivit inbjuden till ett stort UFO-möte i Stockholm för många år sedan, på grund av min kunskaper inom hypnos.
          Där var det en gubbe som hade varit inne i ett UFO och även snott med sig en ”mysko” metalldel.
          Det tog inte många minuter att avslöja även denne man som skojare.

          Jag tror jag ska låna ut min mobiltelefon till UFO-föreningarna i Sverige. Den tycks alltid ta skarpare bilder än alla dessa suddiga foton som det dräller av.
          Varför är de så suddiga? Mina bilder är aldrig suddiga och även mina videofilmer med mobilen är av mycket bra kvalité!

          Att det med mycket stor säkerhet finns intelligent liv på andra planeter, betvivlar jag inte ett ögonblick.
          Om de har den enorma teknologin som krävs för att ta sig någon miljon ljusår ända till jorden, så tror jag knappast att de behöver gömma sig.
          Då skulle de med säkerhet landa på Sergels torg och gå fram och hälsa och dessutom kunna säga hej Arne på ren svenska!

          Att jordens egen militär ägnar sig åt experiment med flygande tefat är ju känt ända sedan Hitlers dagar, så de behöver sålunda inte komma från en annan planet. Däremot har de då anledning till att vara hemliga, vilket inte utomjordingar borde behöva vara.

          Sluta nu med att lägga ut massa dynga på min webbsida, annars får jag väl blockera dig!
          Allt hittills har bara varit osammanhängande svammel.

          Du får gärna kommentera här men håll dig då till fakta samt till det ämne som artikeln handlar om.

          /Lars Agerstig
          honesty4u@hotmail.se

          • Det är värre när psykologen tror inte på astronauter och kosmonauters upptäckter.
            Men så är det för folk som jag kallar för strutsar och kör huvudet i sanden och vet ingenting!
            Nu har jag tagit till mig ditt ord om svammel, ett bra sätt att bli illa omtyckt att påstå du bara svamlar!
            Så jag klipper all förbindelse med dig, även om du är en duktig fan, då man stryker dig medhårs vad du än säger!
            Men nu är det så att jag har värderingar på individer och ställer inte kravet att nu bör du göra som jag säger, endast om de begär mitt stöd, då står jag till mitt förfogande.
            För att vara ärlig som vanligt, så har du varit mig till stor nytta, vilket du bör få veta så att du i alla fall vara får bli glad en stund.

            Sköt om dig och ha det så bra.
            Mvh
            Arne

    • Jan I svarar a4ne

      Tack A4ne för ditt engagemang.
      Tyvärr har jag svårt att följa dina tankar. Du tar upp många trådar som vävs in i varandra. Ett fåtal frågor är lättare att ta till sig för de som läser andras tankar. Här följer mina synpunkter på några av dina åsikter så som jag uppfattat dem, som svar till dig och din elvamannagrupp.

      ”Törnrosasömn”
      Du har rätt i att många är okunniga och oengagerade i politiska frågor. En del vill inte veta för att ha bättre samvete. Största orsaken till okunnighet är att svenskar med arbete har fullt upp med vardagens bestyr. De arbetar och betalar skatt som politikerna kan ge bort. De har bara tid att ta del av politik genom förhärskande vänstermedia.

      ”… princip bör de inte ha någon rösträtt”
      Jag anser alla svenskar skall ha rösträtt. Utlänningar har ingen rösträtt till riksdagen. Personer har rösträtt i kommunval som inte är svenska medborgare men bor varaktigt i en kommun. Det kan diskuteras. Rösträtt för intagna på fängelser har ifrågasatts.

      ”…folk har rättighet att bo var de vill i världen.”
      varje land måste ha rätt att bestämma vilka som får komma in i landet, både som tillfälliga besökare och som blivande medborgare. Nu används Sveriges gränser för att inringa egna medborgare så de betalar skatt som politikerna delvis ger bort till utlänningar.

      ”Vem vill leva i en värld där folk måste vara ständigt beväpnade?”
      De flesta svenskar vill nog ha ett samhälle utan beväpnade medborgare. De senaste årens ökade vapentillgång och användning av dem, visar att EUs skydd av yttre gränser och fri inre marknad inte fungerar som tänkt. Tanken var naiv. Nu diskuteras skärpningar i flera EU-länder, bl. a. Tyskland och t. o. m. i Sverige där M-ledaren ventilerat tanken om stärkt gränsskydd. bar för några dagar sedan skulle sett ansetts vara främlingsfientligt.

      ”…ska vi gå emot de svenskar som har detta hänsynslösa beteende…”
      Vi bör stärka samhällets insatser på flera områden för att begränsa våld och brottslighet. Hårdare sållning vid utlänningars inresor i landet. Skärpta straff. Förstärkt grässkydd och polis. Tullen skulle kunna förhindra mycket om de fick större resurser. Uppsökning och utvisning av personer som uppehåller sig illegalt i landet borde komma till stånd.

      ”…aldrig få ha någon rösträtt om de inte tillhör den nordiska vita rasen.”
      Den tanken delar jag inte. Hudfärg får inte vara förutsättning för medborgarskap. Möjligen finns det medicinska betänkligheter till att vita flyttar till soliga länder och mörkhyade till länder nära polerna. Det som utgör sociala problem är människors värderingar – värdegrund. Då råkar det vara så att många mörkhyade kommer från länder där de fostrats med värderingar som i vissa avseenden är föga västkompatibla, men det har inget med hudfärg att göra.

      ”…alla som åberopar att NATO skyddar oss,”
      Du tycks ogilla NATO med skriver inget om andra militära hot. Jag delar inte din uppfattning att NATO-anhängare är nazister.
      Många svenskar vill vi skall vara neutrala men om det skall vara trovärdigt krävs ett mångdubbelt försvar, som vi en gång hade. Försvaret har avrustats och pengarna har i hög grad satsats på försörjning av lågutbildade asylsökare med annan värdegrund än den traditionella svenska. I dag kan det största hotet mot Sverige komma inifrån.

      Hälsingar
      Jan I

      • Hej Jan

        Det finns en mentalitet i varje folkslag som är ärvd genom århundraden.
        Om vi tar emot folk till Sverige som har en annan mentalitet och är de färgade så har de inte mycket med den civiliserade tanken att göra som vi har ärvt. Som kanske inte ens är i närheten av svenska folkets ärvda del, genom kanske 20 generationers svenska förfäder?
        Då är det logiskt att vi kan ta in folk ifrån våra grannländer, men inte längre bortifrån än så.
        Nazister har en förmåga att vara herrar på täppan och då får du ta del av detta vad ska vi kalla det för?
        Vem har startat detta vansinne i Europa?
        Vad är meningen om en globaliserad värld? Vem har förstått att vi är inne i en ny världsordning? Vem vet att de 25 rikaste i Världen vill göra Europas folk till slavar? Vem vet om Europas tillstånd för att rädda det kapitalistiska systemet? Vem vet att NATO startar krig för att få igång flyktingströmmarna? Vem vet om de medvetna konspirationen som är planlagd?
        Vem vet att politiker nu har ledsnat på detta tillstånd och kräver att vi måste få tillbaka våra gränser? Vem vet att Europeiska politiker åker över till Moskva och förhandlar med Putin? Vem vet att politiker har givit Putin mandat att bomba IS? Vem vet att USA törs inte ingripa mot Ryssland för då rasar möjligheten att de 25 rika inte kan starta en världsregering!
        Jämför det här med vad Hitler var ute efter och han var nazist påstås det?

        Hälsning
        ar4ne

    • Hej Gunilla!

      Jag gör ljudfiler endast på egna krönikor. Denna krönika är ju skriven av Jan Ivarson.
      Det är en väldans massa arbete med att läsa in dessa ljudfiler, som du kanske kan förstå.

      Tack ändå att du efterfrågar ljudfiler. Uppenbarligen finns det fler som gillar dem!

      /Lars Agerstig
      honesty4u@hotmail.se

  2. Ja, man får hoppas att media äntligen börjar beskriva verkligheten. Det är hög tid! Det går väl inte att blunda längre, och dölja den bistra verkligheten för människor? Och det gäller ju som alltid att vara först på bollen. Bra, Jan Ivarson!

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.