266. ORSAKADE VÄRLDSKRIGET MENTAL STÖRNING HOS SVENSKARNA?


266. ORSAKADE VÄRLDSKRIGET MENTAL STÖRNING HOS SVENSKARNA?
av Arne Holmström, 2015-04-03.

Ingen ska tro att andra världskriget inte har satt djupa spår i våra själar, trots att vi själva inte deltog i kriget.
Våra folkvalda politiker har visat upp detta med all tydlighet, allt sedan andra världskrigets slut. Politikerna har beskyllt svenska folket för att vara nationalister, där de givetvis har satt ett likhetstecken mellan nationalism och nazism.

Under 1900-talets långa perioder med socialdemokratiskt styre, kändes det nog bra för många att låta en regering tycka och tänka åt oss. Detta skedde ju också utan några större protester. Socialdemokraterna har sedermera blivit beskyllda för att ha varit nazistiska, för att de drev den naturliga nationalistiska tanken, — ett land ett folk!

Vi äldre som blivit uppfostrade att stå upp för vårt land och folk, blir utpekade som rasister och nazister, om vi vidhåller att vi är nationalister.
Vi har en skyldighet att värna om vårt land. Gör vi inte det, så förlorar vi vår egen plats på denna jord!

Nu har främst den feministiska rörelsen koncentrerat sig på, att den sortens uppfostran, att stå upp för sitt folk, bara ska bort ur svenska folkets naturliga mentalitet. Den mentalitet som förmodligen har existerat i alla tider.

Ända fram till att de extrema vänsterkrafterna slog till på allvar år 1968 med Olof Palme som härförare, har man nästan förintat en hel nations naturliga nationalistiska tänkande. Svenska folket ska inte tillåtas att ha egna tankar och värderingar!

Detta är i högsta grad en påföljd av andra världskrigets förändring av folks mentalitet, enligt mitt förmenande. Detta har knäckt stora delar av vårt folk. Självklart är det sant, att vi inte på några villkors vis får markera oss som ett svenskt folkslag! Många svenskar törs inte ens visa att de är födda svenskar och kallar sig istället för världsmedborgare!

Ska vi vara uppriktiga så var 1900-talet upplagt som en förbannelse för svenska folket, där sviterna efter denna olycka att Socialdemokratin hjärntvättade svenska folket, har försatt folket i en velighet som man inte tror är sann.

Svenska folket är så till förbannelse socialiserade, att de slår bakut om man framför exempel på hur vi kan bli ett demokratiskt samhälle och slippa politikernas vansinne.
Jag vet inte om Sverigedemokraterna vill bli de nya Socialdemokraterna? Jag tror det är vad folk inbillar sig, att så skulle vara fallet? Ponera att SD-väljarna vill ha det så, är inte detta i sådana fall att gå ur askan in i elden igen?

Vad som behövs är att vi kämpar oss bort ifrån den socialistiska tanken och blir fritänkare, där vi istället tillsammans skapar ett fritt samhälle utan makthavarnas förmynderi!
Jag vill och tror på, att SD:s styrelse är inne på den bogen. Då behövs dock medlemmarnas hjälp att hålla tummen i ögat på SD-styrelsen, så att de inte blir ett socialistparti de också, som den nuvarande regimens anhang representerar!

Arne Holmström

3 thoughts on “266. ORSAKADE VÄRLDSKRIGET MENTAL STÖRNING HOS SVENSKARNA?

  1. En mycket bra analys. Som född i mitten av förra seklet känner jag igen mig i allt vad krönikören beskriver, säger jag med sorg i hjärtat. Min följdfråga blir; varför fogar vi oss vi i det? När det gäller SD är dess framtid oviss. Från att ha stått med benen ihop börjar det bli bredbent. Det är förstås bra om man vill flörta med presumtiva väljare men risken finns att man i samma takt förlorar gamla. Att gå från ett nationilistisk parti till ett parti bland alla andra leder till att man gör partiet överflödigt. Jag råder de i partitoppen att vara lite kyliga. Tillväxten är god och för varje groda Regeringen gör sig skyldig till tillkommer 100 nya medlemmar.

  2. Bra skrivet. I Schweiz får folket tycka och tänka och vara en del av beslutsprocessen i politiska frågor genom folkomröstningar. Schweizaren har lärt sig att tänka med och det kallas den direkta demokratin. Folket är det högsta beslutande organet som står över politikerna och uppmuntras dessutom att tycka och tänka. Genom namninsamling och minst 100’000 underskrifter kan man starta ett initiativ och genomföra en folkomröstning. Sedan är det politikernas skyldighet att respektera och omsätta beslutet som fick folkets majoritet.

    • Sverige befinner sig så långt från direkt demokrati man kan göra. I Sverige är makten viktigare än folks väl och ve.

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.