634. JAKTVAPEN OCH ENGÅNGSBESTICK


634. JAKTVAPEN OCH ENGÅNGSBESTICK
av Jan Ivarson, 2018-06-24.

I dagarna upptas media av inslag om nerskräpning med plast i haven. Jag har påtalat problemet några gånger under åren och har påstått att strandstädning är arbete som inte kräver lång utbildning. Därför bör det passa lågutbildade invandrare, men en sådan lösning klarar svensk byråkrati inte av.
Bäst är om städning inte behövs men dit kommer vi inte med förbud av engångsbestick.

Hur skulle strandstädarna utses, registreras, betalas och lönen avräknas från försörjningsstödet?
Vänsterpressen skulle fråga varför några invandrare skulle tvingas arbeta, andra inte.
Det behövs ju inte flera hundra tusen strandstädare.
LO skulle hävda att det skulle ta jobb från deras medlemmar och befara att arbetena skulle sprida sig till städning av vägrenar. En omöjlig uppgift för ett politiskt korrekt land. Möjligen skulle lågprisjobb kunna introduceras för städning av fackförenings- och partilokaler.

Migrationen har medfört ökad skottlossning, ett faktum som inte längre förnekas. För att visa politisk handlingskraft har regeringar ställt ökade krav på innehav av jaktvapen, trots att sprängningar och skjutningar i utsatta områden aldrig sker med älgstudsare.

Plast i haven vill våra verklighetsfrämmande politiker avhjälpa på liknande sätt som illegala vapen. Därför föreslår man förbud mot tillverkning av örontopps och engångsbestick som symboliska åtgärder riktade mot de oskyldiga.
Det tror man skall framstå som en resolut lösning för renare hav och för att vi skall bli av med avfall som hamnat i havet genom andra länders medborgare.

Eftersom jag bor vid bohuskusten ser jag vad som flyter iland. Det är trossar och nät av plastrep som tappats av sjöfarten. Det är fisklådor och tunnor av plast och tomma kemikaliedunkar. Därutöver finner man frigolitskivor, brädor, trästockar och oljeklumpar. Det finns även vaxade pappförpackningar för mjölk och juice. Avfall har text och är på andra språk än svenska, låt vara att några ändå kommer från svenska användare, men det känns som om de är mycket få.

Bohuskustens gästhamnar har sopkärl och toaletter och stora naturhamnar har sedan många år välskötta sopkärl och torrdass. Fritidsflottan uppför sig väl med få undantag, liksom svenska handelsflottan.

Avfallet tycks komma från andra länder där det blåser i havet från deponier eller kastas från utländska båtar. En akademisk undersökning i sann svensk stil är en förutsättning för att politiker skall våga närma sig klarspråk.

Förbud mot örontopps av plast och engångsbestick är lika meningslöst som skärpta krav på hantering av jaktvapen för att begränsa sprängningar och skottlossning med pistoler och automatvapen.

Nerskräpning av havet är frågor för EU, som har att betjäna sina medlemsländer om hur de skall hålla sina gränser rena. Bra att EU tar i frågan men är förbud rätt väg att gå för att stoppa nerskräpning?

Är det inte som om USA skulle stänga skolor för att stoppa skolskjutningar?

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan. 

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan! 

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/633-underlatenhet-att-anmala-missforhallanden-dodar-patienter/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/635-politiker-saknar-slingerkolar/

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.