768. GAMLA FÅR DÖ MED SMÄRTLINDRING I BRIST PÅ VÅRD


768. GAMLA FÅR DÖ MED SMÄRTLINDRING I BRIST PÅ VÅRD
av Jan Ivarson, 2020-05-24.

Säljare av varor måste lägga på 25 % moms. Köparna ser det mildare. Av en varas pris till kunder är momsen 20 %.

Under de senaste årtiondena har invandringen ökat Sveriges befolkning från 8 till 10 miljoner. Ökningen är som momspålägget 25 %. Med andel invandrare om 2 miljoner av 10, är de ”bara” 20 %. Både ifråga om moms och invandring är matematiken på politikernas sida, om de antas vilja visa upp så låga siffror som möjligt. De vet att få tycker det är häftigt att betala skatt och de tvivlar på att svenskar vill ha massinvandring, men driver politiken ändå för att få migranters röster.

Under tiden invandringen har ökat befolkningen med 25 % har inga produktiva områden besatts av invandrare i motsvarande grad med 25 %, bortsett från intagna på fängelser.
Invandringen bidrar inte med så mycket arbetskraft som alla invandrare behöver. Därför ökar köer och belastningar bl. a. i vården, utöver kostnaderna.

En annan effekt vi ser i dagens pandemi, är att underdimensionerad vård lett till att äldre prioriteras ner i vården. En video har gått ut till läkare om att bara ge smärtstillande medel till coronasjuka på äldreboende!

Möjligheter till livsuppehållande behandling med syrgas kan inte ges på äldreboenden, för det saknas syrgasapparater och kunskap om att hantera dem. Trots att det är ganska enkel utrustning, kan dock utrustningen vara komplicerad för nysvensk personal.

Invandrare är ofta unga och kommer därför prioriteras i intensivvården före våra gamla som med arbete och skatt byggt landet.
I praktiken lämnas gamla som till viss del skulle kunna räddas, att dö med smärtlindring.
Grupp ställs mot grupp som ansetts politiskt otänkbart när det varit till migranters nackdel.

En grupp sakkunniga intervjuas i frågan på en video, som du kan finna på siten detgodasamhallet.com i avsnitt Coronapanelen del 3.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Läs fler krönikor genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan!

Föregående krönika: 767. VAD ÄR ETT FRITIDSHUS OCH NÄR FÅR DET ANVÄNDAS?

Nästa krönika: 769. MONOPOLVERKSAMHETERS BETEENDEN

5 tankar på “768. GAMLA FÅR DÖ MED SMÄRTLINDRING I BRIST PÅ VÅRD

  1. Det är skrämmande att äldrevården ser ut som den gör i Sverige.
    Kunskapen är låg hos många av vårdarna. Nysvenskar har satts på det enda jobb de kan få, för att inte belasta arbetslöshetskassan. De har svårt att tala med dem de skall vårda och de har otillräcklig utbildning.

    Sjukfrånvaron hos anställda är så hög att kommunerna i hög grad gått över till timanställda. Vårdtagare kan handhas av tiotals olika personer på en månad. Istället för vård erbjuds gamla smärtlindring med morfin som förkortar deras liv. Det gynnar politiken med folkutbyte. Regeringen bedriver en pandemistrategi som gör att Sverige ligger i topp för antal avlidna. Gamla som dör avlastar samhället och ställer bostäder till förfogande för yngre nysvenskar som förväntas rösta på vänsterpartier. Folkutbytet påskyndas i båda ändar av befolkningskurvan.

    En majoritet av svenskarna tycker politiken är bra om man skall tro undersökningar om partisympatier, så någon radikal förändring av äldrevården till det bättre är inte att vänta.

  2. Från facebook:
    ”Mitt namn är Thomas Hofman och jag är ett av sex barn till Rita Hemsén 77år som avled av Covid 19. Min mor bodde på Bergmästargården som är ett korttidsboende i Gävle. Där testades hon positiv för Covid 19 trots att boendet varit stängt för besökare tre veckor bakåt i tiden efter smitta bekräftades. Vi skulle ju skydda våra sköra och äldre, men trots det så blir hon och flera på boendet smittade. Anledning till att jag väljer att skriva dessa tankar och funderingar är att jag läser och hör i media liknande tragiska öden som många på våra äldreboenden gått till mötes. Jag har alltid haft en fin relation till min mor och när hon isolerades på sitt rum och inte fick ta emot besök blev våra dagliga telefonsamtal än mer viktiga. Vid ett av våra sista samtal var hon vid gott mod. Hon satt på sitt rum och väntade på personal som skulle komma med mat och hon nämnde att hon hade lite feber och lite hosta. Bland det sista hon sa var: ”är det inte värre än så här så ska jag nog klara den här Coronan ”.

    Hon fick diagnosen en onsdag. Jag ringde och vi småpratade både torsdag och fredag och hon var alltid vid samma goda mod. På lördagen när jag ringde så kom jag inte fram på hennes telefon så jag ringer en av mina bröder som är boende i Gävle och han bestämmer sig för att ringa personal på avdelningen för att kontrollera att allt är som det ska. Det besked som han då får är att er mor har inte varit kontaktbar under hela lördagen och att det förmodligen beror på den dos morfin hon får. Min bror frågar varför man ger henne morfin då hon inte har klagat på någon smärta eller så. Han får då besked av sjuksköterskan att man ger morfin när man har inlett palliativ vård. Det anmärkningsvärda i det hela är att ingen av oss syskon har fått någon som helst information om att palliativ vård hade inletts. Ingen av oss fick, eller hann ta ett sista avsked.

    Det finns så många obesvarade frågor som varför börjar man ge morfin utan anhörigas vetskap? Varför erbjöds hon inte sjukhusvård? Detta beslut tas av en läkare på distans via telefon. Ska inte en läkare undersöka patienten innan man beslutar om palliativ vård? Kontaktar man inte anhöriga innan man beslutar om palliativ vård? Är inte kontakt med anhöriga en av hörnstenarna i palliativ vård?

    På tisdagsmorgon kl. 04.30 får jag ett telefonsamtal från en av mina syskon som meddelar att mamma nu somnat in. Bara några dagar innan hade jag haft en långt och bra samtal med min mor och nu är hon borta. Tar första tåg till Gävle och vi träffas mina chockade syskon och jag, samtalen är lika många som våra gråt. Vi frågar oss vad som hände, och hur kunde det gå så här fort med allting. Vi läser i hennes journal att hon under hennes sista 20 timmar hade fått fyra injektioner med 0.5 ml av Midazolam med styrkan 5 mg/ml. Var det den doseringen som tog hennes liv?

    Jag är fullt medveten om att vi inte kan prata enskilda fall, men jag vill att detta ska komma fram utifall mörkertalet är större än vad vi vet. Min fråga är hur många av våra äldre som bott på äldreboenden och har fått palliativ vård ordinerats av läkare på distans? Vi kan inte ta hand om våra äldre på detta vis. Min önskan är att man ser över och förbättrar rutinerna för hur vi i framtiden skyddar våra äldre i en pandemi. Detta för att vår mamma inte bara blir en siffra i statistiken.
    Med vänlig hälsning/ Thomas Hofman.”

    • Hej Marina!

      Detta är så vidrigt att ord bara känns otillräckliga!
      Att ta livet av en patient, kan aldrig kallas vård även om man använder ett fint ord som palliativ!
      En läkare som sitter på distans och bestämmer patienternas öden, ska aldrig få kallas läkare! Han ska kallas äckel!
      Vad som verkligen har hänt patienten får vi kanske aldrig reda på och vi kommer kanske heller aldrig att kunna fastställa att patienten dog av Covid-19 eller ens hade denna sjukdom, med tanke på att testerna ger cirka 80 % false positives!
      Ovanstående beskrivning av de jag kallar kräk, förändras dock inte av detta!

      De äldre ska ALLTID få den absolut bästa vård som kan köpas för pengar!
      Det är de äldre som har jobbat och slitit för den välfärd vi alla idag åtnjuter men som nu dagligen raseras av diverse äckel i samhället.
      Dessa äckel måste stoppas till varje pris, enligt mitt sätt att se på saken!
      Jag ser inte ens att de har något människovärde, om de låter egna vinningar eller ekonomi avgöra människors liv.

      /Lars Agerstig
      honesty4u@hotmail.se

  3. Tack för ytterligare än insiktful krönika. Tyvärr är det så många andra inlägg av sämre kvalitet som dränka social media. Även om du inte har fått den uppskattning du är berättigad, du har fått min.

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.