255. SKYLL PÅ DINA FÖRÄLDRAR!


255. SKYLL PÅ DINA FÖRÄLDRAR!
av Arne Holmström, 2015-03-22.

Vår uppväxttid präglar vårt sinnelag som vi sedan får dras med i resten av våra liv! Vårt mentala arv kan te sig olika i en syskonskara, vilket innebär att syskon emellan inte utvecklas med samma sinnelag.

Föräldrarnas uppgift är att uppfostra sina barn, helst då till goda medborgare, vilket tyvärr oftast spricker på grund av en felaktig syn på vad en god medborgare är för något. Ska föräldrarna nöja sig med de tio budorden från Gud som grundstomme till sina barns uppfostran? Är allt sedan frid och fröjd?

Apropå att följa de tio budorden utan att vara religiös
Det mest intressanta är att vanliga enkla människor som inte tyr sig till någon specifik religiös lära, ofta får en mer balanserad och friare avkomma än vad religiösa lyckas med när det gäller deras barns uppfostran!
Tyvärr har jag personlig erfarenhet av detta som stärker mitt påstående, att barn till religiösa föräldrar som väljer den religiösa linjen, ytterst sällan blir helgjutna människor!

Den generella linjen att uppfostra barn, är att stödja barnets utveckling och locka fram det bästa av barnets medfödda talang och begåvning samt givetvis det som stärker barnet i positiv bemärkelse!

Jag gör ett hopp över till hur många idag fungerar som vuxna, där föräldrarnas uppfostran ofta präglades av tjat och gnat. Just det, att tjata till sig sin egen vilja, förstör barnens självförtroende och är absolut den sämsta metoden för att uppfostra barn!

Det finns en idealisk uppfostringsmetod som tyvärr inte blir eller kan bli allmängiltig då allt står och faller med föräldrarnas karaktär! Det sämsta tänkbara är när bara en förälder står för barnets uppfostran. Utan att vilja förta mammans roll som förälder, så måste hon vid sin sida ha en fadersgestalt för barnets bästa!

Vad än kvinnosakskvinnorna har för åsikt när det gäller behovet av att alla barn behöver en mamma och pappa, så har de totalt fel när de ratar mannen, som de helst vill göra så kvinnlig som möjligt!

Med många års erfarenhet i samhällets tjänst av barn och ungdomar, så garanterar jag nästan, att barn som endast blir uppfostrade av sin mamma på grund av skilsmässa, är mer eller mindre handikappade. En del barn går det trots allt bra för, men en trolig majoritet av barnen med bara en förälder går det snett för i livet, just på grund av bristen av en pappa eller mamma!

En tillbakablick
I generationer ifrån 60-talet och till dags datum, är det allt för få som vill bli vuxna individer! För alla tidigare generationer födda före 60-talet, då myndighetsåldern var 21 år och inte som nu 18 år, fanns en extrem längtan att bli vuxna!

Så här ligger det till! Den som i tidig ålder vill bli vuxen kämpar sig fram med sin egen uppfostran, för att så tidigt som möjligt visa upp att man sannerligen är en vuxen person! Detta sker glädjande nog än idag, men i en mycket mindre utsträckning än tidigare.

Översätt det här till folks politiska resonemang, så har ni nu fått svaret på varför vårt samhälle ser ut som det gör! De kommer inte ens i närheten av vad svenskarna förr i världen åstadkom!
Just det här skiljer dagens svenskar från gårdagens och visar på att svenska folket var ett mer moget folk förr i tiden, då Sverige fortfarande var svenskt!

Arne Holmström

5 tankar på “255. SKYLL PÅ DINA FÖRÄLDRAR!

  1. Den typiska FI-kvinnan är en kvinna med vänsteråsikter som är oförmögen att leva i ett äktenskap med man och barn ett helt liv.

    FI-kvinnor vill ha kommandot i familjen men tröttnar efter ett tag på sin mjuke man.
    – Han kan aldrig säga ifrån för att ta mig i försvar, tänker hon så småningom och lämnar skeppet.

    Hon flyr till likasinnade och en karriär i självförverkligande arbete, ofta i det allmännas tjänst där vänsteråsikter kan frodas. En chefsbefattning i vänstermedia eller i socialtjänsten står på mångas önskelista. I den personliga utrustningen ingår moderiktig klädsel för arbete i varmt kontorsrum, som läderstövlar och en stor schal kring halsen.

    Några blir ensamboende resten av livet, andra flyttar ihop med en väninna. På fritiden arbetar de för att utveckla tankar om det rättvisa samhället och kapitalismens fördärv.

    Boende eftersträvas i trendigt inredd lya i innekvarter med mysiga småkrogar, på tryggt avstånd från mångfaldsområden.

    • Ett mycket bra inlägg Jan, din beskrivning är mer än sann, hur många gånger har man inte träffat på dessa människor som beter sig som en skock Får?
      Vad svenska folket i det stora hela saknar är självständighet med ett personligt värdefullt tänkande!

  2. Ahha där har jag svaret, tack vare mina föräldrars skilsmässa, vilken för min del innebar en trygg uppväxt hos morfar och mormor, blev resultatet bra.

    Tack vare det slapp jag min mors kulturmarxistiska indoktrinering. När hon kom tillbaka in i mitt liv många år senare, var jag förlorad.

    Tack Arne, av dig fick jag svaret varför hon inte uppskattar mig idag.

    Med vänlig hälsning
    Den politiska flyktingen
    Stefan Bruér

    • ar4ne on 2015/03/22 at 17:25 said:
      Tack Stefan, gissa vad jag fick kämpa emot under 40/50-talet? En Far som var kommunist!
      Nu får man väl ändå vara glad över att han ska inte jämföras med dagens kommunister som hatar sina egna landsmän. När det gällde oss barn fick vi en ständig lektion i att vara plikttrogna och att aldrig svika sina vänner och bekanta, men så var han också auktoritär av den gamla stammens svenskar, hård men rättvis!
      Min och mina syskon får tacka för att vår Mor var en av de klokaste kvinnor man kan tänka sig och var utbildad barnläkare, så min Far hade inte mycket att komma med när det gäller hans politiska vurm vilket min mor dämpade ner. Min mor gav oss som de flesta barn saknar, massor av kärlek, som stärkte oss att vara goda människor.
      Trots allt blev min uppväxt välartad om jag får säga det själv, med tanke på att man var en rännstensunge i Myrdalshus med ca 400 ungar att tampas med på gatan eller just därför?

      • Trevligt ar4ne, alla har vi våra kors att bära.

        Kanske var det redan där på senare delen av 50 talet som skeppet började bli gistet. Sverige hade en gigantisk skoindustri allt försvann och på 60 talet rök tekoindustrin.

        Med vänlig hälsning
        den politiska flyktingen
        Stefan Bruér

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.