577. ENSIDIG VÄNSTERKRITIK AV DE SOM SKAPAR JOBB


577. ENSIDIG VÄNSTERKRITIK AV DE SOM SKAPAR JOBB
av Jan Ivarson, 2017-07-17.

Det förekommer kritik av de som skapar jobb med privata företag.
Ägarna utmålas ibland som kapitalister som nyttjar arbetslöshet på cyniskt sätt.

Arbetslöshet kan vara till fördel för kapitalister men man kan lika gärna säga att arbetslöshet är till fördel för vänsterpartier. Dessa ser arbetslösa som presumtiva väljare. Därför vill vänsterpartier ha stor invandring av lågutbildade.
Vänsterpartier prioriterar partiets tillväxt före svenska arbetares välfärd.
I dagsläget är kapitalisterna mer i behov av kvalificerad arbetskraft än av lågutbildad. Det är inte storföretag som talar för stor invandring av lågutbildade personer. De ropen kommer främst från vänster.

Sverige har en socialistisk regering, så vi kan inte förvänta oss mer för att minska arbetslösheten. Om man kritiserar företag för att nyttja billig arbetskraft, kan man även tillämpa den synen på alla som köper billiga varor. Köp mer svensktillverkade prylar och svenskodlad mat!
Jag beställde just en svenskbyggd värmepump och en ny elspis. Det har jag som villaägare fått spara till.

Företagens uppgift är primärt att skapa vinst för ägarna. I andra hand leder det till anställningar. Det kan låta cyniskt men så är verkligheten. Med våra starka fackföreningar erbjuder de flesta bolag goda arbetsvillkor i Sverige.
Det är kapitalister som driver stora företag med många anställda. Det är sällan några kända vänsterprofiler. De undgår därför kritik för dåliga arbetsvillkor som de inte har skapat.

Småföretag är ofta försörjningsbolag för hantverkare. De har satt sitt jobb på bolag bland annat för att skydda sina privata tillgångar om bolaget kommer på obestånd. Många av dem vill inte anställa någon, för alla krav som samhället ställer.

Alternativ till jobb i privata företag är jobb i offentliga sektorn som skall betalas av skatter. En stor del av dessa genereras i privat verksamhet.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan!

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/576-invandringsanpassade-kommunala-skatteregler/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/578-ny-produkt-kraver-befintlig-lokal/

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.