349. ATT SKÄMMAS ÖVER POLITIKEN, ETT HÄLSOTECKEN!


349. ATT SKÄMMAS ÖVER POLITIKEN, ETT HÄLSOTECKEN!
av Jan Ivarson, 2015-10-17.

Public service TV1, hade ett gäng sofftyckare på fredagsmorgonen den 16 oktober med ”rätta åsikter”. Alla i soffan var överens om det förkastliga i att SD beslutat annonsera utomlands om konsekvenserna för svensk mottagning av asylsökare. Det visar att SvT är noga i urval av sofftyckare. Någon från SD var förstås inte inbjuden.

Samtidigt har regeringen inbjudit alla partier utom SD, för att diskutera flyktingkrisen. Det parti som samlar ungefär en fjärdedel av befolkningen och vars främsta fråga är invandring, får inte vara med.
Det är som att utestänga PRO från att diskutera pensionsfrågor. Det är en skam som med eller utan SD:s försorg sprider sig över världen.

Sofftyckarna ansåg det är olämpligt, att utomlands skriva nedsättande om Sverige. De flesta delar den åsikten, men SD:s annonskampanj beskriver svensk politik, som av allt att döma delas av sofftyckarna.
De menar att det skadar Sverige om man i utlandet får veta, att regeringen beslutat förbereda tält för att hysa asylsökare när landets lediga lokaler tagits i anspråk. Det skadar bilden av det humana landet som tidigare anpassat hotell, sjukhus, herrgårdar och äldreboenden för att bli asylboenden.

Om man är kritisk till svensk migrationspolitik, är det ett hälsotecken att de som driver politiken skäms om den blir känd utomlands. Det vill SvT förhindra.

Nyheterna berättar att EU:s politiker är beredda att betala Turkiet många miljarder € om de inte släpper flyktingarna vidare till Europa. Det är moral att skämmas över.
Låt vara att Turkiet är ett land med liknade värdegrund och klimat som de asylsökarna lämnar. Migranter skall hindras på bortaplan, så att europeiska politiker håller sina händer rena.
Det som anses omänskligt på hemmaplan, är gångbart på bortaplan. Därför tycker SvT att vi skall tala tyst om tältläger när vi går mot vinter.

Sanning kan vara obehaglig.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

2 thoughts on “349. ATT SKÄMMAS ÖVER POLITIKEN, ETT HÄLSOTECKEN!

  1. Den psykiska ohälsan och mentala ostabiliteten kombinerat med en PK hjärntvättning i flera årtionden har bidragit till det samhällsklimatet vi har idag. Återställ psykvården som lades ner på 90 talet så kommer samhällsklimatet förändras.

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.