382. VI MÅSTE STOPPA VÅLDSSPIRALEN


382. VI MÅSTE STOPPA VÅLDSSPIRALEN
av Jan Ivarson, 2016-01-06.

GT/Expressen har en artikel av Sofia Dahlström på nätupplagan (2/1 2016 kl 0945). Hon tar upp en viktig samhällsfråga, så långt som möjligt inom åsiktskorridoren. Hon beskriver problemen, som om de vore en naturlig samhällsutveckling som ingen kunnat förutse. Att det bildats ett nytt parti som vuxit till ett av landets största som varnat för utvecklingen, låtsas få journalister om.

– Rånoffren blir inte bara bestulna på sina ägodelar. De blir av med sin trygghet och sin rätt att röra sig obehindrat i sin egen stad.
– Var och varannan dag har vi här i Västsverige fått höra om rånare som brutalt tilltvingat sig telefoner, pengar och i vissa fall även tvingat folk till en bankautomat för att tömma sina egna konton, skrev Dahlström.

Efter att ha målat upp några exempel på brott, följer som man kan förvänta sig en intervju med en professor som fyller på med andra exempel och ger förklaringar om hur brottslighet grundläggs i barndomen.

Den som uttalar sig bör inte vara för tydlig för att undgå brännmärkning som främlingsfientlig, utan ge sken av sociala problem som är samhällets fel.
Det är rätt såtillvida att de grundlagts av politiken för öppna gränser och okontrollerad invandring, av personer som inte delar svensk värdegrund. Så tydligt vågar ingen tjänsteman uttala sig.

Vanligt folk har länge sett utvecklingen.
De förstår att om man inför nya genmodifierade grödor vid andra, är risken stor att de nya sprider sig.
De inser att om man sår med utsäde som innehåller okontrollerade mängder ogräs kommer man se det på grödan.
Folk ser samband mellan okontrollerad invandring och ökande brott och nya brottstyper.
Sofia Dahlström gör en insats att visa på problemen men att försöka förklara orsaken till dem, skulle riskera hennes karriär.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

2 thoughts on “382. VI MÅSTE STOPPA VÅLDSSPIRALEN

 1. Köln, Berlin, Stuttgart, Hamburg, Köpenhamn, Stockholm, Göteborg nu undrar nog läsaren, ny flygrutt på gång? Nej tyvärr, snarare ” de unga barnens framfart i dessa städer och alla med en egen agenda. Agendan består i våld, provokationer, våldtäkter och en fullständigt skoningslös framfart. Vi europeer står handfallna, förstenade, handlingsförlamade och modstulna. I sörjan hittar vi våra företrädare som i uppsamlingsheat efter uppsamlingsheat samlas i Bryssel. Alla med bleknade, stelnade miner och alla förkrossade över att FRÅGAN nu måste ställas, hur kan vettvillingarna stoppas? Ministrar förvränger bilden, tidningar pumpar ut bilder på skeenden vi inte kan kontrollera. ID kontroller där polis och tullare får ta smällen och återigen dessa ministrar som aldrig kommer till skott. Räddhågsna åker de hem med tom blick, ett förstulet grånat uttryck och försöker samla spillror som troligen aldrig kommer tillbaka. Skyller på, ” vi trodde aldrig”, ” hur kunde detta hända”, återigen varför? Varför? Svenska partipolitiker framträder på båda sidor om politikens rättesnöre som om de aldrig förstått verkligheten, en verklighet som kan komma att bli förödande. Aldrig trodde jag att i vårt samexisterande genomärliga Sverige skulle få en sådan vidrig samhällston som just nu genomsyrar alla samhällsklasser. Alla pekar på alla och ingen vill ta rodret, ingen. Det är i sådana situationer fasthet, ledarskap och det sunda förnuftet måste ta över. Inse ni detta våra rumphuggna riksdagsledamöter att nu är det dags att visa mod? Släng allt vad prestige heter, lägg det åt sidan och för en gångs skull, i detta viktiga tidevarv, SAMARBETA. Gör ni inte detta nu, 2016, kommer aldrig valmanskåren förstå hur ni lyckades med misslyckandet. Sveriges folk förväntar sig ett rakt spår, som vi alla kan följa och inget velande. Vi är så innerligt trötta på ministrar och ledamöter med tom blick och munläder fulla med text. Ingen lyssnar, nu är klockan slagen och ingen önskar en historiens återblick där ett skott i Sarajevo startade ett förödande krig- Ett krig som utspelade på denna enda kontinent av frihetens anor. By Boo Björk

 2. Det är för enkelt att belägga barndomen som anledning till våld / kriminalitet.
  Det är för enkelt att skylla våld, kriminalitet på att man kommer från annan kultur.
  Redan i Babylon fastställdes att oavsett religion tillhörighet är all lagtolkning underställd logiken. Det vill säga det mänskliga tänkandet. Visst finns det stora skillnader i lagar, men jag anser att ALLA människor har intelligensen att förstå att våld inte är en normal företeelse, rättighet.
  Att skära halsen av en medmänniska, stena till döds och så vidare. Har inte med rättstänkande att göra utan är en pervers sjukdom, som många är så obildade lider av, står under grupptryck att utföra.
  Jag tror inte heller någon FRISK person tror att han skall komma till paradiset, där få 72 jungfrur.
  Svenska ansvariga, förstår inte att ungdomar ( både pojkar / flickor ) ofta hamnar lågt ner gällande resultat i skolan. Det går inte att förvara barn i förskola, småskola, där 99% av barnen inte talar svenska och tro de plötsligt är omprogrammerade till att behärska svenska språket.
  De kommer efter i skolan. Stödundervisning är blaha, blaha. Tröttnar de under en lektion kan de vila på kuddar i ett allrum eller spela dataspel / poker. Snabbt uppstår en brytning i skola / på fritid, mellan Svenska barn / invandrarbarn. Ett annat den kultur som ofta gäller i invandrarfamiljer=
  Man stödjer varandra. Barn får tidigt uppgifter i hemmet. Ofta hjälpa till i familjens butik, företag.
  Detta försvårar integrering med svenska barn, mellan svenska och invandrarfamiljen.
  Samhörigheten inom invandrarfamiljer / grupper, gör att de ofta klumpar ihop sig i vissa områden. Därmed skapas typ Rinkeby, Hjulsta, Rosengård med mera. Invandrarungdomar konstaterar snabbt att de är utestängda från många ungdomsgrupper. Möjligen blir de kompisar med svenska svaga elever i skolan. Deras taktik är att dölja sin dåliga utbildning genom som de säger: Mobba, skrämma skiten ur andra. Deras våld / snatteri etc, växer till mycket avancerad brottslighet.
  De märker att brottslighet / våld ger dem makt, stora inkomster. Organiserad brottslighet, ofta internationell, har i dessa ungdomar de perfekta ” arbetarna ”. Plus att dessa ungdomar är mycket effektiva bevakare av maffians revir områden. Mer och mer övertar maffian, med dessa unga kriminella, hela områden, t.om. kommuner. De kommer snart sitta i kommunledningar, kanske även riksdag. De har redan Sveriges bästa försvarsadvokater. Advokater som per dag kan gör 100.000:- i förtjänst på dem, eller mer. Jag har domar, som bekräftar att poliskommissarier har
  intressen i maffiaorganisationer. Domstolar dömer utifrån Hypotetiska sagor. Minderåriga får inga
  effektiva straff. De får kanske samhällstjänst två veckor. Inställer sig inte = Avskrivs.
  Jag skriver detta för att omtala hur naivt politiker handlägger allt gällande migration.
  Allt är ju bara sagor utan minsta förankring i verkligheten. Sanningen är ju att vi snart bara har behov av arbetskraft som administrerar bidrag till miljoner migranter, svenskarna får några minuter per månad som sjuka, arbetslösa, pensionärer. Till det enorma behov av sjukhus / vårdpersonal.
  Men Sverige kan inte existera på att 30% vårdar, utbildar i skolor, övriga 70%. Det genererar inga stora vinster utan skapar endast kostnader. Vi har Regeringsformen som garanterar oss Demokrati, trygghet, bra vård, bra utbildningar. Var finner ni trygghet i Sverige idag kära vänner ?
  Aldrig har så många tagit jägarexamen för att få licens för halv automatiska vapen. Det strömmar in illegala vapen. Det strömmar dagligen ut miljarder. Sverige har ett av världen sämsta kontrollsystem gällande att gömma inkomster. Vårt kungahus gömmer minst 2,8 miljarder. Vilket föredöme kungen med familj är som statschef. Vi har en Statsminister som tror Demokrati är något man lägger på smörgås.

  Tack kära vänner som läser detta. Vi måste se sanningen i vitögat.

  Vi måste förklara undantagstillstånd i Sverige. Vi måste sätta in elitförband. Det har vi. Vi måste samordna dem med övriga grannstater. Vi måste kräva att skattemyndigheter, sociala myndigheter. F-kassa med mera får bästa kompetenta personal att granska. Då även höginkomsttagare, bidragstagare som uppbär bidrag som IS soldater, företag som trollar bort vinster genom brevlådeföretag på bland annat Caymanöarna, Mauritzius, kanalöarna,

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.