140. BYT UT VÅR SKOLA TILL UNGDOMSVÅRDSSKOLA!


140. BYT UT VÅR SKOLA TILL UNGDOMSVÅRDSSKOLA!
av Arne Holmström, 2014-07-10.

Våra skolor har stora problem! Ungar som slutar i grundskolan har svårt för att kunna läsa, skriva och räkna med mera. Det hörs ständiga klagomål på elever och lärare. Har vi fått en kravlös skola som faller beroende på en extrem inkompetens? Vi har tydligen inte tillräckligt med välutbildade lärare!

Sammantaget måste det här bero på någonting? Dagens skola är nästan tvärtemot hur vår skola var förr i tiden? Dåtidens skola gav eleverna en tillfredsställande utbildning och dessutom var eleverna tvungna att lära sig det mest elementära, som att kunna läsa och skriva!

Man blir ju mörkrädd över att skolan godkänner outbildade barn! Det här kan aldrig skapa dugliga ungdomar och en meningsfull framtid för dessa. Jag vill gå så långt och påstå, att dessa obildade ungdomar ligger hemfallna till att begå brott i samhället!

Mitt förslag för att få ordning och reda i våra skolor, är att de bör omvandlas till Ungdomsvårdsskolor (UVS)! Det här kan ju låta ruskigt! Ska våra barn betraktas som potentiella brottslingar? Nej, UVS är tänkt att fungera i förebyggande syfte, så att barnen inte blir brottslingar!

Historisk översikt om lärarna i våra skolor. http://www.lararnashistoria.se/theme/till_dagens_skola
Tre faktorer har förstört generationer av dagens barn och ungdom och även många äldre!

Den fria uppfostran. I mitten av 60-talet infördes den fria uppfostran. Då resonerade föräldrar som så, jaha nu får ungarna göra vad de vill och vi föräldrar ska inte få ha någon talan. Det var helt galet uppfattat, det handlade om att värna om våra barn, från att bli misshandlade i hemmet! Av samma anledning förbjöds agan i skolan! Föräldrarna började släppa sina barn och ungdomar vind för våg och ungarna blev allt styvare i korken! Det här drabbade skolan ganska omgående och den fria uppfostran blev till det sämre!

Den fria kärleken. Det här blev rena dråpslaget för den svenska kärnfamiljen och äktenskap bröts på löpande band! Konsekvensen blev att barnen blev hårdast drabbade som vanligt. Barn behöver en mamma och en pappa under sin uppväxttid! Ensamma mammor klarar inte av sina barn och allra helst när hon måste jobba. Mamman kommer hem trött och sliten på kvällen och under dagens lopp så har barnen fått rå sig själva. Dessa barn vill ha allt av sin mor men hon orkar inte med sina barn. Hon orkar inte ens lyssna på vad de har haft för sig under dagens lopp?
Utan tvivel saknas pappan som en avlastning!

Den förhatliga mångkulturen. Inte det minsta tvivel råder om att mångkulturen är på väg att rasera vårt samhälle fullständigt! Våra svenska ungdomar, de utländska ungdomarna, samt även vuxna invandrare, har ökat landets kriminalitet med ca 800% sedan 1970! Antalet anmälda brott förra året var cirka 1,7 miljoner. Andra siffror visar att brotten ligger på över 2 miljoner! Får vi inte ett stopp på massinvandringen, så tar det inte lång tid innan vi har fått ett inbördeskrig på halsen! I vilket fall som helst, går vi mot ett rent anarkistiskt samhälle. Enligt mitt förmenande, råder det inget tvivel om att det blir så!

Vad är då viktigare än att omvandla våra skolor till ungdomsvårdsskolor? För det är i skolan de kriminella tendenserna startar! Först och främst ska inga invandrare blandas ihop med svenska elever! Har vi en gång bestämt att varje folkslag ska få leva ut sin kultur, så måste det gälla även för det svenska folkslaget! Hur blir blandningen då med de övriga folkslagen i skolorna? Ja, de får väl delas upp i tre kategorier, vita, färgade och svarta invandrare. Dessa får väl länkas ihop på något sätt?

En ungdomsvårdsskola ska inte förknippas med någon ungdomsanstalt för brottslingar!

Ungdomsvårdsskolan. Alla barn, svenska som utländska, ska fostras i UVS. Just det, fostras till skötsamma medborgare! Ordet disciplin har nästan blivit borttappat i dagens samhälle, men det ordet ska användas flitigt i UVS! Våra ekonomiska resurser ska i första hand läggas på våra svenska avkommor! Våra barn och ungdomar ska bli framtidens dugliga svenskar! Svenskar som är väl skickade att bli dugliga politiker. Den resursen saknar vi i Sverige idag, med få undantag!

UVS ska ha dugliga lärare som har stöd av skolans pedagoger. Denna yrkesgrupp borde hållas fram, för att de gör otroligt fina insatser i samhället! Tyvärr arbetar de i det tysta. Nåväl, det finns klara bevis på att 3 – 4 pedagoger med lätthet klarar av 250 ungdomar 10 timmar om dagen.
Självklart måste en ny läroplan komma till stånd redan i första klass för de yngsta skolbarnen, en läroplan som lockar ut det bästa hos barnen! Vidare under skolgången så förstärks läroplanen, med att ställa högre krav på eleverna. Efter grundskolan ska varenda elev ha så pass höga betyg, så att de utan vidare kan skola sig vidare. Ja, de ska vara så bra att man knappt behöver syna några poäng, därför att man redan vet att i stort sett alla är lämpade för vidare utbildning!

Den här idén med UVS är värd att pröva, för den kan bara vara bättre i jämförelse med hur skolan ser ut idag.

Arne Holmström

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.