514. MODERAT FASADBYTE


514. MODERAT FASADBYTE
av Jan Ivarson, 2016-11-23.

I strävan att sänka pris och maximera vinsten byggdes hus med enstegstätade fasader. Husen fick problem men framstod som gedigna stenhus från förra århundradet.

Få gör ogärna en ny affär med personer som tidigare lovat mer än de kunnat hålla. Skall ett företag återfå kundernas förtroende, gäller att företaget erkänner allvarliga misstag och byter ut ledningen.

Moderater och andra partier har ådragit landet oreparabla skador på välfärdsfasaden med okontrollerad invandring. De har förvärrat problemen med att kalla kritikerna för rasister. Kinberg Batra har visat kurage genom att erkänna att kritiker har trakasserats. Om hon menar allvar, bör hon normalisera relationerna med det parti som kritikerna bildat för att de vill se en annan migrationspolitik.

För att blanda bort korten, förklarar Kinberg Batra sin gamla politik med att partiet stått för frihandel och inte velat hindra folk att resa mellan länder. Argumenten är nonsens. En begränsad migrationspolitik är inget hinder för frihandel och resor för personer som kan identifiera och försörja sig.

Med väljarflykt tvingas moderatledaren nu erkänna att partiet skall byta fasad, men hon vägar erkänna att man gjort fel.

– Det var ju rätt , försöker Kinberg Batra försvara sig.

Det är svårt att övertyga att det var rätt med öppna gränser för inströmning av folk med försörjningsbehov under oöverskådlig tid. Alla med förnuft inser att öppna gränser kan bli ohållbart, i synnerhet om många som kommer har svårt att anpassa sig till svensk livsstil.

Det är skrämmande att personer med orealistisk världsuppfattning når höga positioner. Kanske tänkte ledande moderater som en komiker i ett annat sammanhang.

– Kan de komma så många, kan de va´ så jävliga?

Nu hoppas Kinberg Batra att väljarna skall tro, att partiledningen vet hur fasaden skall bli beständig.

Fan tro´t, sa Relling.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens anmodan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/513-centerpartiet-pa-rasisternas-sida/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/515-den-begransade-aganderatten-for-mark/

2 thoughts on “514. MODERAT FASADBYTE

  1. Vi får inte glömma att hon blev handplockat av Reinfeldt som hans efterträdare. Hennes utspel är ren panik av ” Trump effekt ”.

  2. Pass upp för de Moderata locktonerna , M har visat va de går för på ett vidrigt sätt som gjort Sverige till ett mycket otryggt land , vår ekonomi hänger på hur mycket lån vi kan få för att gynna invällarna och hur mycket vi kan pungslå Svenska folket i form av beskattning över bred front . Så gå inte på M bluffen en gång till tack . Bra Ivarson för att du har koll på skojarna .

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.