771. VAD SKALL REGERINGAR DRA NER PÅ I FRAMTIDEN?


771. VAD SKALL REGERINGAR DRA NER PÅ I FRAMTIDEN?
av Jan Ivarson, 2020-06-30.

Massinvandringen kräver årligen enorma belopp att hålla igång.
Få tror på Ylva Johansson (S) som från sin välbetalda post i EU försöker övertyga om att invandring är lönsam. Hennes fögderi bidrar inte till EU-kassan, utan förbrukar miljardbelopp.

Hittills har pengar för migrationspolitiken i Sverige tagits från försvaret, från investeringar i infrastruktur och med utförsäljning av förråd för strategiska varor.
Pengar har inte beviljats vården i proportion till folkökningens behov.
Det har lett till längre köer som har vuxit kraftigt under pandemin.
Det är tveksamt om landet någonsin kan jobba in vårdskulden.
Vi riskerar bestående försämringar som politikerna måste ge förskönade beskrivningar.

I kommunerna är det främst äldrevården som bantats. Den har blivit sysselsättning för svåranställbara invandrare som annars skulle hamnat i statistiken över arbetslösa.
Bokföring av arbetslösa omfattar inte personer som bara arbetar några få timmar i veckan eller som har subventionerade anställningar. Axel Jonssonstiftelsens Forum Axess skriver:
”Det tar 12–13 år för hälften av invandrarna att nå en nivå där de kan försörja sig själva och inte längre är beroende av stöd från det allmänna. För invandrare från Mellanöstern och Afrika ligger självförsörjningsgraden på 36 respektive 38 procent.”

Som tur var för politiken kom coronapandemin. Den ger regeringen legitimitet att under några år låna enorma belopp som framtida generationer får betala.
Konsekvenserna inses inte av alla väljare som istället gläder sig över statliga bidrag.
Utlandslån för pandemin ger möjlighet för regeringen att gräva i lånekassan för migrationens behov, dels för direkta kostnader för insjuknade migranter, dels för försörjning av fler. Migranter fortsatte strömma in då svenskar inte tilläts resa. Några av dem har kanske redan svenska pass som genomgått migrationsbranschens inverter för återanvändning av tappade pass, där Sverige framstår i världsklass.

Om svenskarna tycker det är en lycka om pandemin upphör, blir det en plåga för regeringen. När man inte kan skylla upplåning för pandemin kan man tvingas redovisa behoven för folkutbytet och uppfinna nya skatter och områden att beskära. Vill det sig väl för regeringen har så många skaffat elbilar att de kan beskattas.
Solpaneler och borrhål för värmepumpar kan beläggas med årliga avgifter.
Välbeställda bostadsområden kan med strandnära boende som förebild, få betala välfärdsavgift för att förbättra miljön i utsatta områden, utöver varianten med Robin Hoodskatt. Välfärdsavgift kan dock dröja något för den blir ett dilemma för kommunpolitiker. De kommer ogärna vidgå problemområden, men vill gärna få bidrag för dem.

Våra politiker behöver kreativa förslag. Läsarna ombeds vara solidariska och lämna tips för folkökningens försörjning. En solidarisk svensk förväntas gräva sin egen grav och betala för andras.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Läs fler krönikor genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan!

Föregående krönika: 770. MILJÖRÖRELSENS RAFFINERADE BOKFÖRING

Nästa krönika: 772. TOLV PUNKTER FÖR FOLKÖKNING

1 tanke på “771. VAD SKALL REGERINGAR DRA NER PÅ I FRAMTIDEN?

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.