211. BORTA BRA MEN HEMMA FEL


211. BORTA BRA MEN HEMMA FEL
av Jan Ivarson, 2014-12-23.

Göteborgs-Posten har en artikel om Bert Karlssons planer på att öppna flyktingboende i Hemmeslövs herrgård i Halmstad. Herrgården har tidigare varit hotell men är stängd sedan några år. Bert Karlsson har nu planer på att anpassa byggnaden för ca 500 asylboende.

Blivande kommunalrådet är kritiskt till planerna, som han menar kommer utan förvarning. Han anser det orimligt att personer som Bert Karlsson söker upp hotell och andra byggnader landet runt, för att göra dem till asylboende. Det bör kommunalråd skrivit om till regeringen och till sina partiledningar för länge sedan. Frågan är hur kommunalrådet menar att nya flyktingbonde skall tillkomma. Två alternativ finns, att anpassa befintliga byggnader eller bygga nya. Bara tomtfrågan kan ta så där sju, åtta år och därefter kommer byggtiden.

Många väljare delar kommunalrådets inställning men alla partier utom ett driver denna politik, som de flesta röstat för. Karlsson gör det regeringen ber om. I kommuner som får tomma hus upprustade och fyllda med nya invånare, bör politikerna vara lyckliga, om de tror på förkunnelser om invandringens fördelar.

Då någon försökt påtala att invandringen är för stor, har denne kallats främlingsfientlig. Man hör aldrig politiker i ledande ställning argumentera för minskad invandring, i förebyggande syfte. Då bör de heller inte klaga när den egna kommunen blir berikad. Men det är först när frågan kommer på hemmaplan som retorik och verklighet sätts på prov. Migrationspolitiken har blivit landets största hyckleri.

Jag vet ingen kommun där politikerna brett uttalat tvivel om invandringspolitiken, då den bedrivs på avstånd. Det är först då den når den egna kommunen som man i försiktiga ordalag uttalar oro. Att säga vad man tycker har hittills inneburit avsked, uthängning i media eller i bästa fall långvarigt pudlande.

Vanligt argument mot flyktingmottagning, är att kommunen inte fått kännedom om vad som är på gång i tid. Det krävs förvisso tid att planera för bland annat skolor för fler barn som inte kan svenska. Å andra sidan får man inse att flyktingtillströmning inte kommer schemalagd med stor framförhållning. Det enda vi vet är att den nu ser ut att bli långvarig, om det inte blir en drastiskt ändrad politik på riksnivå.

Politikerna på riks- och kommunnivå borde kunna lita till alla positiva effekter invandring har, som i åratal förmedlats väljarna. De flesta inser förstås att det varit lögn. Ingen med politiskt uppdrag vågar tala klartext. Därför tycks Bert Karlsson få fortsätta leta hus för att hjälpa regeringen, oavsett dess färg och att pengar tas från vår välfärd.

Alla har hört talas om Jesus men ingen har sett honom.
Många politiker hyllar ännu invandring men inte i närområdet och ingen har sett dess samhällsekonomiska fördelar.

Jan Ivarson

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.