553. SOCIOEKONOMISKA PROBLEM


553. SOCIOEKONOMISKA PROBLEM
av Jan Ivarson, 2017-04-29.

Invandrarrelaterade problem i Sverige har nu blivit världskända. Haveriet för världens största experiment med massinvandring, går inte längre att dölja. Våra politiker anstränger sig att förbättra Sverigebilden men det är lika hopplöst som att försöka fräscha upp en bukett med vissnande blommor.

Utanförskapsområden utan utryckningsfordon
Nätsidan, Det Goda Samhället, har en skrämmande intervju med en facklig företrädare för ambulanspersonal. Där omvittnas hur ambulanser utsätts för en rad våldshandlingar som instängning och stenkastning.
Är du intresserad av en verklighetsskildring, är det väl använd tid att lyssna på intervjun. Den visar inte bara på hur de som sökt skydd och i hög grad försörjs i Sverige, tackar med våld bland annat mot ambulanser som kallas till utanförskapsområden. Vi får även en inblick i myndigheternas oförmåga och rädsla för att ingripa. Invandring är ju sedan länge en politisk religion i Sverige, som inte får ifrågasättas.

Makthavare vill övertyga – allt väl men mer stöd behövs
Personer på maktens sida försöker övertyga om att utvecklingen går åt rätt håll, och om den trots allt inte gör det överallt, så beror det på socioekonomiska faktorer. Med det menas att vi satsar för lite pengar på migranternas fritidsverksamhet, bostadsmiljö och till deras fickor.

Det ligger en del i det, men har vi råd att ge mer?

Vi har redan tagit in för många, för att kunna sprida ut nysvenskarna och erbjuda dem så goda livsvillkor som de vill ha. Goda livsvillkor är heller inte desamma för svenskar och invandrare. Vilka skall anpassa sig?
Socioekonomiska problem är i hög grad importerade problem.

Fega politiker
Våra politiker måste våga förklara att om invandrare från underutvecklade länder vill åtnjuta västerländskt välstånd, måste de anpassa sig till västerländsk livsstil. Det är invandrares värdegrund som i hög grad är orsak till låg levnadsstandard och konflikter i länder de lämnar. Då bör den livsstilen inte införas här.

Utbildning – till vad?
En av de första förutsättningarna för lyckad anpassning i väst, är kunskaper i landets språk. Därefter behövs kunskaper som efterfrågas på svensk arbetsmarknad, i svensk kultur och om beteenden som bör iakttas i umgänge med andra.
Den låga utbildningsnivån hos många invandrare är ett av skälen till skolans förfall.

Politiker säger i andra sammanhang att det är viktigt med högt kunskapsinnehåll för svensk välfärd men de har öppnat landet för personer med låg utbildning. Då krävs lång utbildning, längre än som är möjligt för en del. Om utbildningen lyckas, kommer då invandrare skapa sina egna jobb och betala svenska skatter eller förväntas svenskar skapa de nya jobben?

I det senare fallet kan man undra varför det inte redan skett. Då hade vi sluppit gamla bruksorters avfolkning. Muslimer bygger moskéer i Sverige med utländsk hjälp men få industrier.

Sverige världsbäst i förbättringsarbete?
Den situation politiker har försatt Sverige i, är som att förnya den svenska fordonsparken genom import av andra länders begagnade bilar i varierande skick och försöka reparera dem med enorma insatser av skattepengar till utbildning och reparationsverkstäder.
Få skulle tro att det är en bra lösning.

Några tänker – så hemskt att jämföra människor och bilar.
Det kan man tycka, men så fungerar ekonomin.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens anmodan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/552-ibland-har-avstand-betydelse/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/554-vad-skiljer-vardforetag-fran-andra/

7 tankar på “553. SOCIOEKONOMISKA PROBLEM

  1. Våra marionettregeringar är i en hopplös situation. På order förstör de landet och kan inte göra annat än att se på att ”svärjebilden” numera är en dystopi för övriga världen att betrakta. Samtidigt är de förvånade över att omvärlden inte applåderar den moraliska supermaktens politik och beundrar regeringens framgångskoncept med massimporterade ”raketkirurger” från Afghanistan och våldtäktsmaskiner från Somalia. De är helt förnärmade. Göran Persson sade att alla som utomlands talar illa om Sverige borde brännmärkas. För att brännmärka alla utlänningar som talar illa om Sverige, måste Löfven nu täcka utlandet med brandbombsmattor. Men då behöver Bofors först större medel och ett utökat uppdrag.

  2. Helt eniga med er, men snälla kan ni ändra textformat till lite kraftigare text som är lättare att läsa när man har lite nedsatt syn, tack.

    • Hej Marianne!

      Pröva detta tips!
      Du kan nästan göra texten hur stor som helst på din dataskärm!
      Klicka någonstans på en sida du vill läsa och håll sedan ner Ctrl-knappen på ditt tangentbord samt rulla på mus-rullen framåt.
      Därmed ökar storleken på texten ju mer du rullar till nästan hur stort som helst! Rullar du bakåt på mus-rullen så minskar storleken igen.
      Läser du via en mobil (Smartphone), så sätter du två fingertoppar på skärmen och särar på fingrarna.
      Det tipset bör fungera även för ganska gravt synskadade.

      Lycka till!

      /Lars Agerstig
      honesty4u@hotmail.se

    • Marianne
      Jag vill också förstora ibland. Sitter ofta som nu vid en MacBook.
      De råd Lars gett gäller PC. På Mac kan man förstora med att vidga fingrarna på pekplattan som är istället för mus.

      Ett annat sätt i Mac är att högst upp i raden för vald web-adress, finns till vänster fyra streck, det undre lite kortare än de övriga. Klickar man på det ändras texten till annan form med större bokstäver för att det skall bli lättare att läsa. Klickar man en gång till, återgår man till den normala web-sidan. Motsvarande finns på iPad och iPhone.
      Hur det är i PC-världen med denna möjlighet vet jag inte. Det bör framgå om de fyra strecken finns i adressraden.

      De flesta texter, likt de här på Honesty, tar bara en del av sidan i anspråk i sidled. Det gör det möjligt att förstora sidan utan att text blir osynlig utanför skärmen.

      Å andra sidan är det jobbigt att läsa långa rader men man får välja. Därför uppfanns innan datorns tid en standard för hur svenska dokument t. ex. brev skall skrivas. Där föreskrivs att raderna inte får fylla hela papprets bredd. Man kan välja mellan vänster eller högerställd disposition (textplacering). Jag brukar välja vänsterställd disposition med fritt utrymme till höger. Det är lättast att ställa in och passar bra för högerhänta läsares eventuell kommentarer i den tomma högerkanten.
      Hoppas detta kan bidra till flitig läsning på Honesty

      Hälsningar
      Jan I

  3. Ack så sant! Tänk om de styrande kunde erkänna det ändå och göra något åt det!

  4. Mycket bra uttryckt, det bedrövliga tillstånd som vi har nu är våra inkompetenta politikers fel men det kommer dom aldrig att erkänna!!

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.