158. TVÅ VÄRLDAR – DEN POLITISKA OCH DEN VERKLIGA


158. TVÅ VÄRLDAR – DEN POLITISKA OCH DEN VERKLIGA
av Tore Trodé, 2014-09-17.

Så har väljarna sagt sitt. Fel, fel, fel tycker politiskt indoktrinerade politiker och journalister med SD:s framgång i tankarna.
– Nu måste vi noga analysera vad SD:s framgång beror på, ansåg en politiker.

De som lever i verkligheten behöver ingen djupare analys. Orsaken framstår som självklar. SD:s väljare gillar partiets politik. De vill se minskad invandring och riktig kontroll av de som får stanna.

För inte så länge sedan beskrevs SD:s väljare som mindre vetande. De som bytte parti till SD ansågs vara utan förnuft. Samma personer hade tidigare inräknats bland strävsamma och kloka medlemmar i fackföreningar. Nu när SD vuxit är retoriken att väljarna nog är bra men de saknar kännedom om vad det parti står för som de röstat på. Det kan ligga något i det. Många som i förra valet röstade på moderaterna trodde inte partiet skulle öppna landets gränser för stor invandring av personer man inte kunde fastställa identiteten på. Därför har (M) mist många väljare för att de köpt för stor invandring för skattebetalarna pengar.

SD:s väljare ogillar att flyktingar som fått permanent uppehållstillstånd strax därefter kan resa tillbaka till sitt gamla land.
SD:s väljare ogillar en stor anhöriginvandring av personer som inte behöver skydd och som inte är varken barn eller make till flyktingen i Sverige.
SD:s väljare ogillar att personer som uppehåller sig illegalt i landet får ha barn i svensk skola som skall hållas hemliga, så att föräldrar förbjudits att fotografera sina barns klasskamrater.
SD:s väljare ogillar att de som är illegalt i landet får tand- och sjukvård för 50 kr medan svenskar får betala så höga avgifter att många inte har råd att gå till tandläkaren eller måste avstå från medicin och behandling. SD:s väljare och många andra svenskar ogillar att vi inte längre har en sanningsenlig nyhetsförmedling. De ogillar att deras public service omnämner SD:s politiker och sympatisörer med förklenande uttryck som ”de främlingsfientliga”. De ogillar att vänsterorganisationer får komma till tals som kunniga experter som får sätta norm för vad folk bör tycka.
SD:s väljare ser med oro på hur fakta om invandringspolitiken förtigs och att mediebolag och bibliotek hindrar att fakta om migrationens kostnader och problem hindras att nå ut till allmänheten.

I den politiska världen är det rasistiskt att vilja begränsa invandringen till nivåer som i andra nordiska länder. Med svensk måttstock bör t. ex. Finland vara en rasistisk nation.

Exemplen ovan från den verkliga världen förklarar SD:s framgång i valet 2014.

T. Trodé

13 tankar på “158. TVÅ VÄRLDAR – DEN POLITISKA OCH DEN VERKLIGA

  1. Här kommer alias bossebuss igen!
    Jo, jag glömde … Vem tror ni jag röstade på??
    Dum fråga – förmodligen? Efter vad jag varit med om – SD så klart!

  2. Ja, så har jag också hittat till denna sida och detta ämne – invandring – som har intresserat mig i snart 30 år! På grund av mina nära band med utomeuropeiska invandrare har jag genom åren fått en ganska så god, om inte mycket god insikt i hur illa det svenska asyl- och invandringssystemet fungerar, för att inte tala om den skandalösa frånvaron av allt som heter integration.
    Jag tillhör nämligen bara en av allt fler svenskar som förlorat mitt jobb och blev dessutom utsatt för yrkesförbud bara för att jag informerade min omgivning, bl a på min arbetsplats, om fakta som rörde konsekvenserna av massinvandringen, alltså redan på 90-talet.
    Jag var noga med att inte uttrycka egna åsikter, utan bara höll mig till fakta och kontrollerbara uppgifter. Men någon ”Judas” sladdrade till styrelsen om mig och en morgon 1998 i augusti stövlade det in en ”kontingent” med fyra personer ur styrelsen och frankt sa att man beslutat säga upp mig med omedelbar verkan, för att ”jag inte delade den värdegrund man hade på arbetsplatsen” där jag var kanslichef i mer än fem förtjänstfulla år.
    Man sa rätt i ansiktet på mig att man motsatt sig mina ”politiska åsikter” och i och med det, så tänkte jag att det var ett klart fall av osaklig uppsägning utan grund. Men tji fick jag! Det fick jag veta lite senare! I de lägre tjänstenivåerna inom facket (HTF) var man helt övertygad om att det var en osaklig uppsägning, men ju längre upp i hierarkin det kom, ja då blev det ett helt annat ljud i skällan.
    Arbetsgivaren förstod att man ”trampat i klaveret” och saknad saklig grund och började därför storljug om hur ”illa jag skulle ha skött mitt arbete”. Man till och med tog min tjänstedator och lät en datorkunnig på Högskolan i stan manipulera innehållet så att det skulle se ut som att jag ”missbrukat den i stor utsträckning för bl a privat bruk” – jag hade surfat vad man ansåg vara privat i åtta minuter under fem år. Allt var naturligtvis lögn och förbannad dikt. Man hade inte ett enda bevis, något som jag verkligen hade och som jag naturligtvis överlämnade till mitt fackliga ombud som skulle försvara mig i Arbetsdomstolen. Bl a var det en hel backupkopia på min dators innehåll.
    Men döm om min förvåning och ilska när jag i slutet av förhandlingarna i AD började förstå att mitt fackliga ombud inte brytt sig om att lämna in ett enda av alla dessa min bevis på min oskuld. Alla arbetsgivarens lögner fick därför stå oemotsagda och när jag började kräva att få komma med förtydligande och inlägga, blev jag bryskt nedtystad av – just det – mitt fackliga ombud!
    Jag förlorade naturligtvis och fick sedan erfara skammen och förödmjukelsen i lokal massmedia om att ”Arbetsgivaren hade rätt att säga upp sin kanslichef”. Jag var utsatt för en ren politisk skenrättegång och inget annat. Man svek mig på precis alla punkter.
    Men sedan så var det ju inte bara att jag förlorat arbetet, som jag verkligen trivdes med. Jag blev förhindrad att få tag i något nytt jobb också, eftersom man sett till att till varje arbetsgivare jag sökte jobb hos hade man baktalat mig genom att förklara att ”man inte skulle anställa den där sabla rasisten”! Jag var chanslös där också!
    Därför hör det till saken att jag också måste berätta, att jag är gift med en kvinna från Sydostasien, jag har genom äktenskapet blivit delägare i en modern bungalow och stor kokosplantage i hennes hemland. Jag har fler utomeuropeiska släktingar och vänner i Sverige än vad jag har svenska – och mig kallar de för rasist och gav sparken!!
    Men killen som strax innan min uppsägning, visade sig använda klädskåpet på jobbet som knarklager och därför fick sparken, han fick behålla jobbet, och 60 000 kr i skadestånd för ”osaklig uppsägning”!
    Detta är Sverige mina vänner!! Så tala inte om lika inför lagen! Större hyckleri får man leta efter.

    • Hej bossebuss!

      Du verkar ha råkat riktigt illa ut!
      Du är tyvärr inte ensam om att ha råkat ut för denna typ av åsiktsfascism!

      Det skulle vara intressant att göra en Skypeintervju med dig där du berättar Din version av historien.
      Adda mig på Skype, så tar vi ett snack först! Det är bara att plinga när du ser mig online.
      Din historia måste ut i ljuset!

      /Lars Agerstig
      honesty4u@hotmail.se
      Skype-adress: lars.agge.agerstig

  3. Hej Lars och tack för din dialog-blogg!

    Förödmjukelsen av SD-väljare fortsätter och demokratin (folkstyret) är m a o i stor fara. Om man menar att SD är ett antidemokratiskt parti som tillsatts på demokratisk väg börjar det bli slirigt. Där blir argumentet att vi inte tror på alla människors lika värde. Det är ju just det vi gör! Lagen ”Hets mot folkgrupp” utgör ett stort hot mot allt fler svenskar i minoritet i allt fler utanförskapsområden. Vi vill ha bort den lagen och se till att ALLA är lika inför lagen och att alla behandlas likvärdigt i alla sammanhang. Men det vi ser är att vi svenskar får allt färre förmåner och lever i allt större fara än invandrare, som skyddas av speciallagar och får specialbidrag o extra förmåner.

    De som inte hör folkets rop på rättvisa måste vara helt döva!

    • Hej Ewa J!

      Ja, jag kan ju inte annat än att hålla med dig.
      Det vi ser i Sverige idag, är så nära rent vansinne man kan komma!

      Om det är något jag vänder mig emot i din text, så är det möjligtvis ”allas lika värde”.
      För mig känns inte en brottsling lika mycket värd, som en person som vigt sitt liv till att hjälpa andra.
      Jag förstår dock vad du menar och också säger, och det är att alla ska vara lika inför lagen!
      Där håller jag med till 100 %!
      Tyvärr finns ingen likhet inför lagen i Sverige och det är just därför folket ropar på rättvisa, rop som dessvärre drunknar i ren dumhet och medvetna lögner från media och makthavare.

      /Lars Agerstig
      honesty4u@hotmail.se

  4. Hallå!
    Jädrans bra krönika, sammanfattande.
    Deskriptiv kanske man kan kalla den?
    Önskar jag kunde skriva så!

    • Hej snusförnuftig!

      Kul att du tar dig tid att ge krönikören det beröm han så väl förtjänar!
      Tusentals människor läser dessa krönikor och tänker aldrig på att dessa krönikörer jobbar hårt med att skriva dessa kloka ord.

      Jag vet inte på vilket sätt jag gjort mig förtjänt av att ha några av Sveriges bästa krönikörer här på Honesty4u men det känns verkligen hedrande!
      Jag är bara tacksam så länge de orkar skriva här utan någon som helst ersättning och därför betyder några berömmande ord extra mycket för dem.
      Denna krönika är verkligen suverän!

      Välkommen åter med mer beröm eller kritik, där det är befogat!

      /Lars Agerstig
      honesty4u@hotmail.se

  5. Man stänger ute SD för att värna om de demokratiska krafterna sägs det. Men då respekterar man ju inte själva fundamentet i demokrati, nämligen folks vilja. Dessa sötsliskiga judesvin bör hängas i lyktstolparna runt Stockholm.

    • Hej Vera!

      Du har helt rätt i sak men förstör din egen logik med att blanda in judar i detta!
      Det finns många dåliga judar, kristna, muslimer och andra religiösa knäppgökar och de har alla en sak gemensamt, de ogillar demokrati.
      Detta är inte på något sätt signifikativt för just judar!
      Vi håller oss till sakfrågan här!

      /Lars Agerstig
      honesty4u@hotmail.se

  6. Jo det där med mindre vetande har man ju känt av i 26 år vid det här laget….
    ” Men lilla gumman, det där med politik begriper du inte… Du kan ju inte hålla på dom där nazisterna, det måste du ju förstå”….
    Eller varianter på den kommentaren, mer eller mindre trevliga…
    Som blond tjej/kärring så är ju givetvis politik ett område som man helst inte skall befatta sig med, man kan ju gudbevars drabbas av syntax error och rösta på SD…..
    Det känns mycket bättre att vara en bland 750.000+ än en bland 1118 även om det finns en stor stolthet i att ha varit med från början….

    • Hej Catarina!

      Jo du, hjärntvätten har varit kusligt effektiv under åren.

      Kul att du hittade hit samt att du kommenterade denna kanonkrönika! Jag hoppas att du hittar mer ”godis” här som du kommer att gilla.
      Välkommen åter!

      /Lars Agerstig
      honesty4u@hotmail.se

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.