334. HUR HJÄRTAN ÖPPNAS


334. HUR HJÄRTAN ÖPPNAS
av Jan Ivarson, 2015-09-20.

Kunde inte låta bli att kommentera en rörande insändare som en 80-årig dam skrivit om kommunal vård av äldre. Eller rättar sagt, om bristande vård.
Hon anser det orimligt att hon inte kan få ha sin sjuke man, 90 år med stroke, växlande två veckor på ett sjukhem och en vecka i hemmet.
Hon har insett att om hon skiljer sig, måste mannen läggas in på sjukhem alla veckor men en god svensk kastar inte sitt vigselbevis.

Först vill jag säga att vår kommun troligen är ganska bra men tyvärr kommer några i kläm. Pengarna räcker inte. Snäva regler måste dras och det drabbar bland annat avlastningsplatser.

Orsak till brist på pengar står i hög grad att finna i omfattande asylsökande befolkning som måste husas och försörjas. Vi undanhålls kostnaderna, men några ekonomer har uppskattat dem till 250 miljarder per år.
Sådana uppgifter vill makthavarna dölja.
Försvaret kostar jämförelsevis 40 – 50 miljarder. Försök på biblioteket att låna böckerna ”Invandring och mörkläggning” av Arnstberg & Sandelin eller ”Låsningen” av Jan Tullberg.

Regeringen vidgår nu, att vi måste göra uppoffringar men att de ger utdelning på sikt. Förre statsministern vädjade till svenskarna om att öppna sina hjärtan. I värsta fall sker det på obduktionsbordet när vårdkön varit för lång eller medicinen för dyr.

I de flesta fall sker öppnandet genom nerdragningar på andra budgetområden, äldrevården, sjukvården, infrastrukturen.
Nu vill (MP), kollektivtrafikens förespråkare, tappa SJ på en dryg miljard som bolaget behöver för ny vagnpark. Det är så vi öppnar hjärtan i praktiken.

Landets tredje största stad Malmö, har framställts som mångkulturens förebild men behöver skatteutjämningsbidrag för att inte ställa in betalningarna. Med åren kommer fler kommuner behöva ökat stöd eller drastiskt dra ner välfärden.

Sjukhem och andra byggnader i landet som var lämpade för äldrevård töms på verksamhet, för att bli boende åt asylsökande som passerat flera EU-länder. Många har haft skydd i andra länder men vill till Sverige för att få det bättre.

Dagligen matas vi med propaganda för denna politik och kallas rasister om vi hävdar en mer Sverigevänlig politik. Därför har SD vuxit till landets största parti.

I nästa val finns möjlighet att fortsätta politiken eller byta den.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

3 thoughts on “334. HUR HJÄRTAN ÖPPNAS

 1. Bra skrivet.
  Det som förvånar eller faktiskt skrämmer mig är, hur kan så många människor tro på den smörja våra landsförrädare till politiker med hjälp av vänsterslemm styrda media levererar? Folk försvarar dessa bidragsturister i tron om att det är flyktingar. Hur korkad får man bli?
  Se hur dessa aggresiva horder av jihadister, terrorister, lycksökare, slödder, och kriminella kastar sten på poliser, ger sig på familjer och vanligt folk. Med påkar slår de sönder allt i sin väg medans de skriker ut fraser ur Koranen. Fraser där vi otrogna skall mördas, hur de ska ta över vårat samhälle, mm mm. Fy fan… detta vill man tydligen ha, eftersom man försvarar dessa ”stackars flyktingar”. Det skrämmer mig på riktigt.

  • Hej Rolf!

   Ja, du har alldeles rätt! Den dårskapen skrämmer mig också!
   Det är just därför denna webbsida finns och även den Facebookgrupp jag skapat, STOPPA MAKTMISSBRUKET, https://www.facebook.com/groups/1054122034605760/ .

   Skönt att se att några fortfarande använder hjärnan till något mer än bara en utfyllnad att sätta mössan på.
   Botanisera gärna runt lite på Honesty4u bland ”knapparna” under det stora fotot! Du lär säkerligen finna mycket godis här.

   Välkommen åter!

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

 2. Mycket bra skrivet men kan undra hur så många människor i vårt land kan köpa denna
  propaganda politiken som råder i vårt land? är det verkligen så få tänkande individer? jag blir emellanåt helt förbluffad av hur denna farliga regering kan få fortsätta att köra ner vårt land i
  avgrunden. Man går numera och är små förbannad i vardagen av allt som sker mitt framför våra ögon. Tack för din riktiga o kloka reflektion om vad som sker i vårt numera sargade land. Rozsi

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.