178. BRA BROTT ÄR SOM FASTIGHETER


178. BRA BROTT ÄR SOM FASTIGHETER
av Jan Ivarson, 2014-10-24.

Fastighetsskatten är en bra skatt, framhåller några ekonomer och politiker. Anledningen är att fastigheter är identifierbara och inte kan flyttas. Det är ett bra skäl för beskattning, anser notoriska skattehöjare.

Då är personnummer ett bättre skatteobjekt. De kan beskattas även om individerna befinner sig utomlands. Fastighetsskatten är en löneskatt med annat namn. Man kan jämföra löneskatten med avgiften till en arena. Om man har svårt att höja entréavgiften, kan man försöka ta betalt då besökarna går ut. På så sätt kan man dölja en hög entréavgift. Det är finessen med fastighetsbeskattningen som betalas med folks lön.

På samma sätt som en del tänker om fastighetsskatt, ser man inom rättsväsendet på olika typer av brott. Brott som är lätta att identifiera prioriteras, medan de som är svåra att lagföra, ägnas mindre ansträngningar. Tokigt tycker ni kanske, men så är det! Därmed inte sagt att även relativt små brott skall lagföras, men i första hand bör rättsapparaten ägna sig åt tyngre brottslighet.

I Sverige har de senaste åren tusentals bilar eldats upp och utryckningsfordon, linjebussar och varubilar utsätts dagligen för livsfarlig stenkastning.
För en tid sedan vägrade ett företag att köra in i en utsatt stadsdel. Endast ett fåtal har lagförts för dessa brott. Orsakerna är flera. Det är svårt för polisen att vara på plats då bilar tänds på eller då stenkastning sker, men det finns även en politisk ovilja att ge polisen resurser och att tillåta dem att få gillra fällor. Det gillar inte vänsterstyrda media. Det har lett till den absurda situationen, att politiker stiftar lagar som upphäver annan lag! Sålunda får personer som vistas illegalt i landet bara eftersökas i begränsad omfattning och de har tilldelats vissa rättigheter bättre än de legala har.

Det blev ramaskri i media då polisen sökte illegala i Stockholms tunnelbana, där många uppehöll sig. Svensk polis får alltså inte söka brottslingar där de finns, om de har utomeuropeiskt utseende! I Sverige har vi fått en omvänd rasism som understöds av särlagstiftningar. Vänsterdominerade media tillåts styra över politiker och polis, som därför undviker vissa brottstyper.

Liksom det är lätt att beskatta fastigheter, har man fått för sig att straffa restauranger där det olovligen dansas!
Vad tänker folk om detta i andra länder?

I Sverige får man inte dansa hur som helst. Ordningsstadgan kräver särskilt tillstånd för offentligt anordnad dans, även om den inte ordnas på offentlig plats.

Ni som läser detta utomlands, berätta hur det är i det land ni bor? Vi kanske är lyckligt lottade trots allt? Får man dansa på en krog i ert land utan tillstånd? Vad säger sheriffen om gästerna tar en svängom på en vägkrog?

Det finns förstås särskilda blanketter för att anordna dans som man inte får kasta bort. Däremot kan man som utlänning kasta sina id-handlingar och beviljas livstids uppehälle på en nivå som ingalunda underskrider svenska pensionärer som haft låg livstidsinkomst. Med uppehållstillstånd följer rätt att ta hit föräldrar och andra släktingar som med förtur ges bostad, pension, vård och vid behov hemtjänst.

Utlänningar behöver inte ens få uppehållstillstånd. De som illegalt tar sig in i landet kvalificerar sig för tand- och sjukvård för 50 kr, medan en fattig svensk kan krävas på tusentals kronor. I praktiken innebär det ofta, att den fattige svensken nödgas avstå från behandling!

De illegala får även ha sina barn i skola. För att de inte skall identifieras är det förbjudet med klassfoto och föräldrar får inte fotografera i skolan.
Numera får skolavslutning hållas i svenska kyrkan. Det var förbjudet ett tag men blev för mycket. Nu är det åter tillåtet under motiveringen att avslutningen i kyrkan inte är en religiös tillställning, utan en kulturell. Min gissning är, att när barnen blivit äldre utfärdas allmän amnesti för barn och förädlar. Svenskarna betalar.

När detta skrivs, talar tidigare migrationsminister Ullenhag i ny oppositionsroll i regeringens budgetdebatt. Som migrationsminister övertygade han med viss framgång om hur nödvändig och lönsam invandringen var, trots att han delade ut miljarder i anslag. Den mannen tillhör inte mina idoler, men jag anser han är landets främste marknadsförare. Jag tänker på hur många miljoner dammsugare och all konserverad gröt han skulle kunnat kränga, om han varit försäljare.

Kan dårskapen bli större? Kan svensk självförnekelse bli större?
Svenskarna är naiva och veliga. Det framgår av att 87 % av dem, har röstat på partier som driver denna politik. I ansträngningar att arbeta och betala skatt har svenskarna låtit sig intalas, att de annars skulle vara rasister och mista sin karriär.

Jan Ivarson

13 tankar på “178. BRA BROTT ÄR SOM FASTIGHETER

  1. 87% är förda bakom ljuset. Tidigare var 99% förda bakom ljuset. I takt med att verkligheten smugit sig på och alternativ media vuxit fram har också sanningen blivit uppenbar för allt fler. Jag vet att det är så eftersom jag själv tills nyligen befan mig i denna ”drömlika värld”. SVT/TV4 på morgonen, brölradio i bilen, Dagens Industri, SvD, sedan nyheter på kvällen och en snabb surf på Expressen och Aftonbladet. Inte en enda signal om att något är fel. Desto fler signaler om att det är helt nödvändgit att fylla Sverige med invandrare.

    Det är absolut inte bättre i ledande internationella media. De är globalister de med.

    När du är i ”drömbubblan” tänker du inte ens på enkla frågor som hur många kommer, är de asylsökanden eller arbetsinvandrare, var kommer de ifrån eller om de sedan får jobb? Du ser inte världen som den är utan som media vill att du ska se den. 87% befinner sig ännu där men jag tror och hoppas att det nu går snabbare än tidigare med uppvaknandet.

    Desto högre utbildning du har och desto bättre betalt arbete desto mindre sannolikhet att du lever utanför ”drömbubblan” eftersom du aldrig själv ser problemen varken på jobbet, där du bor eller där barnen går i skolan. Finns många mer eller minde helvita områden fortfarande i Sverige. I bilen ser du inte det du ser i tunnelbanan. Bor du på rätt ställe märker du inget.

    Sedan händer något. Du kan drabbas själv. Din familj., Ditt barn. Något sker i omvärlden. Du anar att allt kanske inte stämmer som sägs men vet fortfarande inte omfattningen. Så börjar du kolla upp. Sedan kommer chocken. Sedan ångesten över utvecklingen. Sedan kamplusten.

    • Hej Kalle!

      Klokt skrivet!
      Varför inte pröva dina vingar som krönikör här på Honesty4u?
      Att skriva på ett förnuftsmässigt och sammankopplande sätt kan du ju och jag har på känn att du har fler kvaliteter än så!
      Välkommen!

      /Lars Agerstig
      honesty4u@hotmail.se

  2. ”Man up” som de säger i den amerikanska södern.

    Att slåss med penna och tangentbord kommer aldrig lyckas, magnumrevolvern uppfanns för att upprätthålla demokratin. Många gånger utsätts demokratin för prövningar som kräver vapen, annars förfaller demokratin fullständigt.

    • Hej Ebola! (Sjukt nick…hehe)

      Så du tycker att vi ska knalla runt och börja skjuta folk i Sverige?
      Även om det en dag skulle visa sig vara nödvändigt för att behålla demokratin (om den nu existerar?), så krävs den vassa pennan eller det välsmorda tangentbordet ändå, för att i sådana fall samla massorna och få dem att ta upp puffrorna.
      Jag tvivlar på att det räcker med någon ensam liten kille med sjukt nick som springer runt och pepprar folk.

      Civilisationen har gått framåt sedan ryska vinterkriget och jag hoppas att du tagit del av den utvecklingen.

      /Lars Agerstig
      honesty4u@hotmail.se

      • De kriminella har alltid tillgång till en mängd skjutvapen. En vanlig svensk som vill ha licens (kriminella skiter i licens) på ett vapen måste ha ett oklanderligt förflutet, han måste ha tagit jägarexamen eller vara medlem i en skytteförening och han måste ha läkarintyg på att han är lämplig att inneha vapen. Som läget är nu med en våldsamt eskalerande kriminalitet där invandrare är överrepresenterade, är svensken en ”sitting duck” tyvärr. Om jag anser att jag behöver ett vapen, en magnumrevolver exempelvis, för beskydd och självförsvar i mitt hem så ska det vara min rättighet som hederlig och skötsam svensk att få det beviljat. Det är enda sättet att någotsånär jämna ut oddsen mellan mig och en kriminell som vill in i mitt hem. Borde vara en självklarhet. Springa/knalla runt och skjuta folk? Det var väl inte det som Ebola skrev eller hur? Varför raljera?

        • Hej Gunnarsson!

          Jag håller helt med dig i ditt upplägg på inlägget.
          Din kommentar gav en helt annan vinkel än den Ebola presenterade.
          Vi ska kunna försvara oss och det anser även jag som en självklarhet!

          Överlag är jag dock emot alla dessa ”tuffa”, eller kanske bättre sagt löjliga våldskommentarer. Dessa gossar brukar vara de som sjappar först vid skarpt läge.
          Försvar vid angrepp är dock en helt annan sak.

          /Lars Agerstig
          honesty4u@hotmail.se

          • Hej Lars! Jag vet inte vad ”man up” betyder men jag hade en aning om vad Ebola menade. ”Det är inte vapen som dödar, människor dödar.” Något av ett valspråk för NRA, National Rifle Association, I USA. Debatten har gått hög och böljat fram och tillbaka huruvida det är människan eller vapnet som dödar eller skadskjuter. För mig är det en akademisk fråga. Låt akademikerna dryfta detta, vad som är rätt eller inte. Jag är pragmatisk och vill bara ha en fair möjlighet att försvara mig och familjen mot en inkräktare. Man behöver inte en magnumrevolver som jag skrev, utan det räcker med ett finkalibrigt handeldvapen som oskadliggör på nära håll. Jag vill verkligen inte döda någon, oavsett hur vedervärdigt brottet vore. Tanken på detta är hemsk. Jag följer ju nyhetsflödet på både ex-media (men jag gynnar dem inte, så klart) och framtidens media (avpixlat, exponerat, fria tider, dispatch och papperstidningen Nya Tider. Så, jag är informerad. Kriminaliteten närmar sig. Jag ser ingen annan möjlighet, Lars, än att vi måste förbereda ett personligt försvar. Moraknivar är inget försvar. Då dör man. Tack för ditt svar Lars!

          • Känner att jag måste tillägga att jag personligen har ett flertal mycket negativa erfarenheter av mångkulturen. Blivit utsatt för rån och rånförsök vid 4 tillfällen. Somliga är skickliga och gör det diskret. De andra tar vad de vill ha. I båda fallen är vi som svenskar nedprioriterade (andra utredningar prioriteras), eller ignorerade. Nåja, skål på dig Lars! Tack för visad respekt! Jag följer din blogg hädanefter! 🙂

          • Hej igen Gunnarsson!

            Som jag sa, så håller jag med dig fullständigt när det gäller att vi ska kunna försvara oss mot dessa ligister.
            Precis som du, anser även jag att ett handeldvapen kan vara nödvändigt i vissa delar av Kalle Anka-landet Sverige.
            Det finns ju dessutom synnerligen entydiga bevis på att rätten till vapeninnehav hos gemene man faktiskt minskar antalet brott och även minskar antalet döda.
            En brottsling lär tänka sig för både en och två gånger innan han angriper någon, om han vet att han riskerar att bli skjuten av antingen den han angriper eller av någon förbipasserande!

            Scenariot är inte roligt och det känns inte det minsta trevligt men kan precis som du säger bli helt nödvändigt om myndigheterna inte bromsar denna vansinnesutveckling vi ser i Sverige idag.

            Jag har själv blivit attackerad av två knivmän vid två olika tillfällen och då var det verkligen lätt att hålla sig för skratt.
            Jag vet hur det känns!
            Nu hade jag turen, att jag lyckades avväpna bägge två men det var på den tiden jag var ung och stark. Idag kanske det inte skulle bli lika lycklig utgång på en liknande händelse. Dessutom kanske inte turen är med mig längre!

            /Lars Agerstig
            honesty4u@hotmail.se

  3. Det kan nog inte sammanfattas bättre än så här! En riktigt bra och träffande beskrivning.

  4. Här på Philippines får det dansas utan tillstånd däremot kan inte illegala räkna med att deras barn eller de själva får stanna kvar, fri tandvård! Nej och åter nej de åker ut med huvudet före, det är normalt tänkande. Sverige är landet där rätt blev fel och fel blev rätt.

  5. Hej Jan!

    Jag känner att jag bara måste kommentera denna krönika!

    Du har skrivit fantastiskt många och välskrivna krönikor här på Honesty4u.
    Denna krönika är dock kusligt vass och rakt på sak, där du med närmast kirurgisk precision blottlägger det du i slutet av krönikan kallar, svensk självförnekelse!
    Det är just vad det är!

    Jag hoppas att varenda läsare här förstår hur värdefull denna krönika är och att de omgående länkar ut den till varenda kotte de känner!
    Krönikan borde läsas upp i varje svenskt klassrum, så att åtminstone de unga slutar med självförnekelsen!

    Tack för en fantastisk krönika!

    /Lars Agerstig
    honesty4u@hotmail.se

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.