658. PENSIONER I KRONOR OCH MILJONER FÖR ARBETARE OCH PATRONER


658. PENSIONER I KRONOR OCH MILJONER FÖR ARBETARE OCH PATRONER
av Jan Ivarson, 2018-09-06.

Svenskar har varseblivit att många får liten pension, trots att de arbetat hela livet.
De som har det sämst är i hög grad de som röstat och kanske alltjämt röstar på dem som lovat en bra tid på ålderdomen. Vi äldre minns S valaffischer från mitten av förra århundradet med texten, ”Gärna medalj, men först en rejäl pension”.

Politiker har breddat sin försörjningsbas inom landet med nya myndigheter, den ena effektivare än den andra, med välbetalda chefsjobb. De tilldelas partifolk som belöning för trogen tjänst. I spalter på internet påtalas att regeringen förbereder välbetalda jobb för politiker i byråkratin, om partiet tappar regeringsmakten.

Chefsjobb i svensk byråkrati har löner som står i relation till statsministerns lön. Vi talar då om en månadslön upp mot 100 000 kr före skatt. Politiker och statstjänstemän sneglar förstås på näringslivets toppar som utöver en hög lön även kan ha betydande aktieinnehav och flera arvoderade uppdrag i styrelser. Politiker kompenserar sig på liknande sätt och med välbetalda uppdrag i EU. Där är löner och skatter mer gynnsamma än i Sverige.
Man kan inte bortse från att det är faktorer som gör att politiker i hög grad talar för svenskt EU-medlemskap. Löner, förmåner och låg beskattning försöker man hantera under största möjliga tystnad, samtidigt som man kritiserar näringslivets toppar som skattar för inkomster de har utomlands.

På internetplatser förkommer redovisning av Margots Wallströms (S) pension. Den visar följande.

Pension livet ut från EU = 80 000 kr/månad efter skatt.

Statsrådspension = 19 381 kr/månad före skatt.

Sammantaget 93 500 kr/månad efter skatt.

Fram till 85 år har det sammantaget blivit 22 440 000 kronor.

Det ser ut som om EU medverkar till att de ekonomiska klyftorna ökar och att Sverige glider isär, som statsministern brukar säga.

Jan Ivarson
Politiskt obunden.

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan! 

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/657-mer-till-polisen-ar-bra-men-nya-lagar-behovs/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/659-berikning-genom-lotterivinst/

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.