216. DANSAREN OCH HANS FAMILJ


216. DANSAREN OCH HANS FAMILJ
av Jan Ivarson, 2015-01-07.

Ett radiogram handlade som vanligt om migrationsfrågor. En syrier sa att han tagit sig till Sverige, för här är bra. Han talade god svenska så han bör ha varit här ett tag. Han var professionell dansare och ville försörja sig som det här. Det finns förutsättningar. Musik och skådespel är en stor industri som drar in mycket pengar. Det uppmärksammas lite av tidningars kultursidor. De har fullt upp att skriva om politisk korrekthet. Dansarens fru och barn var kvar i Syrien eller dess närhet.

Hur ser invandrare på familjen? Muslimer tycker med viss rätt att den västerländska kulturen är dekadent, men här brukar män först sätta kvinnor och barn i säkerhet. Här är det konstigt att män drar iväg till säkerhet och lämnar fru och barn i osäkert liv, som är orsak till flykten.

Beror beteendet på själviskhet eller på svenska bestämmelser?
Svenska regler kan vara bidragande orsak. Det är svårt att på laglig väg få komma in i Sverige. Därför behövs människosmugglare som ordnar resan och tipsar om vad de resande skall säga. Den som klarat resan får oftast stanna och får resebidrag för att få hit sina anhöriga som kan resa reguljärt.

Kanske är det lättare att få permanent uppehållstillstånd för hela familjen om make eller en son kommer först och senare tar hit övriga genom det vår byråkrati kallar anhöriginvandring?

Bra om någon kan förklara varför männen kommer först och hur utsatta deras kvarvarande familjer är, som kan klara sig långa tider utan män.

Jan Ivarson

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.