487. MIGRATIONEN BELASTAR POLISENS RESURSER


487. MIGRATIONEN BELASTAR POLISENS RESURSER
av Jan Ivarson, 2016-09-03.

Polisen har fått kritik för ineffektivitet och för få uppklarade brott. Kritiken må vara berättigad men media och politiker undviker en av de största orsakerna – migrationen och dåligt bevakade gränser genom EU:s krav på öppna gränser och otillräcklig yttre bevakning.

Polisen får skuld för följder av politiska beslut som förändrat landet. Polisens resurser har inte ökat i takt med ökade behov och en befolkning med delvis icke västerländska värderingar. Det vi upplever nu är en anpassning till förhållanden i länder migranterna lämnat.

Polisen tvingas lägga stora resurser på brottstyper som inte förekom före massinvandringens dagar. Exempel är gränsbevakning, utryckning till flyktingboenden. Skottlossningar, sprängningar, bilbränder och stenkastning på utryckningsfordon, förekom inte för något årtionden sedan.
Kvinnoöverfall har blivit vanliga trots en feministisk regering som är populism utan substans.

Sparbeting för Tullen har medfört att varken in- eller utresande kontrolleras tillräckligt. Därför kan mängder av stöldgods som utombordsmotorer och entreprenadmaskiner föras ut ur landet och vapen, granater och knark föras in.

It-tekniken har medfört nya brottstyper som kräver polisresurser samtidigt som brott med kofot finns kvar.

I välfärdssektorn har nya brottstyper etablerats som bidragsfusk och assistenter för påhittade sjuka. Politisk oförmåga att lägga beslag på bilar som ägs av s. k. målvakter belastar Polisen får onödigt arbete när bilarna inte tas bort från gatorna. Landsvägar trafikeras av utländska långtradare som kör utan tillstånd. Bilar på rastplatser utsätts för stölder och överfall.

Charterflyg går varje vecka med semesterresande till länder som folk uppgett att de flytt från. Utanförskapsområden med egen rättstillämpning har skapats där Polisen inte har resurser att upprätthålla ordningen. Därför har bilbränder och stenkastning blivit vanliga.
Av risk för anklagelser om rasism, har polisen valt att inte ingripa.

Tiggare belastar Polisen som hindras i sitt jobb med begränsningar om registrering och resoluta ingrepp. Privata markägare åläggs att städa upp efter utlänningars nedskräpning. Personer som utvisats eller inte fått uppehållstillstånd, får inte eftersökas på platser där de ofta uppehåller sig. Efterlysta får inte visas med bild i media, i synnerhet inte om de har icke västerländskt utseende.

I landet som vill vara en human stormakt, har det varit öppna gränser för folk med okänd identitet. Det har medfört avsevärt ökad belastning för Polisen, rättsväsendet och sociala myndigheter. De senare kritiseras inte för det. De får mer resurser, men inte Polisen i motsvarande grad.
Polisen förväntas ändå upprätthålla ordningen som under det idylliska folkhemmets dagar då Tage Erlander var statsminister. Därför prioriteras utredningar om vardagsbrott ner.

Ett positivt tecken är att minister Ygeman uttalade i TV att migrationen belastar Polisen med utredningar. Det hade varit otänkbart och ansetts   främlingsfientligt för bara ett år sedan.
Sett i detta sammanhang borde Polisen ha fått betydligt större resurser och en chef som inte rekryterats på politiska meriter.

Jan Ivarson
Politisk obunden

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/486-samarbete-finns-inom-rackhall-for-sd/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/488-media-diskuterar-helst-icke-fragor/

7 tankar på “487. MIGRATIONEN BELASTAR POLISENS RESURSER

 1. Ja stackars poliser som ska reda upp i denna miserabla röra politikerna skapat. Ovanpå det har de fått en högsta chef som inte har en susning om vad polisarbete innebär.
  Jag har full förståelse för att många av dem säger upp sig och heder åt de som stannar trots kaos.

 2. Sverige,hade aldrig den beredskap som behövdes för denna våg av flyktingar. Så därför står ”alla” där och skyller ifrån sig.
  Men man kan tyckas nu efter alla bakslag av erfarenheter,så borde det göras mera för polisen och dess säkerhet.

  • Hej missmormor!

   Som du säger, är hyckleriet på högsta nivå.
   Tidigare var alla förslag från SD rasistiska och främlingsfientliga men när 7 klövern i olika konstellationer genomför SD:s gamla förslag, så heter det att förändringarna är nödvändiga för landet.
   Vidrigt så det förslår!
   Att vara polis idag måste nog vara det mest otacksamma (och farligaste) yrke man kan ha.
   De kriminella utrustar sig med automatvapen och granater och de enda vapen polisen får använda är en kaffebryggare och en korvlåda.
   Poliserna kanske borde börja använda politiker som mänskliga sköldar nu när Sverige är tryggare än någonsin.

   Tack för att du kommenterar här på Honesty4u. Titta gärna runt lite på ”knapparna” under det stora fotot, så hittar du säkert massor av godis.

   Välkommen åter!

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

 3. Denna berättelse upprepas nu om och om igen. Och alla som vill berätta den. Ger en känsla av att de är först ut. Sverige det är dags att kliva ut ur garderoben. Vi med våra öppna hjärtan tagit på oss än övermäktig uppgift att rädda världen. Denna välvilja som jag ärligt tror att många känner när de ser bilder på döda och stupade människor från krig och djupa orättvisor. Tyvärr är just vår öppna välvilja vår största fiende. Eftersom de som beivrar krigen här ser möjligheterna att förflytta sin spelplan till områden med betydligt mildare motstånd. Det går att göra om systemet så att de som verkligen är i behov av vår hjälp får den. Men för att klara det måste man ta minst ett steg tillbaka för att komma två steg framåt.

  • Hej Jan Tomas!

   Mycket bra sammanfattning av dagens problem i Sverige samt övriga västvärlden.
   Öpnna hjärtans-politik är inget annat än en välregisserad teaterföreställning med dåliga B-skådisar, som exempelvis Löfven.
   Det mesta är uppbyggt på rena lögner men genom att man spelar på folks känslor och empati, så funkar bluffen ändå.
   Vi lever i en rutten värld!

   Tack för att du kommenterar här på Honesty4u!

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

 4. Eliasson borde avgå direkt. Och hårdare tag mot kriminella och ligister. Utegångsförbud för dom under 18 år efter 20.00.

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.