336. ANSTÄLLD FÖR ARBETE PÅ OKÄND ORT


336. ANSTÄLLD FÖR ARBETE PÅ OKÄND ORT
av Jan Ivarson, 2015-09-23.

I dagens TV-sändning fick vi veta, att poliser som är anställda och bor i Halland måste räkna med att arbeta i Göteborg, under okänd tid. Hela landet är arbetsområde enligt polisledningen.

Visst kan man förstå att poliser liksom anställda i andra företag, tillfälligt får räkna med att arbeta på annan plats än den ordinarie. Jag uppfattade TV-inslaget som att Polisen anser att det normala arbetsområdet är hela landet och att den plats där man bor och arbetat i åratal, skall ses som tillfälligt. De som inte finner sig i förflyttning får räkna med att sluta.

På ett annat område gäller mjukare inställning. Asylsökare vill inte stiga ur bussen, för de anser att den glesbygden de kommit till inte tilltalar dem. Men asylsökare är ju inte svenskar ännu och kan inte veta som gäller. Hur lång karenstiden är innan likvärdiga krav kan ställas på dem, är okänd.

Med polisens inställning bör riksdagspolitikers arbetsområde bestämmas av behoven i landet. Sålunda bör vi kunna förvänta oss att politiker som till exempel bor i Stockholm under okänt antal år, får förstärka politiken med arbete för integration i Malmö och Göteborg.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

1 tanke på “336. ANSTÄLLD FÖR ARBETE PÅ OKÄND ORT

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.