418. KONFLIKTER I SVERIGE RÄDDAR LIV UTOMLANDS


418. KONFLIKTER I SVERIGE RÄDDAR LIV UTOMLANDS
av Jan Ivarson, 2016-02-20.

Lång handläggningstid och många asylsökare på små ytor leder till konflikter som resulterar i bråk och i värsta fall i mord. Fler poliser är inte lösningen menar experter som analyserat situationen.

Det som behövs är kortare handläggningstider, bättre boende och meningsfull sysselsättning. Med andra ord, mer resurser till asylhanteringen. Politiker får tackla vilka områden som skall skäras ner och hur mycket mer som kan lånas utomlands.

När kritik framförts att vi inte klarar av så omfattande invandring har det mötts med förakt och tal om främlingsfientlighet. Resultatet har blivit en cynisk politik som leder till bråk och i värsta fall till mord i asylsökarnas förläggningar, för att fler skall kunna komma och persontätheten öka än mer.

Efter år av väntan kan några som inte befunnits ha skäl att stanna, ändå få uppehållstillstånd av humanitära skäl, men inte alla. Nyligen kunde vi läsa om en familj som bott i Sverige i cirka tio år. Dessa skulle utvisas trots att de kunde försörja sig med arbete. Logiken är svårbegriplig för vanligt folk.

Bristen på bostäder är stor. Regeringens lösning är att bygga tillfälliga modulbostäder. Bostäder för snabbt ökad befolkning skall alltså byggas två gånger, först provisoriskt och sedan permanent, för de som inte har råd att själva betala hyran.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/417-om-studier-forr-och-nu/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/419-gastarbetare-har-blivit-utstationerade/

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.