760. VAR ÄR PENGARNA SOM SKALL RÄDDA MÄNNISKOR


760. VAR ÄR PENGARNA SOM SKALL RÄDDA MÄNNISKOR
av Jan Ivarson, 2020-03-25.

Rubrikens berättigade fråga ställs i en debattartikel i Göteborgs-Posten. Svaret bör vara uppenbart för de flesta.

Miljarder kronor har betalats ut i årtionden för att rädda människor från andra länder till bättre liv. Det är den prioritering våra regeringar gjort och en majoritet av svenskarna har röstat för att få det så.
Annat har ansetts rasistiskt och Sverige har framställts vara ett rikt land som har råd att fungera som världens socialbyrå.
Dessutom har makthavare förkunnat att migrationen är lönsam på sikt. Tyvärr är den ännu inte i sikte, inte ens i statens offentliga utredningar som visat att BNP/capita kommer ligga vid eller under noll under årtionden!

Den förda politiken har ofta fått komma till tals i media, medan de som varit kritiska har omtalats nedsättande. De har mobbats genom att utestängas från uppdrag, nekats hyra lokal och i vissa fall mist jobbet.

Det finns inget ont som inte för något gott med sig är gammalt uttryck. Bra om Coronan kan leda till en mer realistisk syn på hur våra skatter används, så att större andel kommer svenskar till del, men det förutsätter att vi röstar annorlunda – för mer svenskvänlig politik.

https://www.gp.se/debatt/stödpengar-regnar-på-näringslivet-var-är-pengarna-som-ska-rädda-människors-liv-1.25777128

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Läs fler krönikor genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan!

Föregående krönika: 759. EU INFÖR NYA BIDRAG I VÄLFÄRDSINDUSTRIN

Nästa krönika: 761. TRIAGE – TRAGEDI FÖR NÅGRA, LYCKA FÖR ANDRA

1 tanke på “760. VAR ÄR PENGARNA SOM SKALL RÄDDA MÄNNISKOR

  1. Med tanke på Coronaviruset vill vi att ni undviker att kommentera denna krönika, då ni möjligtvis annars kan bli smittade av krönikörens åsikter.

    /Redaktionen

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.