505. FELAKTIGT PÅSTÅENDE SETT FRÅN OLIKA HÅLL


505. FELAKTIGT PÅSTÅENDE SETT FRÅN OLIKA HÅLL
av Jan Ivarson, 2016-10-24.

Efter en god bit mat vädrade jag mina migrationskritiska åsikter med en politiskt korrekt vän. Jag har några sådana. Vi talade om påståenden i media att återvändande terrorister bör ges skuldavskrivning och förtur till arbete.

– Det är lögner som sprids och jagar upp stämningen, sa min vän. De kommer ställas inför rätta som alla andra men bevisfrågan är svår. I en demokrati kan vi inte döma folk utan bevis. Det är tråkigt att det finns folk som sprider sådana rykten bara för någon sagt så.

Det höll jag med om och hoppas det är så, men jag känner tvivel. Senare funderade jag på vad min vän sagt. Han lade skulden på de som skrivit kritiskt men hade inga synpunkter om den på vänsterkanten som ursprungligen gett uttryck åt åsikten.
Om någon med högeråsikter framfört en tveksam tanke hade denne kritiserats, inte vänsterfolk som kritiserat den i efterhand.

Många ser fram mot hur personer som återvänder från krigsområden kommer att behandlas. Förmodligen kommer de att säga, att de bara varit där för att hjälpa till. De blir trodda av den svenska rättvisan på samma sätt som asylsökande utan identitet, vilka saknar bevis för sin ålder. Därmed följer de förmåner som vår diskussion handlade om.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens anmodan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/504-storskalig-brottslighet-belonas/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/506-anstrangning-skall-lona-sig/

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.