778. VÄNSTERVRIDEN OCH FÖRLJUGEN POLITISK SIFFERBINGO


778. VÄNSTERVRIDEN OCH FÖRLJUGEN POLITISK SIFFERBINGO
av Dan Österlund, 2020-10-19.

Man kan vända och vrida på siffror hur man vill, om man vill och det gör man gärna.  
Det gäller att hitta nya infallsvinklar på debatterade frågor. 
Så är det då fastslaget (av Sandro Scocco med flera) att det arbetas mer bland utrikes födda än bland inrikes födda, även kallade svenskar.
Utan invandring försämras välfärden, sägs det. Det ska tydligen bero på att den äldre delen av befolkningen belastar välfärden, trots att de betalt skatter under ett helt liv och trots att de (vi) fortsätter att betala skatt nu som pensionärer.
Logiken känns därmed aningens obegriplig, att de äldre kan vara orsaken till  sämre välfärd?
De äldre som kommer hit som anhöriga och som förstås har svårt att få ett arbete inom 10 – 15 år räknas inte, eftersom de är anhöriga till ofta arbetslösa invandrare? Däremot räknas alla invandrade i arbetsför ålder, vare sig de har arbete eller är arbetslösa.
Vad som gäller de som är i arbetsför ålder men som valt alternativa och skattefria sätt att försörja sig på, framgår inte.

Reinfeldts mantra jämfört med verkligheten
Så har då Reinfeldts ord, ”Sverige tillhör inte svenskar, Sverige tillhör de som kommer hit, mitt i livet”, blivit besannade.
Tillägget, ”och gör Sverige till vad det blir”, känns mer påtagligt men mindre önskvärt.
Ingen kan numer förneka, att det finns en koppling mellan invandring och kriminalitet. Detta har ju t.o.m. Stefan Löfven kommit fram till, under mycken vånda.
Skall man kompensera för den äldre svenska befolkningens uteblivna arbetade timmar, så blir slutsatsen att det behövs fler invandrare!?
Men behövs det inte då, dessutom, ännu större invandring för att kompensera för de som kommer som anhöriga och aldrig kommer i arbete? De har ju aldrig betalat skatt till finansiering av den välfärd som de kommer att belasta?
Det framgår inte av texten (förstås).

Sveriges framtidsutsikter
Vad som väntar Sverige i en framtid, borde stå klart för var och en.
För politiker faller korten på plats, ett efter ett, samtidigt som Sveriges folk passivt tittar åt annat håll, kanske på grund av svårigheten att förstå allvaret. Kanske är det så, att det inte spelar någon roll och att allt säkert leder till det slitna uttrycket ”ordning och reda”?
Dessutom så är ju allt ursvenskt ”sprunget ur barbari”, som Reinfeldt sammanfattar den svenska historien.
All svensk utveckling kommer visst utifrån…?

Dan Österlund

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Läs fler krönikor genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan!

Föregående krönika: 777. HUR REGERINGEN VILL DÖLJA HÖJD INKOMSTSKATT

Nästa krönika: 779. ÄLDREFÖRSÖRJNINGSSTÖD – AVGIFTSFRI PENSION

 

2 tankar på “778. VÄNSTERVRIDEN OCH FÖRLJUGEN POLITISK SIFFERBINGO

  1. Bra Dan,
    kloka synpunkter som alla bör ta del av.
    Reinfeldt tyckte inte Sverige tillhör svenskarna. Det gäller svenskarnas rättigheter. Däremot tycker Reinfeldt att svenskar har skyldigheter till landet. De skall arbeta och betala skatt till Sverige, så att politiker kan avlönas och dela ut pengar till människor från andra länder.

    Våra politiker bör fundera över varför folk flyr från vissa länder och varför det är konflikter och låg levnadsstandard där. Det beror rimligen på värderingar folk har och som de tar med sig till västländer där de vill att livsstilen skall införas. I Sverige har den inställningen stöttats av våra regeringar. På vissa skolor har man inte velat hissa svenska flaggan för att invandrare kan ta anstöt. Däremot hör jag ingen som tagit anstöt av svenska sedlar med nationella symboler.

    Ingen företagare anställer många i förhoppning om att någon kan göra nytta.
    Bara politiker beter sig så, och tyvärr, många svenskar röstar på dem.

  2. NY KRÖNIKÖR!
    Idag har jag glädjen att presentera en ny krönikör här på Honesty4u, Dan Österlund.
    Här kan man snacka om en fantastisk krönikörsdebut! En riktig kanonkrönika, enligt mitt tycke.
    Välkommen i vårt glada gäng Dan och hoppas att du kommer att trivas hos oss!
    Jag är redan nyfiken på dina kommande alster.

    Jag hoppas att ni läsare visar krönikören den uppskattning han så väl har förtjänat med denna krönika, genom att klicka på stjärnorna högst upp och att skriva en kommentar här så han kan ta del av era synpunkter.

    /Lars Agerstig
    honesty4u@hotmail.se

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.