468. UPPSNACK


468. UPPSNACK
av Jan Ivarson, 2016-07-01.

Numera har Tv-kanaler uppsnack inför stora matcher. Optimism om svenska lags förträfflighet vet inga gränser. Alla som intervjuas spår svensk vinst med varierande antal mål. Efteråt får vi veta varför det gick som det gick, i lite mer lågmälda i kommentarer, som inte flaggas upp med trailers om eftersnack.

På liknande sätt bedriver svensk journalistik politisk rapportering.
Invandring beskrivs i positiva ordalag. Alla skall ha rätt till ett gott liv i Sverige utan att ha betalat ett öre i skatt, ja till och med de som förklarats oönskade i landet. De får sjukvård billigare än svenskar.

Svenska media beskriver ensidigt brittiska folkets valresultat att lämna EU. Varje nyhetsförmedling berättar om katastrofer som skall inträffa och att börsen rasat. Oj, hela sex procent!

Mycket få talespersoner för valets vinnarsida får komma till tals. I något fall har de beskrivits som rasister, alltså fler än GB:s halva befolkning. Det är svensk journalistik.
Så ser svenska media på fria val. Dessa skall finnas, höjas till skyarna som företeelse, men bara om utfallet passar mediafolk.
Annars beskrivs de som utfall av främlingsfientlighet och rasism.

Lars Bern skrev i artikeln:

Brexit har blottat etablissemangets totala förakt för folket

EU har visat sig vara en verklig guldkalv för politikeradeln. EU eliten har med stor list och  skicklighet räknat ut hur man skall minimera politikernas eventuella motstånd mot den      överstatliga hydra som växer fram i Bryssel.

Folkviljan avfärdas med att den kommit att styras av främlingsfientlighet och nationalism. Detta tar etablissemanget som ursäkt för att inte lyssna på folket, trots att ansvaret för att dessa värderingar vuxit fram vilar tungt på dem själva.

Tanken med EU var bra från början men EU har blivit en födkrok för byråkrater, som vill styra hela Europa och byta dess befolkning och kultur.

Förespråkarna för Brexit har i sin kampanj påstått att det finns över 20 000 byråkrater i EU som har högre lön än premiärminister D. Cameron.
De skattar heller inte i sina länder utan har förmånlig EU-skatt och stora traktamenten.
Få av EU:s makthavare har utsetts i val och kan därför inte enkelt bytas ut.
Klart att få vill lämna sådana köttgrytor!

Om allt detta skulle vi behöva ha genomlysande Tv-program med trailers i flera dagar och uppsnack inför en hearing om EU, utan en majoritet av övertygade EU-fans på studions apberg.

Svenska politiker har i tysthet nu myglat in i vår grundlag, att Sverige skall ingå i EU!
När får vi program på bästa sändningstid med uppsnack  utan dösnack om det?

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/467-klarar-vuxna-att-ta-ansvar-for-sina-foraldrar/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/469-madrass-for-berikad-somn/

1 tanke på “468. UPPSNACK

  1. Bra skrivet.!! Sanningen är ju som bekant medias värsta fiende.!!!
    En opartisk debatt/belysning av det verkliga EU lär vi ju därför inte få se i Löfvens media-Sverige.!!

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.