237. STATSMINISTERN SIKTAR LÄGRE MEN VILL TRÄFFA HÖGRE


237. STATSMINISTERN SIKTAR LÄGRE MEN VILL TRÄFFA HÖGRE
av Jan Ivarson, 2015-02-27.

Statsministern sa i TV, att det är inte med pressade löner svenska företag skall konkurrera, utan med högt kunskapsinnehåll och goda löner. Vi har hört det förr även från andra politiker, både till höger och vänster. Alla skall få plats på högskolan framhöll statsministern.

Om man skall tro media verkar det emellertid som om de flesta som söker sig till vårt land, är lågutbildade eller rent av analfabeter från jordens minst utvecklade länder. Många av dem har en kultur som inte underlättar anpassning till västerländska arbetsplatser.

Man måste skilja på arbetskraftsinvandring och välgörenhetsinvandring. Den senare kan vara motiverad i viss utsträckning, i synnerhet för personer som flyr länder med konflikter.

Våra politiker måste våga tala sanning. Om de för att hjälpa utsatta människor driver en politik för välgörenhetsinvandring, bör de säga det och våga erkänna konsekvenserna. Reinfeldt anträdde den vägen då han uppmanade svenska folket att öppna sina hjärtan. Det var ärligt men bidrog till att kosta Alliansen regeringsmakten.

Välgörenhetsinvandring medför krav på fler jobb för lågutbildade. Det är motsatsen till vad statsministern uppmanade landets företagare att skapa.

Andra politiker har tvärtom påtalat att vi måste få fram fler enkla jobb. Sådana passar den förda migrationspolitiken. Man kan undra om lönerna för nya enkla jobb skall ligga under kollektivavtalen och i vilka branscher de skall komma. Där har statsministern viktiga frågor att besvara.

Med omfattande välgörenhetsinvandring måste våra hjärtan acceptera lägre löner och sämre välfärd. Redan har BNP per capita planat ut till futtiga 0,3 % över de senaste åren. Sverige behöver med den förda politiken både enkla och avancerade nya jobb. Tyvärr vill få högutbildade utlänningar flytta till vårt högskatteland.

Vi måste våga kalla uppåt för uppåt och neråt för neråt.

Jan Ivarson
politiskt obunden

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.