492. MINST 40 % FÖR RÄTT STYRKA


492. MINST 40 % FÖR RÄTT STYRKA
av Jan Ivarson, 2016-09-11.

Rubriken antyder att artikeln handlar om alkohol men så är det inte.
Regeringen vill lägga fram en lag om kvotering av kvinnor i stora bolags styrelser. Däremot finns inga krav på kvinnor i andra verksamheter, som för asfaltläggning och avfallshantering. Sådana arbeten kan män få sköta.

Det behöver inte vara dåligt med fler kvinnor på ledande positioner men kvinnor bör kvalificera sig på egna meriter. Det tycker även många kvinnor utan röda strumpor.
För de högsta positionerna kan en styrelsekvinna med barn få råd med barnflicka i hemmet eller med ett finare ord, hålla sig med en au pair. Tvivlar på att många kvinnor kommer välja en oh boy. Au pair är jämställt om man betänker att män i styrelserna kan ha råd med trädgårdsmästare, klubbärare och förare av golfbilar.

Värre blir det för kvinnliga styrelseledamöter med måttliga arvoden. Sådana kvinnor tvingas kanske till trippelarbeten, ett reguljärt, ett eller flera styrelseuppdrag och en husmorstjänst i familjen.
Ett annat alternativ som kan växa fram är kvinnliga ´styrelsemålvakter´ med bilbranschen som förebild. Kvinnor utan insikt i bolagens verksamheter, tas in för att uppfylla kvinnokvoten. Krav på kvotering kan även driva företag eller viktiga ledningsfunktioner ur landet. Svenska bolag kan få styrelser med A- och ett B-lag.

Kvotering till bolagsstyrelser drivs av vänsterpartier. Partier på högerkanten borde överväga kvotering i mediabolagens utbud, men hittills har de varit nöjda med våra vänsterdominerade media. När såg ni senast en SD-person i en Tv-kanals tyckarsoffa?

Krav bör införas på sann nyhetsförmedling och att i åsiktsförmedlingen till minst 40 % av materialet skall innehålla högeråsikter. Kraven skulle gälla alla stora dagstidningar med en viss upplaga eller om de är dominerande i sitt utgivningsområde.
En mjuk början kan inledas med frivillig anpassning under ett år. Media som inte rättar sig, blir först av med sitt presstöd och därefter får de böter relaterade till upplagan. Dagstidningar kan lämpligen skriva ledare och föra debatt på höger och vänstersidor.

Frågor om kvotering kan få en naturlig lösning utan uppslitande politiska diskussioner. I våra tider menar en del i kvinnorörelsens front, att kön inte finns. De är endast sociala konstruktioner. De menar även att man inte skall skilja på manliga och kvinnliga förnamn.
Eftersom Sverige har en feministisk regering som vill ligga i framkant, kanske den tar till sig det senaste inom kvinnorörelsen och avskaffar könsbegreppet. Då löses frågan med könskvotering i bolagsstyrelser när det bara finns ett kön. Vi har redan kommit en bit på vägen i frisörbranschen, genom att alla klippningar skall ha samma pris.

Det största hindret med detta framsynta förslag, är att utan kön kommer kvinnorörelserna att avskaffa sig själva.
Vad skall de då ägna sig åt och hur skall det gå för modebranschen?

Jan Ivarson
Politiskt obunden

PS. OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan. Det är trevligt för krönikören med lite feedback. DS.

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/491-sossarnas-starka-vanskapsband-till-nazismen/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/493-frivilliga-alderstester-meningslosa/

3 tankar på “492. MINST 40 % FÖR RÄTT STYRKA

  1. Jo men visst har kvinnorörelsen avvecklat sig själv. Svensk feminism har inget med kvinnor att göra. Det handlar enbart om identitetspolitik.

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.