245. VARFÖR VILL INTE REGERINGEN HA EN DIALOG?


245. VARFÖR VILL INTE REGERINGEN HA EN DIALOG?
av Bertil Banjowalz Andersson, 2015-03-07.‏

Klicka på spelarpilen för att lyssna på krönikan.
Krönikan finns med bland redaktionens favoriter.

I dagsläget finns det ingen som helst dialog mellan folket svenskarna och regeringen. Vem är det som inte vill prata?
För att reda ut detta måste vi titta tillbaka i tiden.
Ända sedan början på 1980-talet, har det för folket svenskarna blivit allt mer angeläget att ha en dialog, ett meningsutbyte med regeringen. Varför just då, kan man undra? Därför att på 80-talet började politikernas åsikter skilja sig markant från folkets, svenskarnas. Det togs mängder av beslut som folket kände, att man inte ville hålla med om.

Svenskarna försökte få till en dialog genom att skriva och ringa till politikerna.
Svaren som gavs var i de flesta fall standardsvar, retoriska floskler. Man undvek också noggrant att egentligen svara på det svensken frågade om.
Men svensken gav inte upp. Svarade man inte på direkt kontakt, så kanske man kunde skriva en insändare i tidningen och många skrevs.

När dessa ramlade in på tidningarnas redaktioner, så uppstod ett annat fenomen.
Redaktörer och ansvariga utgivare tyckte helt plötsligt att, ”det här kan vi inte ta in, så kan man inte skriva”!
Resultatet blev att väldigt lite kom in i media och om det så gjorde, så var insändaren många gånger hårt beskuren. Vi känner ju alla till tesen;
”Tidningen förbehåller sig rätten att…..”.

Folket, svensken hade inte ännu fått någon att lyssna på åsikterna, så svensken kände en väldig desperation och olycka över att inte få komma till tals.
Några kände att vi MÅSTE få komma till tals och bli hörda. Dessa drog igång
alternativ media. Det blev en omedelbar succé. Folket hade äntligen fått någonstans att uttrycka sin åsikt, bli hörda.

Lyckan blev dock kortvarig. Det var ju fortfarande inte någon politiker som läste eller överhuvudtaget brydde sig över, att någon ville höras. Politikerna hade samtidigt glömt allt vad demokrati stod för och vad som stod i de svenska grundlagarna.
Svenskarna gav inte upp. Från början skrev man på artig svenska på dessa
alternativa medier. Men desto längre tiden gick och ingen av politikerna brydde sig, så förändrades språkbruket.
I ren desperation så började till och med svordomar att förekomma! Ibland kunde till och med någon politikers näsa bli kommenterad!

Äntligen började politikerna prata om denna alternativa media. Äntligen skulle folket, svenskarna få en dialog. Nej, så väl var det inte. Politikerna började i stället prata illa om denna alternativa media. Man drog sig heller inte för att kalla denna för samhällsfarlig och kriminell! Röster höjdes om förbud och kontroll av dessa helt vanliga svenskar, som bara ville bli hörda.

Och där är vi idag. Varför vill inte våra politiker prata med svenskarna?
Svenskarna har på många sätt försökt få till en dialog med politikerna och gjort mer än vad som egentligen kan krävas.
Nu är det ni politiker som har bollen. Tar ni den eller skall vi fortsätta lägga sten på sten på den mur som har byggts mellan folket svenskarna och politikerna?

Bertil Banjowalz Andersson

PS. OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan. Det är trevligt för krönikören med lite feedback. DS.

3 tankar på “245. VARFÖR VILL INTE REGERINGEN HA EN DIALOG?

  1. En kanonkrönika som sitter som en smäck angående det rådande samhällsklimatet, Tack som fan för den Bertil.

  2. Bra skrivet Bertil! Det är så sorgligt att politiker fjärmar sig från folket som de skall representera. Mitt politikerförakt växer sig starkare för varje dag som går och tyvärr är det så att de som väljer en politisk bana gör det enbart av egoism. Idag handlar det inte längre om ideologi utan det är ett ypperligt sätt att säkra sin privata ekonomi med höga löner och mycket fördelaktiga pensionsförmåner.

  3. Snyggt Bertil klockrent.

    Till sjupartiet, ni har bollen! Ni kan inte fortsätta med floskeln ”att dessa frågor är för svåra för gemene man”. Ingen behöver vara Einstein för att inse att Moder Svea behöver ett helt läkarteam per omgående.

    Politiker vet vad de gör det är riktigt skrämmande ”Damberg sa så här i en intervju med Le Monde Invandringen hotar den svenska välfärdsstaten, Sverige kan inte hantera en hög arbetslöshet,politiken måste ändras.

    Det som pågår är landsförräderi.

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.