493. FRIVILLIGA ÅLDERSTESTER MENINGSLÖSA


493. FRIVILLIGA ÅLDERSTESTER MENINGSLÖSA
av Jan Ivarson, 2016-09-12.

Vår feministiska regering avser införa frivilliga ålderstester för ungdomar. Syftet är att fastställa om de är äldre eller yngre än arton år. Eftersom det är ett beslut som inte gynnar asylsökarna, drar regeringen ut på genomförandet till nästa år.

Kommer detta lösa det politiska problemet?

De som är här och vet att de är över arton år men påstår de är yngre, vill förstås inte låta sig testas.
I ett annat land skulle detta fungera, men knappast här.

– Ahmed, du är vuxen och inget barn som inte vill testa sig och kommer behandlas därefter!

Det skulle anses omänskligt. Sofftyckare i Tv-kanalerna skulle finna hjärtknipande fall och förslaget modifieras tills det blir verkningslöst. Allt annat skulle anses kränka personer med att påstå att de ljuger. Dessutom kan en flykting ha varit lång tid i Sverige och hunnit blir arton år här. Hur skall han då bedömas, han var ju ett barn när han kom.

Ålderstester kan knappast ge säkert svar på hur gammal en person var för något år sedan. Då kommer permanent uppehållstillstånd bli en kompensation till flyktingen för lång handläggningstid, så att denne ändå betraktas som ett barn oavsett test. Problemet med flyktingars ålder kommer därför att kvarstå.

Åldersbestämning skall utföras med röntgen av tänder och med magnetröntgen för knän av personal som bara finns i våra storsjukhus. Det kommer medföra än längre väntetider för sjuka. Båda undersökningarna skall därefter sammanställas av en rättsläkare. Resurserna finns knappast i vården som redan går på knäna av brist på både pengar och personal som i hög grad orsakats av flyktingpolitiken.

Förslaget indikerar okunnighet om möjligheterna att få åderbestämningar genomförda i praktiken. Dessutom blir de i flera fall onödiga. Många asylsökare kommer ändå inte att kunna utvisas. Transportresurser saknas och handläggningstiderna med andra länder blir långa. Få länder utöver Sverige tar in personer med okänd identitet. Några länder vägrar ta mot sina egna medborgare om de utvisas mot sin vilja, trots bistånd från Sverige.

Våra regeringar har spelat sina kort så illa att Sverige idag sitter med Svarte Petter.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

PS. OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan. Det är trevligt för krönikören med lite feedback. DS.

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/492-minst-40-for-ratt-styrka/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/494-sd-partiet-som-startade-nathatet/

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.