459. DITT MEDDELANDE KUNDE TYVÄRR INTE SÄNDAS


459. DITT MEDDELANDE KUNDE TYVÄRR INTE SÄNDAS
av Jan Ivarson, 2016-06-07.

Så blev det då jag sände min kommentar som jag skrivit in i Sveriges Radio P4+ inmatningsfält och allt försvann.

Nu försöker jag minnas vad jag skrev i kommentarsfältet om synpunkter på att ni infört en ny kanal för sändning av musik för oss äldre, kallad P4+.

Ni tycks leva i en egen värld och tror alla är där.

Var finner man er nya kanal?
Som gammal stöt trodde jag först det var en ny radiokanal eller åtminstone några timmars inslag i P4. För oss äldre är radio något som sänds trådlöst, i etern hette det förr. Nu misstänker jag att det inte är en radiosänd kanal, utan något på internet.

Det väl sådant som kallas pod-kanal och inte radiokanal?

Vilken adress man finner utbudet på har jag inte kunnat lura ut.

Jag minns då P4 infördes
Då arbetade jag ett par veckor hos en kund och hade fått eget kontorsrum med radio –  transistor kallades apparaten, en lyxversion med snabbval för alla fyra kanaler!

P4 var en ny kanal som skulle sända musik för äldre. De yngre hade P3. Jag minns musikutbudet som var passat för äldre, ja ibland väl mossigt för mig som då var betydligt yngre, även om jag alltid leget 20 år efter mina kamrater ifråga om musiksmak.

Från P4:s tidiga utbud minns jag att låten Vad tar ni för valpen där i fönstret spelades. Numera lyssnar jag ofta på YouTube på André Rieus orkester, världsberömd utom i Sverige där den är okänd.

Efter en tid ändrades P4-kanalen till mer prat. Hemmafruar i Skaraborg kunde efterlysa kaffekoppar av viss typ för att komplettera sin servis. Musikutbudet gled successivt över från storband, dragspelsmusik och gamla svenska schlagers till syntmusik och gitarrskrammel.

En bekant har uttryckt sig slående:
– Av det musikutbud Public Service erbjuder äldre, är ca 90 % producerat de senaste tio åren: Var är vår svenska musikskatt av Bellman, Taube och andra namnkunniga underhållare för mogen publik?

P4+ sägs vara en försökskanal, sannolikt på nätet som inte passar oss äldre. Är det ett sätt att i efterhand konstatera att efterfrågan var liten?

Varför återfår vi inte P4 som kanalen en gång var?

Yngre årgångar kan erbjudas några timmars försökskanal på nätet som de kan avlyssna med hörlurar.

P4+ var är ni?

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/458-sverige-ar-fantastiskteller/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/460-at-en-god-lunch/

2 tankar på “459. DITT MEDDELANDE KUNDE TYVÄRR INTE SÄNDAS

  1. Intressant iakttagelse. Mottagaravgift – ett gift för folket.
    I takt med att utbudet blir allt mer politiskt korrekt och färre vill ta del av det, är det taktiskt att kräva betalning för mottagarna och inte för utbudet.

  2. Allt rör sig om pengar. Genom ett mygel inom Sveriges Radio / SVT kan allt styras av programchefer, de som producerar musik. Public Service kunde lika gärna kallas Kalles Kaviar. Se på SVT´s utbud. Allsång på Skansen och Victoria dagen. Det ger höga tittarsiffror. Inte kvalitet. Höga tittar / lyssnar siffror gör att vid troligen snart försäljning av SVT / SR, med flera, blir mycket högt pris för aktierna i dessa företag. Få vet att Radiotjänst i Kiruna kan fortsätta debitera TV-mottagaravgift även om de inte sänds Tv program, musik av SVT / SR.
    Det heter TV-mottagaravgift. Inte längre Licens att se / lyssna på ett utbud.
    Så det kan bli så att du skall betala TV-mottagaravgift FÖR DU ÄGER EN TV MOTTAGARE ! Inte för att se filmer med mera på !

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.