203. NY POLITISK KARTA


203. NY POLITISK KARTA
av Jan Ivarson, 2014-12-10.

Ekonomiminister Magdalena Andersson sa i SR:s nyheter att (SD) har ritat om den politiska kartan, eftersom partiet inte avstått från att rösta på Alliansens budget. (SD) är ett nyfascistiskt parti som inte står för allas lika värde, menade hon. Det är lätt att påstå, men svårare att trovärdigt förklara. Om liknande uttalats om en invandrargrupp, hade det förmodligen blivit polisanmält!
Däremot är det okay att säga så om ett parti och dess 800 000 väljare i dagens Sverige.

En annan förklaring till regeringskrisen som media inte tar upp, är att sju riksdagspartier inte vill samtala med det tredje största, för att de vill se en modifierad migrationspolitik. Med (SD) som samarbetspartner skulle en stabil regering kunna skapas. Sju partier menar att väljarna måste acceptera den förda migrationspolitiken, allt annat anses främlingsfientligt och numera även fascistiskt (!).
Våra grannländer har mer restriktiv invandring. Det visar att det är våra politiker som avviker. De har låst sig för en ohållbar politik och värnar sina uppdrag mer än landet, för att de inte kan med att ändra sig. Därför bör de röstats bort. Men nog bör 7-klöverpartierna kunna komma på förklaringar. Ett par månader efter valet kunde ju (M) prestera en valanalys, som inte satte den uppenbara förklaringen, invandringen, på första plats.

Med (SD)-samarbete skulle vi få en stabil regering och hållbar invandringspolitik för kommunerna. Nu gnälls det i kommuner där det skapats boende för fler invandrare än befolkningen på orten. Den har liten anledning att klaga, för de flesta har röstat för att få det så. Det bör de tänka på i extravalet.

Finansministern måste rimligen mena med ”allas lika värde”, att svensk välfärd skall stå till förfogande för alla i hela världen. Vad tror du hon menar annars?

Anderssons regeringsvänner MP är tydliga. De vill ha öppna gränser. Alla som vill skall få komma hit och få del av svensk välfärd. En mer orealistisk åsikt får man leta efter. Den visar att utbildning och samhällsställning inte är någon garanti för sunt förnuft. Till råga på allt försörjs dessa åsiktsfanatiker av samhället. Om (MP) vill vara trovärdigt om sin politik, bör de försörja nysvenskar med sin partikassa och sympatisörernas plånböcker.

Den politik som drivs i Sverige innebär begränsad saklig debatt om invandringspolitiken. SCB – Statistiska Centralbyrån får inte publicera känsliga siffror för invandringen. Med påstående om att det kan finnas rasister i (SD), försöker makthavarna förbjuda debatt för helt område – invandringspolitiken.

Tänk om vi skulle tillämpa principen om enstaka politikers tvivelaktiga förflutna på andra politiska områden?

Som för vänstern, med inverterad argumentation:
– De har ju sin grund bland stalinister, så därför får vi inte diskutera bidragspolitik. Bidrag till de svaga får inte höjas, på sin höjd ligga kvar på nuvarande nivåer men helst skall de minska.

Eller för högern, som får tanken att svindla:
– Inom M finns folk som varit notoriska skattesmitare med brevlådebolag utomlands. Därför måste media sluta publicera artiklar om beskattningsfrågor för det gynnar finansfascister.
Något för Batra ha i åtanke om hon försöker förnya partiet.

Om Sveriges karta ritas om, så sker det av de som driver nuvarande migrationspolitik.

Jan Ivarson

1 tanke på “203. NY POLITISK KARTA

 1. Dessvärre är det nog så att Sveriges politiska karta har ritats om för länge sedan, allt under tiden som väljarna diskuterat och tittat på Bonde söker fru och andra såpor. Som jag ser det gick demokratin ut ur TV studion och landet tillsammans med Bengt Westerberg valnatten 1991.

  Allt sedan den dagen har propaganda organen arbetat för högtryck, man har malt in lögner så som ”alla människors lika värde” i svenska folket, man har tvingat företagen att tillämpa en värdegrund som vilar på samma lögn, en lögn som politiker har vältrat sig i genom decennier.

  Idag är timglaset i det närmaste tomt, nu väntar vi på beskedet huruvida regimen ska rösta för att förhindra partier under 50 % att få inflytande, vi har ett block bestående av Sverigedemokraterna och så har vi ett block bestående av 7 partier idag. SD har styv kuling i seglen frågan är om det räcker, SD skulle behöva stormvindar för att nå 51 %.

  Kommer inte detta positiva lågtryck, huggs den redan visualiserade kartan in i urberget för gott.

  Den politiska flyktingen
  Stefan Bruér

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.