568. UTSPRITT KAOS


568. UTSPRITT KAOS
av Jan Ivarson, 2017-05-20.

Kaos och kollaps är uttryck som förekommit i debatten om svensk politik. Våra regeringar har förnekat problemen. Tågen går ju oftast och bankerna har ännu pengar de flyttar mellan kontona även om de rationaliserat bort kontanterna.

Spridda problem
Kollapsen är liksom migrationens kostnader utspridd så att den inte är tydlig. Om man vill förstå kollapsen måste man tänka efter och summera intrycken.

Fundera över varför köerna i vården ökat, varför resultaten i skolorna fallit och varför brottsligheten ökat. Fundera över varför järnvägarna är eftersatta och förvaret svältfött. Man bör fundera över varför utrotade sjukdomar och ohyra återkommit. I tider med stor bostadsbrist tar det i inte sällan tio år i byråkratin att lotsa fram ett nytt planområde.

Bostadsbolag tvekar att bygga för hyresgäster som orsakar stort slitage och inte kan betala hyrorna. Vi ser hela kvarter avfolkade av ursprungsbefolkningen och kaféer utan kvinnor.

Direkta och indirekta kostnader
Då det gäller migrationens kostnader är det inte bara direkta miljarder som betalas ut av staten och migrationsverket. Det är de betydligt högre diffusa kostnaderna i många samhällsområden ingen regering vill redovisa, för socialtjänster, rättsväsendet, skola, vården och försäkringsbolagen. Numera brinner bilar varje dygn.

Gamla betalar högt pris
Våra gamla som arbetat ett långt liv får bidra med en tung börda. De får betala högre skatt än de som arbetar och de har fått uppleva hur äldreboenden byggts om för ensamkommande. När de gamla är oförmögna att klara sig själva eller blivit i 90-årsåldern kan de påräkna en vårdplats.

Barnen får i ökad grad ta över skötseln av sina föräldrar som i gamla tider. Det blir svårare när barnen inte blir överens om vilka som är deras föräldrar i tider med äktenskapets avveckling och flera partnerskap. Gamla får klara sig med sporadisk tillsyn medan unga asylsökare som rest mellan världsdelar, får tillsyn dygnet om och rumsservice med städning.

Värnplikt – riskfylld utbildning
Hur det skall bli med ett svenskt värnpliktsförsvar med många nationaliteters värderingar och lojaliteter är oskrivna blad.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/567-expos-nazister/ 

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/569-ett-humanitart-storbolag/

7 thoughts on “568. UTSPRITT KAOS

  • Hej Göran!

   Ja, din kommentar är väldigt tramsig Göran!
   Normala intelligenta debattörer brukar ha tillräckligt med förnuft för att inse, att man bör specificera VAD man anser är dåligt (tramsigt) i en text.
   Tydligen har du inte den normala insikten!

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

 1. Den som vill läsa en krönika gör det av egen vilja. Ingen är tvingad att läsa.

  Det har blivit vanligt att de som inte vill vidgå migrationspolitikens nackdelar avvisar artiklar de ogillar med tillmälen om rasism.

  Jag googlade på ras och fann:
  Synonymer till ras
  art, slag, sort, släkte, härkomst, varietet, börd, blod; fullblod, ädel börd, goda egenskaper, ädla anor.

  Jag har inte i någon text diskuterat invandrares ras. Jag skriver om migrationspolitikens kostnader och problem i Sverige. Det förekommer även att jag har synpunkter på invandrares värderingar. Alla bör få leva som de vill, men de får också ta konsekvenserna av sin livstil. Om t ex kvinnors frihet begränsas kommer det medföra att välfärden begränsas. Det är förmodligen därför de länder folk lämnar inte är kända för högteknologiska produkter. Det är inte svenskarnas uppgift att kompensera för det.

  Tyvärr har det blivit vanligt att personer som inte vill eller kan bemöta saklig kritik om migrationspolitikens nackdelar, kallar kritiker för rasister. Kritik av migrationspolitiken har inget med ras att göra. Det är ett dåligt surrogat i brist på sakliga argument. Missbruk av ordet rasism har blivit så omfattande att ordet tappat kontakten med sin ursprungliga betydelse.

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.