408. VI MÅSTE SNABBARE HJÄLPA ASYLSÖKARNA


408. VI MÅSTE SNABBARE HJÄLPA ASYLSÖKARNA
av Jan Ivarson, 2016-02-04.

En ironisk betraktelse över en ung kvinna som mist livet i arbetet med att serva asylsökare.

Tänk om någon tidigare skrivit:
– Invandrade är inte att lita på. De har annan kultur, andra värderingar och är uppvuxna med våld som kan ha präglat dem. Därför bör ingen arbeta ensam med dem.
Anställda bör alltid vara minst två och ha uppsikt över varandra, beredda att rycka ut till varandras försvar med uppmaningar till gästerna om mer svenskt beteende, försiktigt utan att påtvinga dem våra värderingar.

Hårda metoder får inte komma ifråga. För sådana finns inga befogenheter. Arbetskamrater får vid behov bistå med första förband, kalla på polis och ambulans och övertyga larmcentralen om att hjälp verkligen behövs, en nog så knepig uppgift i vissa fall.

Nu skriver de flesta tidningar om det oförståndiga i att bedriva asylboenden med ensamarbetande personal, oavsett om de kan tala svenska eller inte. De får stöd av fackföreningen Kommunal med behov av att vara på medlemmarnas sida.

Dagstidningarna hade frossat i fördömanden om sådana främlingsfientliga omdömen framförts innan kvinnan mördats. Men nu har olyckan inträffat. Då kan man tillåta lite friare åsikter.

En ung kvinna fick sätta livet till i det politiska invandringshaveriet. Fler kan följa. Asylsökare som påståtts vara en tillgång för landet på sikt, beskrivs nu som faror för de som tar hand om dem.
Det sägs inte rent ut, men är innebörden av att undvika ensamarbete. Nu tycker många att det kan sägas, som inte kunde sägas, innan det hänt. Som om Harrisburg.

Har man hög befattning måste man också uttala sig ödmjukt om våldsverkaren, för att slå vakt om den positiva energi massinvandring anses utgöra och för att inte misstänkas för främlingsfientlighet.

I grunden är det kanske ändå svenskarnas fel, vill man förmå oss att tänka.
– Vi är för långsamma i att ge dem hopp om en god framtid i landet fullt med honung. Det skapar frustration som kan leda till att gästerna har ihjäl sina beskyddare. Vi svenskar behöver bli bättre på att förstå det, tänker generaldirektörer.

Enstaka mord får inte leda till att svenskarna tappar lusten att betala skatt för massinvandring och värst av allt – rösta på fel parti.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/407-politiker-vill-dolja-misstag-med-forbattringar/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/409-politik-ar-som-operativsystem/ 

2 tankar på “408. VI MÅSTE SNABBARE HJÄLPA ASYLSÖKARNA

  1. Mycket bra formulerat! En större flykt av skattebetalare är att vänta, det blir fler o fler

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.