358. KREATIVT (MP)-FÖRSLAG


358. KREATIVT (MP)-FÖRSLAG
av Jan Ivarson, 2015-11-08.

I regeringens ambition att Sverige skall vara en humanitär stormakt, har Miljöpartiets unga taleskvinna i migrationsfrågor lagt fram förslag om hur man kan ordna bostäder för inströmmande asylsökare. TV4 meddelade just att det nu kommer 1 200 personer om dagen till Sverige.

De flesta lokaler är visserligen tagna i anspråk men många äldre svenskar har stor bostad, om deras barn lyckats flytta till eget boende. MP:s unga migrationspolitiska talesperson Magda Rasmusson, har lanserat en lösning.

– Strömmen av flyktingar till Sverige gör att Miljöpartiet föreslår en ny boendeform för asylsökande. Privatpersoner bör kunna hyra ut rum och få betalt. Man kanske kan få ungefär 2 000 kr i månaden för att inhysa en person hemma hos sig, säger Rasmusson.

Det framgår inte av föreslaget om ersättningen omfattar mer än varmhyra, som tvätt, el, IT, möbler och mat. Tror att Bert Karlsson får ca 350 kr/dygn, motsvarande 10 500 kr/månad men då räknar han med kostnader för ombyggnad och renovering.

(MP) fick 429 000 röster i riksdagsvalet. De flesta av partiets sympatisörer vill förstås ställa upp. Många av dem är unga utan eller med liten bostad och en del äldre bor i par. Låt oss tro att en tiondel av MP-väljarna har förutsättningar att öppna sina bostäder för asylanter. Vipps har partiet skapat bostad åt drygt 40 000 invandrare. Det räcker för drygt en månads inflöde om alla är ensamkommande. Inte dåligt.

Uthyrarna kan räkna med extrainkomster om de påtar sig livstids uppdrag som god man för sin hyresgäst. Ett ryckte säger att god man är ett uppdrag man inte kan avsluta på annat sätt än med sin död. Vill man se det positivt bidrar uppdraget till förbättrad pension.

MP-förslaget kan utvecklas för att öka attraktiviteten. I likhet med ROT och RUT kan man införa ett IDIOT-avdrag, InvandararDestinerat Individ- Och Tillsynsavdrag. Den som hyr ut rum till en papperslös eller asylsökande, får göra avdrag på sin beskattningsbara inkomst med till exempel 1 000 kr per person och månad.

Innehavare av stor bostad, skulle kunna hyra ut till flera rum och bli sin egen Bert Karlsson i liten skala. Det skulle säkra Sveriges plats på toppen i humanitetsligan och visa att gammalt svenskt talesätt inte är tomt prat:
Finns det hjärterum, finns det stjärterum.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

2 tankar på “358. KREATIVT (MP)-FÖRSLAG

 1. Hej Ivar.
  Du om någon vill jag få att bevis eller motbevis att jag har fel?

  Jag vill förtydliga att detta är inte något som påstår att kvinnor generellt, skulle vara nervärderade, utan ett bevis på, hur socialism är förkastligt i och av kvinnligt utspel.

  Som en bekräftelse på det auktoriserade samhället ”som dödades av kvinnliga politiker” att våra barn måste få en fri uppfostran?
  Reform Fri uppfostran, inblandat med att barn får inte agas.
  Vanliga svensson svarade med, jaså, så i princip så får vi inte längre uppfostra våra barn, med hänsyn efter svenska normer!
  Tyvärr och åter tyvärr, föräldrarna släppte det uppfostrande greppet om sina barn!
  Grupp 8 kvinnorna som sedermera heter ”feministrörelsen” vann en stor seger över det svenska manssamhället!
  Javisst, det uppfostrade folkets tradition rasade samman och landets kommunism fick vatten på sin kvarn.
  Man trodde, att nu blir svenska barn och ungdomar fria?
  Denna frihet som har gjort att vår land har havererat, när alla normer för personligt ansvar för sig själv och andra har upphört!
  Ska vi dessutom ta in kvinnliga politikers ”DU reform” för att ytterliga döda det auktorisera samhället, så har respekten för individen mer och mer upphört!
  Allt det här har vi bevis på i 7-klöverns partier, som är övertydligt med sin hänsynslöshet, av och med ouppfostrat folk bland deras väljare!

  • Hej ar4ne

   Först vill jag säga att det är roligt att du kallar mig Ivar. Det har jag kallats av många under hela arbetslivet. Har funderat varför det blivit så men det är helt ok.

   Så till din fråga.
   Jag har en känsla av att vi har likartad uppfattning om överdriven feminism. Till viss del har den varit motiverad, liksom att man lyft fram och avdramatiserat de homosexuellas tidigare utsatthet. För den skull behöver man inte gå till överdrift.

   Feminister vill kunna bli inseminerade men klagar också på ensamma kvinnors dåliga ekonomi och att män måste ta större ansvar för sina barn. Vad skall barn känna som har två föräldrar av samma kön?
   På skolgården:
   – Va va de för en kärring som hämtade dig i går?
   – De va min farsa…hen kan knyppla…

   Politiska partiet Fi ligger lågt om invandrades kvinnoövergrepp trots att de stigit mot världstopp.

   Feminismens inflytande över media och högskoleutbildningen är skrämmande. Läs gärna den sköna Tanja Bergqvist blogg om missriktad feminism och fördumningsindustrin. Dessutom gillar hon katter. De som gillar katter är i allmänhet goda människor.

   https://tanjabergkvist.wordpress.com/

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.