321. SVERIGE HINNER INTE MED


321. SVERIGE HINNER INTE MED
av Jan Ivarson, 2015-09-01.

Dagligen kommer 3 200 utlänningar till Sverige. Var femte dag ökar befolkningen i Sverige mer än hela Lysekils kommun. De nyanlända måste försörjas under flera år.
Politiker i kommuner ropar på ökat statligt stöd för nya kommuninvånare och påstår samtidigt att dessa är en resurs.
Det är som om privatpersoner skulle stärka sina resurser ju mer de belånar sig. Politiskt skitprat har blivit vanligt.

Sedan flera år har köerna varit stora på många områden. Myndigheter är överbelastade. Alla som kommer till Sverige måste ha tak över huvudet. Jag skriver inte bostad, för det kan vi inte erbjuda alla trots att invandrare ges förtur till bostad och arbete.
Det skulle vara intressant att få veta hur stor andel av nysvenskar som själva kan betala hyran för sin bostad efter tio år? Sådan statistik offentliggörs inte, utan måste grävas fram och publiceras i nya Internetmedia.

Infrastrukturen är eftersatt. Träsyllar är ruttna och rälslängder spruckna på järnvägar. Förseningar i tågtrafiken är vanliga. Underhållet på vägar är varierande och utbyggnader i glesbygden ligger tiotals år i framtiden. Försvaret, vart tog det vägen?

Köerna för cancervården i Västra Götaland är långa, för att man inte haft råd att skaffa modern utrustning. Personalbristen är stor och fler överväger att sluta.
Invandrare som skulle ersätta pensionsavgångar måste i hög grad försörjas. De saknar intresse och förmåga att utbilda sig till västerländska yrken. I takt med ökad befolkning med delvis nya sjukdomar måste besparingar göras och utbyggnader går trögt.

Internettidningen Avpixlat är har vuxit till en av landets största nyhetsförmedlare. Pseudonymen Grevlingmaria skrev där:

”Hur många arbetare och byggnadsingenjörer krävs för att bygga 100 lägenheter varje dag om 4,3 personer skall dela en lägenhet?

Det krävs väl 20 byggnadsingenjörer om man räknar med inspektörer, 20 lantmätare, 20 planeringsingenjörer, 20 byggnadsritare, 20 sprängningsexperter, 20 ingenjörer i fabrikerna som skall tillverka armeringsjärn, betongblandare, byggkranar, bygghissar, pålningskranar, svetsmaskiner, och lastbilar.
Det tar också tre år att utbilda dessa ingenjörer som arbetar med att bygga lägenheter. Och den utbildningen skall utökas varje dag för varje vecka då det kommer 3 000 till.
Det i sin tur betyder att skollokaler måste byggas runt om i Sverige med verkstäder för utbildning av svenskar som skall bygga lägenheter åt migranter. Denna utbildning skall också bemannas med svenska specialistlärare.”

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.